Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Przerabianie ogródka pod swój gust 10:40, 11 cze 2021

Do góry

Pan pies

Muszę zacytować te dwa zdjęcia, bo są piękne. Lustro cudownie odbija ogród. Chętnie bym posiedziała na tym krzesełku, a przy moich nogach wierny pies
Tak się zastanawiam gdzie bym mogła lustro powiesić w swoim ogrodzie - może na wiacie? Oj dałaś mi do myślenia. Zapisałam sobie to zdjęcie jako inspirację
Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 10:39, 11 cze 2021

Do góry
Powojniki
Póki co takie

Dzieki Warszawy i może błękitny anioł ?
Kosaćce, irysy (Iris) 10:35, 11 cze 2021

Do góry

Kosaćce, irysy (Iris) 10:35, 11 cze 2021

Do góry
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 10:33, 11 cze 2021

Do góry
KasiaBawaria napisał(a)
Nie przejmuj sie stratami spowodowanymi przez robotnikow.Rosliny odrzyja ja na niektore rosliny dalam wiadra, niektore murkami odgrodzilam.A hortensje mi troche polamali, choc je przycielam specjalnie.Wszystko zyje

Kasiu, tyle dobrego, że Ci robotnicy to jest mój brat z kolegami więc większa kontrolę i poważanie zielonego terenu mają, bo wiedzą, że ze mna żarty w momencie uszkodzenia roślin się kończą... Dom przylega tylko jedną krótką ściana do rabaty (rabata z miskantami, hostami, różami i orlikami), więc jest ok. Ustawimy rusztowania delikatnie nad rabata i jakoś dadzą radę. Trudno najwyżej jak cos się połamie to odżyje za rok

To to miejsce (foto zeszłoroczne)
Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka 10:32, 11 cze 2021

Do góry
Dziewczyny, co jest mojemu cisowi??

Cisy rosną od północnej strony, słońca maja niewiele. Przy sadzeniu ziemia do iglaków byka wymieszana z rodzimą i z korą.
Milunia w ogrodzie - z widokiem na rozlewisko 10:29, 11 cze 2021

Do góry
MiluniaB napisał(a)
Zachwycona jestem delikatnością tego irysa

Oooo piękność
Ogrodowe wariacje 10:28, 11 cze 2021

Do góry
Kupiłam klona garnet na tą rabatę. Kupno ładnych kul bukszpanowych graniczy z cudem, o zielonej hakonechloa nie wspomnę. Wybrałam takiego, ponieważ ten parasolowaty pokrój mi tutaj pasuje Powiem Wam, że nawet mi te doniczki chwilowo nie przeszkadzają, oczywiście teren nie jest jeszcze przygotowany i tak sobie myslę, że do czasu pergoli je zostawię, aby ściana nie straszyła. Jak włącza się nawadnianie to w tym miejscu klon ma taką delikatną mgiełkę i fajną wilgoć w powietrzu

Szukam ładnych kulek i hakone zieloną, gdybyście miały jakieś namiary to błagam o informację gdzie kupić

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 10:27, 11 cze 2021

Do góry
Kasia_CS napisał(a)
A tu mój najświeższy pomysł i prośba o radę

Wymyśiłam sobie, że fajnie mniej więcej w tym miejscu wyglądałoby jakie drzewko jasno ulistnione dałam dla przykładu derenia elegantossima na pniu, który sobie czeka na wsadzenie gdzieś Na razie służy za prezentację

To miejsce mam na jednej z ważnieszych osi widokowych i... myślałam o klonie carnival w miarę wysoko szczepionym. Dereń variegata pagodowy? Coś Wam przychodzi do głowy?

A może zamiast drzewa - krzew kwtinacy na biało? Np. jaśminowiec wonny?
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 10:19, 11 cze 2021

Do góry
Ranek w kolorze o zapachu

Milunia w ogrodzie - z widokiem na rozlewisko 10:18, 11 cze 2021

Do góry
Zachwycona jestem delikatnością tego irysa

Milunia w ogrodzie - z widokiem na rozlewisko 10:18, 11 cze 2021

Do góry
Pierwsza róża - Sumner Song

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 10:03, 11 cze 2021

Do góry
A tu mój najświeższy pomysł i prośba o radę

Wymyśiłam sobie, że fajnie mniej więcej w tym miejscu wyglądałoby jakie drzewko jasno ulistnione dałam dla przykładu derenia elegantossima na pniu, który sobie czeka na wsadzenie gdzieś Na razie służy za prezentację

To miejsce mam na jednej z ważnieszych osi widokowych i... myślałam o klonie carnival w miarę wysoko szczepionym. Dereń variegata pagodowy? Coś Wam przychodzi do głowy?

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 09:54, 11 cze 2021

Do góry
A teraz pytanko do Łucji - czym Ty mnie kobieto uszczęśliwiłaś ? Mówiłaś wtedy, że to wieczornik - Aprilek też to dostała i też nie bardzo chyba wiedziała co to, bo różni się liśćmi - w końcu zakwitł i wygląda tak

System automatycznego nawadniania 09:49, 11 cze 2021

Do góry
Hej!
Miło mi dołączyć do grona forumowiczów. Jak to zwykle bywa, zarejestrowałem się bo mam pytanie do ekspertów.

Zmagam się właśnie z systemem nawadniającym trawnika, wykonałem projekt nawadniania i zastanawiam się czy o niczym nie zapomniałem. Bardzo prosiłbym o zerknięcie waszym doświadczonym okiem.

Założenia:
- projekt nawadniania trawnika, do tego będą jeszcze linie kropelkujące na rabaty, nie ujęte w projekcie,
- jedno podejście wody,
- 4 zawory automatyczne,
- brak spryskiwaczy na środku trawnika, ze względu na dzieci.

Ogród ponad miarę - czyli trudne początki 09:25, 11 cze 2021

Do góry
edi75 napisał(a)
Szałwie boskie...Ile one maja sezonów?
Mam maleństwo...ale będzie kwitło.
Kos odrzewinę mam chyba Pumilio .Rośnie powoli osiąga 1-1 ,5 wysokości

Edi75, szałwię sadziłam w 2019, więc w sumie to 3 sezon.
Sałatka pokrzywowa 09:10, 11 cze 2021

Do góry
Mgduska napisał(a)

Magda, cały ogród masz przepiękny, naturalny.
Zainteresowała mnie ta roślinka, co to?
No i irys, obłędny
Dzięki za taki piękny kadr

Mgduska napisał(a)
Juzia, patrzaj

- najbardziej czekam teraz na tego na pierwszym planie, prawdopodobnie Silverado, kupiony dawno temu, zaraz rozkwitnie. Jednego kosaćca załatwił mi taki malutki, uroczy ślimaczek - wygryzł dziury w łodydze kwiatu, łodydze, która miała trzy pąki i wszystkie straciła.

A dla wszystkich

Przerabianie ogródka pod swój gust 08:59, 11 cze 2021

Do góry
Salata jest troche za gesto, bo moje dzieci bawily sie w gotowej rabacie warzywnej i po wysianiu grzebaly w ziemi teraz nie jest w rzadku tylko na calym warzywniaku

Piekne tu mamy łąki i to za płotem

Taki biedny, głodny pies...

Dwa szczury wodne

Glina i zielsko 08:46, 11 cze 2021

Do góry
LIDKA napisał(a)

Dzis po pracy po 17.00 nakrywałam kartonami i korą rabate z dereniami.
I nieskończyłam bo o 19.20 była juz chmara komarów.
Ledwo podlałam rodki zanim mnie zeżarly w całości.
Mam rzadką grupe krwi moze dlatego mnie tak lubia.
France jedne. No nie do zniesienia.

A na foto najwierniejsza przyjaciółka.
Moja Sonia. Lat 14.

Przyjaciolka podobna do mojego Eddiego

Sposob z kartonami jest bardzo dobry-u znajomych w ten sposob usunelam ogromne chwwasty a po kilku miesiacach zostala super sypka ziemia
Przerabianie ogródka pod swój gust 08:40, 11 cze 2021

Do góry
Biedny pies

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies