Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Sylwii od początku cz.II

Ogród Sylwii od początku cz.II

atena35 12:11, 28 kwi 2014

Miło Was widzieć - Ciebie i ogród, oczywiście
hania 12:12, 28 kwi 2014

Sylwio wykonałaś niesamowitą robotę ....Twój ogród jest przepiękny....gratuluję!!
ana_art 12:14, 28 kwi 2014

oj wygłaskałaś ogród ból trawnika rozumiem doskonale
Syla 12:21, 28 kwi 2014

agam napisał(a)

Chodzi mi o to że niektóre żurawki mają liście wysoko do góry postawione, a reszta liści (chyba te starsze) leży na ziemi. Mam u mnie to samo, wiem że żurawki trzeba co jakiś czas odmładzać bo brzydko wyglądają.

te liście które leżą są zeszłoroczne ..... można je przyciąć i będzie ok , nie koniecznie muszą być do dzielenia .... W ogrodzie działam intuicyjnie i jeśli widzę , że za rok mus je odmłodzić odkrawam nożykiem odnóżki i daję do rozmożenia .... Rosną w doniczkach aż do momentu kiedy system korzeniowy jest mocny wówczas można zrobić wymianę .... Te wymienione nie wyrzucam tylko powtarzam zabieg .... biorę odnóżki , pozwalam się im ukorzenić w doniczkach i idą do sąsiadów jak jest nadwyżka
Syla 12:23, 28 kwi 2014

Bogda napisał(a)
trzeba, trzeba dzielić co jakiś czasSyla, uwierzysz, ze ja juz swoje w tym roku podzieliłam?a jeszcze nie tak dawno nie miałam ani jednej-pamiętasz jaka byłam błagająca?szok!

Cudny ogród...mnie ciekawi jak rozwiążesz sprawę z warzywniaczkiem

Owszem , można dzielić .... ja swoim pozwalam rosnąć .... pokażę później jakie są niektóre ogromniaste a nie koniecznie brzydkie

W warzywniku będą skrzynie ale ułożone nierównomiernie i w różnych wielkościach .... Na razie proces mam w głowie . Mąż jak będzie gotów to zrobi. Ciśnienia nie ma
Syla 12:24, 28 kwi 2014

Tess napisał(a)
No, się doczekałam.
Piękna wiosenna odsłona.

Wiosna piękna a i pogoda dopisuje .... Słońce i deszcze tak jak roślinki lubią
Syla 12:28, 28 kwi 2014

Luki napisał(a)
No jak zaatakować to z grubej rury zachwycam się kolorami i idealnie wyciętymi krzewami. Stożek przy wejściu wygląda, że w tym roku już zagesci szczyt... idealny. Muszę jeszcze raz fotki zobaczyć. Chyba t też plac zabaw zmienił miejsce, albo coś przegapiłem

Ten stożek przy bramie mam ochotę zamienić na grabowego bonsaja , ale jeszcze nie teraz .... Nie mam czasu pojeździć i poszukać w dobrej cenie . A chcę dużego
9-11 maja jest u nas wystawa ogrodnictwa ..... Muszę tam wyczaić jednego pana od takich drzewek . Obiecał , że będzie

Plac zabaw zmienił miejsce .... Teraz go dopiero pokazałam Jak dla mnie to dla tej huśtawki wraz ze zjeżdżalnią jedno jedyne miejsce w moim ogrodzie .... Nie przeszkadza i nie zasłania ....Zmienił się przez to wcześniejszy koncept rabaty która miała być połączona z warzywnikiem . No ale cóż
Syla 12:30, 28 kwi 2014

Zeta napisał(a)
Czy ja mogę prosić o zdjęcie bliżej tej rabatka pod brzozami Doorenbos ...mam taką w planach w miejscu wyciętych brzózek....tam są buksiki cisy czy cosik innego??? Może się zainspiruję

Jasne Zetka Postaram się jutro .... bo dziś za chwilkę daję nogę i będę wieczorem . Tam nasadzenia się zmienią ... to na razie od tak wsadzone jesienią .... Poza kulkami i rozplenicami mam jeszcze rozchodniki , to przecież od Ciebie zgapione
Syla 12:32, 28 kwi 2014

atena35 napisał(a)
Miło Was widzieć - Ciebie i ogród, oczywiście

dziękuję , że zaglądasz ..... wiosna to intensywne prace ogrodowe dlatego tak ciężko mi wejść ze zdjęciami na ogordowisko .... Wszystko robione w biegu i pośpiechu
Syla 12:33, 28 kwi 2014

hania napisał(a)
Sylwio wykonałaś niesamowitą robotę ....Twój ogród jest przepiękny....gratuluję!!

Witaj Haniu .... Dużo za mną ale jeszcze sporo przede mną dziękuję