Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ana_art"

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 11:24, 28 kwi 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
Angele jeszcze w blokach ale nie zachwycają jak w ubiegłym roku, dużo nie wyszło wogóle

Ana, daj im trochę czasu
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 10:54, 28 kwi 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
czyli to co mówiłam biznesss. mam zwykłe białe tulipany na zawiasowej i kwitną teraz bez najmniejszego uszczerbku na jakości, papuzich na tej samej rabacie jest mniej. Wnioskuję, że czym ciekawsza odmiana tym gorsza żywotność...

Marzena2007 napisał(a)
Wystraczy to zapamiętać i jesteśmy mądre.

No ta...tylko jak o tym pamiętać stojąc w sklepie i oglądając te piękne tulipki...i ich nie wziąć?
Rododendronowy ogród II. 10:51, 28 kwi 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
Kochan łącze się z Tobą w bólu już odstawiłam dwa Percy i zobaczyłam trzy obżarte listki, pozostawiłam je mimo żalu. Na drugi dzień już ich nie było...

Teraz okres zakupów rh to szybko znikają ale też w tej chwili jest ich najwiekszy wybór wiec warto pochodzic po szkółkach.
Ogródek Agam 10:49, 28 kwi 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
nie chcę Cię martwić ale duża część u mnie nie ponowiła kwitnienia

To niezbyt dobra wiadomość, bo nie wiadomo co robić na jesień. Wykopać i wsadzić inne? Zaryzykować i później wkurzać się jak nic nie zakwitnie
Ogródek Agam 10:30, 28 kwi 2014

Do góry
agam napisał(a)

To ich pierwszy rok, nie żartuj że mogłyby zniknąć. 100 cebul tam wepchałam.
Ogródek Agam 10:30, 28 kwi 2014

Do góry
agam napisał(a)

To ich pierwszy rok, nie żartuj że mogłyby zniknąć. 100 cebul tam wepchałam.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 09:52, 28 kwi 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
spokojnie to taka norma, chociaż powiem, że zależy też od odmiany czosnków bo np w białych liście są ładne i w gigantosach też

Potwierdzam, Everesty mają piekne liście, nic a nic nie schną.

Ana, cudnie
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 09:18, 28 kwi 2014

Do góry
Dziewczynki kochane taki urok czosnków
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 08:58, 28 kwi 2014

Do góry
Ania74 napisał(a)
Powiedz mi Anka, czy Twoje czosnki też już mają przywiędłe końcówki liści? Wiem, że to naturalne ich "zachowanie". Jak napiszesz, że u Ciebie też, to się nie będę zastanawiać, że u mnie to wynik braku nawadniania...
spokojnie to taka norma, chociaż powiem, że zależy też od odmiany czosnków bo np w białych liście są ładne i w gigantosach też
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 22:45, 27 kwi 2014

Do góry
Konstancja30 napisał(a)

Ana ale zamawiane jako jeden gatunek ... wszystkie cebulki były w jednym worku ... i te ciemny róż i ten laser ... wymieszane w jednym worze ... jakim cudem wsadziliśmy je z podziałem ? ... tego nie pojmuje

łoj medium jesteś jak nic
Rododendronowy ogród II. 22:41, 27 kwi 2014

Do góry
gierczusia napisał(a)
Chciałam Ci napisać ,że byłam wczoraj w znanej szkółce .. Miałam już sporego cunninghamsa w łapie za 42 żlocisze... Naprawdę wypaśny .. Banan na ryjoku, lecę do kasy gdzie w kolejce eMuś bukuje miejsce..a on do mnie : widziałaś te dziury w liściach ????????? Zostawiłam dziada ... A żal mi tak ,że hej ...

Ale chyba lepiej nie mieć rodka i nie mieć dodatkowych lokatorów..niż mieć jedno i drugie ... I wydatki na niecienie dodatkowo

Bardzo mnie boli ,że nawet w dobrysz szkółkach oczy trzeba mieć nawet w dooopie

Pozdrowionka Bogdziu

Ps.. Las bukowy śliczny .. I nawet na fotkach to widać
Kochan łącze się z Tobą w bólu już odstawiłam dwa Percy i zobaczyłam trzy obżarte listki, pozostawiłam je mimo żalu. Na drugi dzień już ich nie było...
Ogród niby nowoczesny ale... 22:30, 27 kwi 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
phiii nie dała kanap żeby nie pobrudzić

powiem Ci że taras wyszedł perfekt, jako że planuje podobniste zmiany, ciekawi mnie czy planujesz jakąś barierkę czy cóś? bo zastanawiam się jak rozwiązać wysokość, w zasadzie niby planuje wodną szczelinę, ale nie wiem czy to nam wyjdzie?

Już dała! I nawet poduchy leżą i eM kawą zdążył zalać z samego rana tak się kokosił.

Ana...ja nie planuję żadnej barierki. Za plecami kanapy z jednej strony jest gabion...
z drugiej strony między ścianą a słupem będą deseczki poziome...i tyle.
Pokaże to jutro na fotkach. Albo pojutrze...

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 22:19, 27 kwi 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
Iza bo czasami tak się zdarza, że z pomarańczowych robią się biskupie, a z różowych czerwone co ciekawsze nigdy tak mi się nie zrobiło z cebulami kupionymi w L czy B...

Ana ale zamawiane jako jeden gatunek ... wszystkie cebulki były w jednym worku ... i te ciemny róż i ten laser ... wymieszane w jednym worze ... jakim cudem wsadziliśmy je z podziałem ? ... tego nie pojmuje
Roztoczańskie klimaty 21:58, 27 kwi 2014

Do góry
Tak na szybko
Roztoczańskie klimaty 21:49, 27 kwi 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
a ja bym tam dała trzmieline emergold ciętą w dywan, ja mam tak przy kulkach i fajnie wygląda a i żółty z lawendą koresponduje no i nie jest jakaś wymagająca

tez fajny pomysł ,fakt trzmielina niewymagająca ,można ciąć i na słońce tez sie nadaje
Roztoczańskie klimaty 21:47, 27 kwi 2014

Do góry
Jag_58 napisał(a)

A może posadzisz wrzosy w żółtym kolorze ulistnienia ,myślę ,ze fajnie by kontrastowało
a ja bym tam dała trzmieline emergold ciętą w dywan, ja mam tak przy kulkach i fajnie wygląda a i żółty z lawendą koresponduje no i nie jest jakaś wymagająca
Ogród niby nowoczesny ale... 21:36, 27 kwi 2014

Do góry
phiii nie dała kanap żeby nie pobrudzić

powiem Ci że taras wyszedł perfekt, jako że planuje podobniste zmiany, ciekawi mnie czy planujesz jakąś barierkę czy cóś? bo zastanawiam się jak rozwiązać wysokość, w zasadzie niby planuje wodną szczelinę, ale nie wiem czy to nam wyjdzie?
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:25, 27 kwi 2014

Do góry
ana_art napisał(a)

Jagoda Ty się nie broń, ulegnij

Ana pewnie ulegnę ale to takie przyjemne uleganie
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:16, 27 kwi 2014

Do góry
Zeta napisał(a)
Raaaaany ile tu jest cebulkę.....no nie ....pięknie .
Ja też się zbiorę i na jesień poszaleję z cebulami....zazdroszczam widoków
Zeta ale Ty skromna, ile ja bym dała żeby mieć Twoje widoki
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:15, 27 kwi 2014

Do góry
Jag_58 napisał(a)
Kurcze Ana kolory tych tulipków po prostu powalają ,broniłam się przed sadzeniem tulipanów ,ale nie dam rady i jesienią chyba ulegnę ,tyle na O jest pięknie pokazanych tulipanów,że nie mam sił się dalej opierać ,no chyba ,że latem z głowy mi wywietrzeje ,Chociaż przypuszczam że O nie da o nich zapomnieć

Jagoda Ty się nie broń, ulegnij
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies