Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Małymi krokami-Ogród Wioli

Małymi krokami-Ogród Wioli

Agi2006 21:06, 27 sie 2021

Wiola kusisz tymi rdestami. U siebie planuje rozchodniki wymienić właśnie na rdesty. Muszę o nich co nieco poczytać.

Juz wrzosy? Kurcze pogoda sprzyja jesiennym kompozycjom. Ale nie zaprzecze ze mi się podoba Fajnie te hakonki pasują do fioletu wrzosow!
Wiolka5_7 21:15, 27 sie 2021

Agi2006 napisał(a)
Wiola kusisz tymi rdestami. U siebie planuje rozchodniki wymienić właśnie na rdesty. Muszę o nich co nieco poczytać.

Juz wrzosy? Kurcze pogoda sprzyja jesiennym kompozycjom. Ale nie zaprzecze ze mi się podoba Fajnie te hakonki pasują do fioletu wrzosow!

Na pewno rdesty potrzebują więcej wody niz rozchodniki... bo zauważyłam ,ze im listki przyschły jak nie podlewałam ich...

Za chwilę wrzesień i u mnie tradycyjnie wymiana kompozycji...
Hakonki to do wszystkiego pasują
basia3012 11:22, 01 wrz 2021

Dawno u Ciebie Wiolu nie byłam ale dzisiaj nadrobiłam.
Bardzo spodobały mi się te limonkowe rdesty. Bardzo dobrze komponują się z Red Baronem.
Czytam o wywaleniu buksów. U mnie też było sporo uszkodzeń. Jeden krzew najbardziej ucierpiał. Chyba był ominięty podczas pryskania Lepinoxem.
Pozdrawiam.
nicol21 14:49, 02 wrz 2021

Rozumiem, że zaprzestałaś lać chemię na buksy czy dopiero teraz ćma do Ciebie dotarła? U po 2,5mies nieobecności buksy na podjezdzie są całkiem zeżarte . Jak będę mieć chwilę to je wywalę. Rówież rozplenicę bo wypadła! Zostanie tego niewiele....

Kolory masz piękne.

Tego rzędu świerków nie pokazywałaś wcześniej, prawda? Super wyglądają na tle stodoły .
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Wiolka5_7 16:18, 02 wrz 2021

basia3012 napisał(a)
Dawno u Ciebie Wiolu nie byłam ale dzisiaj nadrobiłam.
Bardzo spodobały mi się te limonkowe rdesty. Bardzo dobrze komponują się z Red Baronem.
Czytam o wywaleniu buksów. U mnie też było sporo uszkodzeń. Jeden krzew najbardziej ucierpiał. Chyba był ominięty podczas pryskania Lepinoxem.
Pozdrawiam.

Fajnie,że do mnie zajrzałaś Basiu

Limonkowe rdesty trafiły do hakone Aureola a rdesty Nn do Red baronów

Tak wywaliłam buksy i klopot mam z glowy... zastąpiłam je trawami i berberysami i jestem bardzo zadowolona ze zmian

Może twój bukszpan odbije ... ja straciłam cierpliwość do oprysków,których nie lubię robić...

Pozdrawiam
Wiolka5_7 16:23, 02 wrz 2021

nicol21 napisał(a)
Rozumiem, że zaprzestałaś lać chemię na buksy czy dopiero teraz ćma do Ciebie dotarła? U po 2,5mies nieobecności buksy na podjezdzie są całkiem zeżarte . Jak będę mieć chwilę to je wywalę. Rówież rozplenicę bo wypadła! Zostanie tego niewiele....

Kolory masz piękne.

Tego rzędu świerków nie pokazywałaś wcześniej, prawda? Super wyglądają na tle stodoły .

U mnie ćma pojawiła się 3 lata temu... straciłam cierpliosc do ciąglych oprysków ,których nie lubię robić... ostatnio przegapiłam i kazda kula była zeżarta.. buksy wywaliłam i zastąpiłam bezproblemowymi trawami i berberysami i dobrze mi z tym mam ok.40 cisów do cięcia ,więc jeszcze będę miała co ciąć

Szkoda twoich buksów

Kolorki moje ulubione...

Świerki pokazywałam jakiś czas temu... bardzo je lubię

Pozdrowionka
Wiolka5_7 16:26, 02 wrz 2021

Najlepiej z deszczu zadowolony jest trawnik... musiałam kosić 2 razy,bo taka trawa gęsta i wysoka...

Wiolka5_7 16:43, 02 wrz 2021

Rdest Blackfield i bodziszek Bloom time... bardzo lubię ten duecik

SlonecznyOgrod 22:03, 02 wrz 2021

I już wrzosy siedzą w donicach no proszę jaka jesteś na czasie Czyżby jesień
Wiolka5_7 08:18, 03 wrz 2021

SlonecznyOgrod napisał(a)
I już wrzosy siedzą w donicach no proszę jaka jesteś na czasie Czyżby jesień

Zmieniłam kompozycje na wrzosy bo letnie kwiaty już nie wyglądały jeszcze lato ale jesień się zbliża...