Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

April podbija las... 09:07, 13 cze 2021

Do góry
Tylko mała zajawka, co się obecnie dzieje
Rabata 5x8m, na skarpie. Obsadzanie potrwa....
Efekt, pewnie dopiero w przyszłym roku

Anna i Ogród 08:57, 13 cze 2021

Do góry
Zdjęcie zrobione telefonem z okna sypialnie.

Ukatrupiamy czeremchy za siatką na sąsiedniej działce. Widać jak usychają. Rozłogi korzeniowe przeszły już do nas w tym roku. Niestety pomimo cudnego zapachu i wyglądu stała się inwazyjna. Rośnie tam jeszcze jedna. Też przy naszej siatce. Tylko ciężko z dojściem na razie.

Połowa działki - czyli mam powoli dość część II 08:55, 13 cze 2021

Do góry
A tu jeszcze jedna ---- azalia -Nabuco.

Mój ogrodowy pamiętnik 08:45, 13 cze 2021

Do góry
Nowa12 napisał(a)
Aleja przy kółku.

Wypieszczone wszystko uwielbiam takie sciezki a u mnie na nie niestety za wasko.
Miłkowo - sezon 2016-2022 08:43, 13 cze 2021

Do góry
BASIA8 napisał(a)
Irenko piękne kolorki u Ciebie

Basiu, lato dzięki

na raty tnę forsycję, nożyczkami, bo nie ma jak wejść i potem zbierać
śmiesznie wygląda

zaczyna kolejna Laguna
Miłkowo - sezon 2016-2022 08:39, 13 cze 2021

Do góry
Basieksp napisał(a)
Piękna ta biała róża Madame

Bardzo, szkoda że cały sezon nie kwitnie. Jak ona przestaje, to cały czas w tym miejscu kwitną pozostałe.

w miskancie ML rosną orliki, nijak je wyszarpać

Miłkowo - sezon 2016-2022 08:35, 13 cze 2021

Do góry
SlonecznyOgrod napisał(a)

Namierzam babcię, moja już też kwitnie, jak zrobię zdjęcia to podejrzysz i porównamy

Ona jest jaka ? Krzaczasta? A płatki się szybko osypują, bo tak kojarzą mi się te babcine róże?

Zaraz u ciebie popatrzę.
Ona jest krzaczasta, ale można ją prowadzić jako pnącą, bo bardzo długie badyle wypuszcza.
Ja tnę mocno, co wiotkie i delikatne po kwitnieniu, końcem sierpnia jeszcze powtarzam, bo chce bardziej zwartą.
Czasami mszyca ją atakuje, ale poza tym żadnych chorób nie ma.

piwonia Sorbet, po deszczu w poziomie

ta jednym kwiatem zakwitła

ta też fajna
Miłkowo - sezon 2016-2022 08:32, 13 cze 2021

Do góry
an_tre napisał(a)
Podziwiam twoje piękne różyczki, nie wiem czy z moich coś będzie, ale nie tracę nadziei na pokazanie się kwiatów

Aniu hejka
będzie, bo jak mocno przycięte, to od ziemi młode wybiją. U mnie większość róż wiekowa. Musimy jedną Symphatię ponaciągać linkami, bo ogromna i włazi na magnolie.

tu czekam na kolejne róże
buksy odrosły po ćmie, ale nie w całości

piwonia Maxima też cudna
Miłkowo - sezon 2016-2022 08:28, 13 cze 2021

Do góry
SlonecznyOgrod napisał(a)

Oj dziękuję Ci bardzo za zobrazowanie Alchymist, masz mnóstwo pąków to faktycznie początek. Ta odmiana jest cudna

No właśnie gdzieś ją widziałam a to możliwe, że u Kindzi na siatce a potem pomyliłam i Mirki się pytałam o nią Co się z nią stało u Kindzi?

To piękna róża, nie wiem czy pachnie, z drabiny mus powąchać. Kwiaty zmieniają się w trakcie kwitnienia, co fajnie wygląda.
Coś u Kindzi chyba ją żarło i za mocno jej rosła, o ile dobrze pamiętam.

tu czekam, jak młode hakonki osiągną rozmiary, jak te obok
ufo jeszcze podetnę

tu pierwszy raz haczką plewiłam, spodobało mi się, bo tak stale takim szpikulcem aż do korzenia
Miłkowo - sezon 2016-2022 08:22, 13 cze 2021

Do góry
MiluniaB napisał(a)
Irenko tyle różności, tyle kolorów, tyle kwiatów - nie wiem co najbardziej mi się podoba, bo wszystko

Zapytam o róże Abraham polecasz?
Edenke polecasz?
Którą bardziej?

Edit. Doczytałam, że Edenka jest pnąca

Milunia dziękuję
Ja wszystkie polecam, bo one piękne. Musisz wiedzieć, jaką chcesz, pnącą czy raczej zgrabny krzak.?

tu muszę wejść, aby dociąć forsycję, a taki busz i żal zdeptać hakonki

tulipanowca w tym roku oszczędziłam cięciem, ale wiosną znowu radykalnie podetnę

ta mimo ulewy stoi na baczność
Mirkowy ogród (początki) 08:20, 13 cze 2021

Do góry
Mirka napisał(a)

Mniam
rzuć mi tu taką jedną bułeczkę
Miłkowo - sezon 2016-2022 08:17, 13 cze 2021

Do góry
hankaandrus_44 napisał(a)
Irenko, pytasz o trawę, to najzwyklejszy owies. Pochwalę jeszcze raz, róże wszystkie bez wyjątku, piękne. Ja może jutro do ogrodu, bo dziś deszcz z przerwami. Ale w szklarni mi nie podleje.

Dwa dni temu podwiązałam pomidory, już trzecie grono u wysokich się szykuje. i owocki też wielkości paznokcia widziałam. Karłowe, wcale takie karłowe nie są, pół metra i całe obsypane kwieciem. Dobrze będzie.
Sałatę czas ze szklarni zabrać. Szczypior już biorę z grządki, a szczypiorek kwitnie.

Miłego weekendu.

Dzięki, wiedziałam że pomożesz. Muszę wywalić, bo pewnie się rozsieje.
W tym roku róże biedniejsze, ale jednak kwitną.
Mieliśmy plany, ale tylko część prac zrobiliśmy, bo ulewa nadeszła, podlało solidnie. Podcinał mąż cedry libańskie, wysoko na drabinie i o mało nie zleciał. No śmiałam się potem, ale samo zajście wcale nie śmieszne;, bo niebezpieczne, ale widok.
Super, że pomidory w dużej ilości się szykują. Swoja sałata ma inny smak, mnie daje sąsiadka a ja jej ozdobne rośliny, taka wymiana sąsiedzka.
Udanej niedzieli, u nas jak obeschnie może zrobię 3 zadania, dotnę 4 trzmieliny, zerwę darń, posadzę hosty i przesadzę hakonki.

a ja się cieszę, że mąż mi nowe kółko bezdętkowe zamocował i śmigam taczusią

okrywowa w donicy ma cudne zmienne kolory, drugą mi bratki zarosły, a że ładne nie wywalam jeszcze

April podbija las... 08:17, 13 cze 2021

Do góry

I jeszcze cercis Wanilla Twist, dzielnie walczy. Chyba przedobrzyłam z obornikiem przy sadzeniu i go poparzyłam. Bardzo powoli wraca do siebie. Ale będzie śliczny. W nogi dostał krwiściągi Tanna i jeszcze jakiś wysoki. Zobaczymy jak się zgrają
Z tyłu ma różę Souvenir du dr Jamain. Przesadzałam ją w zeszłym roku, więc szału pewnie nie będzie

Miłkowo - sezon 2016-2022 07:46, 13 cze 2021

Do góry
Urszulla napisał(a)

U mnie aż tak seledynowa nie jest

A to ciekawe. Ona taka zmienna, w tym roku bardzo dorodna. Muszę pomyśleć, jak ją prowadzić. W nogi ma posadzone hakonki Beni Kaze, młode, za rok dopiero będzie widok.

tu stare róże, 3 odmiany, jak tam w słońcu pachnie

lubię tę tojeść, mam jej pełno
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 07:14, 13 cze 2021

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Sylwia czy wiesz co to za roślka?
Śledzę na bieżąco co się u Was dzieje.
April podbija las... 07:14, 13 cze 2021

Do góry
Mam jeszcze zapasik nieduży zdjęć
Koło derenia Cappuccino zaczęły kwitnąć irysy. Uwielbiam ten kontrast

Jak irysy się rozrosną będzie jeszcze fajniej. Do tego mam tam jarzmianki claret i Buckland. I liczę na przyrost kępy kopru włoskiego Purpureum. Podbije kolory. Strasznie go w tym roku opitoliły ślimaki. Nie wiedziałam że Fenkuł jest tak przez nie lubiany.

April podbija las... 07:01, 13 cze 2021

Do góry
Kasya napisał(a)
Orion granatowy ? Mozes go bardziej z bliska ?
Deren tez mi się podoba

A to jak duże rosnie i czy masz fotki z kwiatem ?

Mój telefon makro nie cyknie, postaram się ale na razie leje.

Rodgersja nie jest duża, ta bordowa nie rośnie taka jak te zielone. Kwiat ma czerwony. Później rusza i później kwitnie niż zielone odmiany.
Zdjęcie... ale dałaś mi zadanie...
Jest, i jeszcze znalazłam odmianę, to rodgersja henriego Cherry Blush
Widać że liście potem zielenieją

April podbija las... 06:38, 13 cze 2021

Do góry
Orion granatowy ? Mozes go bardziej z bliska ?
Deren tez mi się podoba

A to jak duże rosnie i czy masz fotki z kwiatem ?
Wymarzony sielankowy ogród..... 06:34, 13 cze 2021

Do góry
Monia81 napisał(a)
Ładna pogoda, a ja w domu bo zaś się do mnie coś przyczepiło, na antybiotyku jestem... bryyy a tyle roboty w ogrodzie...
Parę fotek z niedzieli, bo teraz to nie wychodzę...

Ale numer, mam identyczne trzy kolory orlików. Zastanawiałam się czy to tak mutował orlik Barlow Black, bo u mnie głównie siewki od niego są.
Super widoczki)
Kiedy przycinasz kocimiętkę? Zastanawiam się czy nie już. Bzyczki coraz mniej się interesują. Jak przytnę to powinna jeszcze powtórzyć. No i kępy nie będą takie rozwalone.
A kostrzewę też przycinasz? U mnie jeszcze heufleriana straszy rozklapciałymi kępami.
Ogród długi 01:00, 13 cze 2021

Do góry
Wzięłam się przedwczoraj za nową rabatę.

To są te tuje, które mają robić za zieloną ścianę i wyznaczać granicę. Za nimi będzie część gospodarcza z kurnikiem i warzywniakiem na czele. Poza tym dojdą winogrono, agrest i inne krzewy z owocami. Co będzie z domkiem dla dzieci, jeszcze się zastanawiam. W tym sezonie będzie jeszcze pełnił swoją funkcję i cieszył widokiem. Lubię go. Przypomina mi swoim wyglądem szwedzkie domki letniskowe na przedmieściach. Widziałam swego czasu sporo takich i tak też miał wyglądać.

I kopię, i sadzę dalej, nic mnie już nie powstrzyma Derenie Ivory Halo mają robić za jasną plamę na tle tuj. Obok będą 3 gracki albo cztery. I myślę co jeszcze. Kuszą mnie berberysy, tylko te kolce mnie jakoś zniechęcają.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies