Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną

Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną

Agi2006 18:15, 16 wrz 2021

To ja jednak chyba zrobię 1.2m bo tyle tez będzie nad ziemią.

Ps .Ciągle się gapie na te Twoje murki ....
Rojodziejowa 18:30, 16 wrz 2021

Agi2006 napisał(a)
To ja jednak chyba zrobię 1.2m bo tyle tez będzie nad ziemią.

Ps .Ciągle się gapie na te Twoje murki ....

Możesz sobie nawet przyjechać pomacać
sylwia_slomc... 19:16, 16 wrz 2021

Mój Emuś mówi, że wystarczy na taką głębokość jak zrobiliście, ale fachowo powinno być w ziemi tyle samo co nad ziemią.
Rojodziejowa 19:33, 16 wrz 2021

sylwia_slomczewska napisał(a)
Mój Emuś mówi, że wystarczy na taką głębokość jak zrobiliście, ale fachowo powinno być w ziemi tyle samo co nad ziemią.

No to właśnie tak mniej więcej jest. Bo na razie mur na 90 wystaje, ok 80 w ziemi, ale jak przyjdzie podbudowa pod kostkę i kostka, to więcej nawet będzie w ziemi niż nad.
sylwik69 20:07, 16 wrz 2021

Pięknie ten mur porządkuje przestrzeń i jednocześnie zdobi!! skarpa fajnie zarosła
Dragonka 20:58, 16 wrz 2021

To ja przewrotnie powiem, że podoba mi się bardzo ten beton taki surowy To jest lany beton tak? nie płyty gotowe? Faktycznie teraz dopiero widać wielkość tej skarpy, zrobiłaś i tak kawał dobrej roboty z tymi nasadzeniami na niej, bo już wyrosły te iglaki ( nie pamiętam co masz- jałowce jakieś to są?Bardzo ładne, podziwiałam je właśnie ostatnio na zdjęciach u Ciebie, bo szukam czegoś takiego do siebie na jedna niezagospodarowaną rabatę ala skarpa...).

Będę podglądać jakie zmiany nowe
Rojodziejowa 22:18, 16 wrz 2021

Dragonka napisał(a)
To ja przewrotnie powiem, że podoba mi się bardzo ten beton taki surowy To jest lany beton tak? nie płyty gotowe? Faktycznie teraz dopiero widać wielkość tej skarpy, zrobiłaś i tak kawał dobrej roboty z tymi nasadzeniami na niej, bo już wyrosły te iglaki ( nie pamiętam co masz- jałowce jakieś to są?Bardzo ładne, podziwiałam je właśnie ostatnio na zdjęciach u Ciebie, bo szukam czegoś takiego do siebie na jedna niezagospodarowaną rabatę ala skarpa...).

Będę podglądać jakie zmiany nowe

Tak, to lany beton. Gotowe to musiałyby być takie gotowe "elki", ale są na tyle ciężkie, że do ich układania byłoby trzeba zaanagażować cięższy sprzęt. Beton trzeba koniecznie czymś zaimpregnować, bo po czasie już nie wygląda tak ładnie. Ale impregnat może być bezbarwny i wtedy ta surowość pozostanie ładna na dłużej

Na skarpie jest mieszanina jałowców, suchodrzewy, które na początku sezonu były kulkami i na samej górze jest plama irgi. Dodatkowo mur przysłonił trzmieliny i barwinka większego.
Rojodziejowa 22:18, 16 wrz 2021

sylwik69 napisał(a)
Pięknie ten mur porządkuje przestrzeń i jednocześnie zdobi!! skarpa fajnie zarosła

Dzięki Sylwia!
LIDKA 22:49, 16 wrz 2021

Rojodziejowa napisał(a)
14,5mb muru rozszalowane i przygotowany następny kawałek

Niestety podobno od jutra pogoda już się kiepści

Super to wygląda.
Fajnie ze wczesniej krzaki posadziłas to efekt macie od razu.
Bardzo mi się Wasze betony i skarpy podobają
Martka 22:56, 16 wrz 2021

Asiu, czy przed murkiem będzie coś czy będzie po prostu murek? Umknęły mi plany Twoje w tej kwestii.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies