Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Podkrakowska wieś, foliak, kury i my :) 16:02, 13 cze 2021

Do góry
Pozdrawiam w nowym wątku Zbiory masz niesamowite.

daredevil napisał(a)

Zebrałam kwiatostany ciemierników, ale tych pełnych, wysieję nasiona, ciekawe czy coś wyrośnie. Jeszcze nigdy nie miałam siewek pełnych ciemierników...

Możesz mi napisać krótką instrukcję, jak z takich kwiatostanów wyhodować nowe roślinki? Mam 2 odmiany, które bardzo mi się podobają, i chciałabym mieć ich w przyszłości więcej.
Choroby i szkodniki katalp, katalpa - Catalpa 15:52, 13 cze 2021

Do góry

Dodam jeszcze takie zdjęcia. Może coś pomoże
Różaneczniki - sadzenie i pielęgnacja 15:42, 13 cze 2021

Do góry
Proszę o pomoc w ratowaniu mojego rododendrona. W zeszłym roku na jednej rabacie sadziłem 11 rododendronów a od jakiegoś miesiąca z połową jednego dzieje się coś złego. Wszystkie inne rosną bardzo dobrze. Sprawdziłem pH, jest mocno kwaśne. Stanowisko jest lekko zacienione od północy domu. Wiosną nawoziłem wszystkie rododendrony doglebowo i co jakiś czas robię oprysk nawozem dolistnym. Gleba jest wilgotna, regularnie podlewam. Szkodników żadnych nie zauważyłem. Jeszcze do początku maja cały rododendron rósł bardzo ładnie, ale od jakiegoś miesiąca połowa rośliny (jeden duży pęd) zaczęła marnieć i obecnie wygląda jak na zdjęciu. Co mogę jeszcze zrobić?
W ogródku Martki 15:41, 13 cze 2021

Do góry
Martka napisał(a)

o wow....

Chciałam coś mądrego napisać, ale chyba skończy się na: pięknie
W ogródku Martki 15:36, 13 cze 2021

Do góry
Przy wejściu na wystawę taka cudna rabatka.

A tu "Królowa Warszawy" w świetle dziennym. Jestem ciekawa Waszych opinii.
...uDany ogród 15:34, 13 cze 2021

Do góry
dana1s napisał(a)
Dzień dobry
Niestety weekend deszczowy, a dwa pracujący. Znów nic nie zrobiliśmy, a trawa w części gospodarczej jest do pasa
Poza tym mamy cudowny czas w ogrodzie. Bujna zieleń, ptaszki i ten spokój. Kocham <3

Wczorajszy, słoneczny poranek przed pracą

Słoneczny poranek nad stawem magiczny.
Przy pochmurnej pogodzie też pięknie.
W ogródku Martki 15:30, 13 cze 2021

Do góry

Ptasi gaj 15:26, 13 cze 2021

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)

Monia kilka kropel to było wczoraj. Dzisiaj co pół godziny lało dosłownie ściana wody. A jeszcze rano podlewałam jak się zaczęło w południe to dobrej pory pada z maleńkimi przerwami.
Kocimiętka leży inne też takie namoczone

Poranne fotki słoneczko świeciło

Już przekwita Polibin, ale jeszcze pachnie

Piękne łany kocimiętki.
Ja też nie sypię granulek na ślimaki, ale ostatnio wnerwiłam się strasznie, podgryzają mi ogonki host, liść cały, bez dziurek i nagle się przewraca.
Niektórych roślin nie lubią, np. paproci, tawułki.
W ogródku Martki 15:22, 13 cze 2021

Do góry
A na zewnątrz było tak:
W ogródku Martki 15:13, 13 cze 2021

Do góry
W ogródku Martki 15:13, 13 cze 2021

Do góry

W ogródku Martki 15:12, 13 cze 2021

Do góry

W ogródku Martki 15:12, 13 cze 2021

Do góry
Dziewczyny, podziwiałam dziś piękne róże i byliny na wystawie na Zamku Królewskim w Warszawie, wrzucam kilka obrazków. Nie mam wielkiego doświadczenia z imprezami tego typu, wcześniej Zamek odwiedzałam z innych zupełnie powodów, ta jednak była przyjemna dla oka i zorganizowana z lekkim rozmachem nawet.

Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 15:02, 13 cze 2021

Do góry
anabuko1 napisał(a)

I pięknie wygląda

Dzieki. Roze w pakach. Kwitnie jako pierwsza Gefyld.

Sezon 2017 u Hanusi 15:02, 13 cze 2021

Do góry
Wieści z ogrodu: pomidory kwitną. sałatę zrywam,
Jutro pierwsza własna botwinka, czyli chłodnik. Rzodkiewka zrywana na bieżąco, szczypior też, groszek musiałam podeprzeć bardziej, bo się wytarmosił z wiatrem z szeregu. Cukinia, ogórki i fasola w dobrej kondycji. Będą pierwsze truskawki w tygodniu. Ogólnie jestem zadowolona z efektów, i mimo perturbacji wiosennych, źle nie jest. Montana już gubi płatki, a podstawa gruszy wygląda tak. Z tyłu RH CW i azalia pontyjska. Z przodu przed gruszą, 2 hortki ogrodowe, w tym roku cięte do korzenia, zmarzły w kwietniu, na zakrycie terenu, wsadziłam 2 dalie, chyba fioletowe,
Miłej niedzieli.

Skarpa w ogrodzie 15:02, 13 cze 2021

Do góry
Dzień dobry
Bardzo proszę o pomoc! Właśnie się budujemy i od strony tarasu mamy taką skarpę.. szeroka 33,7 metrów, wysoka około 1,50 m. Ogrodzenie z siatki ma wysokości 1,5 m.
W przyszłości za płotem na pewno będzie ktoś się tam budował. A teren jest tam znacznie wyżej niż nasz.
Zależy mi na tym, żeby ją ciekawie zagospodarować, wyeksponować i się zasłonić, ale jestem zielona w temacie.
Mąż chce posadzić świerk na samym dole skarpy, ale mi nie podoba się ten pomysł, bo skarpa będzie wtedy nie wykorzystana. Może tą skarpę przerobić? Chciałbym żeby było ciekawie. Tylko nie wiem w jaki sposób.
Będę wdzięczna za pomoc

Sezon 2017 u Hanusi 14:52, 13 cze 2021

Do góry
Irenko, pogoda, jak wszędzie, ale nie pada, tylko wieje. W ogrodzie byłam dosłownie godzinę. Zdążyłam podlać w szklarni i warzywnik, i już było hasło do powrotu.

Nawet ogrodu nie zdążyłam obejrzeć. W biegu cykałam fotkę piwoniowej i rwałam bukiet do domu.

Tak to wygląda dzisiaj.

Tu się zaczyna piwoniowa. spod gruszy. Aktualnie kwitną różowe. I rabata wzdłuż w jedna i drugą stronę. I pierwsza biała.

Ogród kwiatowy 14:32, 13 cze 2021

Do góry
Kasya napisał(a)
Zaległości trochę
Ale lepiej późno niż wcale
Tu mi się kolorki podobaja i nie wiem co to

Wydaje mi się, że to właśnie pszonak, podobne są jeszcze laki, ale nie miałam ani jednego ani drugiego.
W internecie taki znalazłam: pszonak constant cheer

Wiolu twój ogród zawsze zachwyca mnogością barw i ich połączeniami. Piwonia przepiękna, ma taki nieoczywisty kolor.
violaskom napisał(a)

April podbija las... 13:54, 13 cze 2021

Do góry
Po kawałeczku, będzie coraz bardziej nowa rabata wtapiać się w resztę ogrodu. Posadziłam hakone od Ursy, będą trzy kępy wokół misy. Posadziłam paprocie, będą różne odmiany. Ciekawa jestem żywokostu, mam odmianę Goldsmith. Na razie bździdła małe.

Hosta od Kwartecika, na pierwszym planie

Miłkowo - sezon 2016-2022 13:48, 13 cze 2021

Do góry
Milka napisał(a)

Aniu hejka
będzie, bo jak mocno przycięte, to od ziemi młode wybiją. U mnie większość róż wiekowa. Musimy jedną Symphatię ponaciągać linkami, bo ogromna i włazi na magnolie.

Masz rację Irenko, zostały cięte dwukrotnie, bo taka była potrzeba, powypuszczały oczka, nie wszystkie a te co są nie wszystkie dość silne żeby udźwignąć życie są też już wyraźne pączki, nie ma co się martwić większość przeżyje
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies