To jak Ty chcesz podziwiać tą rabatę to muszę wkleić lepsze zdjęcie bo tamte telefonem zrobiłam żeby pokazać na szybko usychające czeremchy ;
Ta rabata przy altanie to moja zmora. Chyba z 5 razy ją poprawiałam i za każdym razem myślałam że to już to.
Jeszcze muszę pęcherznicy czerwonej się z niej pozbyć i wsadzić coś zamiast niej. Pęcherznica rośnie w rogu tuż przy altanie. Na zdjęciu klon Carnival ją zasłania.
Proszę o pomoc. Czy ktoś wie jaki to dokładnie rodzaj gatunek szałwi omszonej? Te w ogrodniczych, które widziałam miały inny odcień dużo krótsze kwiatostany i nie tak pełne.
Madzia jest bosko i kompletnie! Twój ogród jest spójny z górami w tle.
Jest wielofunkcyjny, ale wszystko utrzymane w cudownym jednym charakterze.
Siadam i patrzę przez skarpę na odległe góry. Tylko bym na Twoim tarasie siedziała!
Oczko wodne bardzo nowocześnie się prezentuje.
A co tam w tych donicach przy placyku będzie?
Ukatrupiamy czeremchy za siatką na sąsiedniej działce. Widać jak usychają. Rozłogi korzeniowe przeszły już do nas w tym roku. Niestety pomimo cudnego zapachu i wyglądu stała się inwazyjna. Rośnie tam jeszcze jedna. Też przy naszej siatce. Tylko ciężko z dojściem na razie.
Zaraz u ciebie popatrzę.
Ona jest krzaczasta, ale można ją prowadzić jako pnącą, bo bardzo długie badyle wypuszcza.
Ja tnę mocno, co wiotkie i delikatne po kwitnieniu, końcem sierpnia jeszcze powtarzam, bo chce bardziej zwartą.
Czasami mszyca ją atakuje, ale poza tym żadnych chorób nie ma.
piwonia Sorbet, po deszczu w poziomie
ta jednym kwiatem zakwitła
ta też fajna