Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ren133"

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 08:43, 27 lip 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Nawet takiego powinnam się bać?
https://www.google.pl/search?q=westie&client=firefox-b&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjLu63HhpLOAhVLKywKHdNZD9kQ_AUICCgB&biw=1252&bih=578#imgrc=klgLaNQ717GbuM%3A

Taki był w mojej rodzinie, ale po dwóch latach kuzyn go oddał w lepsze ręce kiedy drugie dziecko przyszło na świat (sic!). Powiem ci... wkurzający był to psiak, ale nie wiem czy to kwestia rasy czy raczej wychowania. Raczej wychowania Wiesz, że mam owczarka niemieckiego a marzę jeszcze o harcie afgańskim (tym razem będzie to sunia) i uważam że pies w ogrodzie zawsze go jakoś ożywia. Mój Nikon robił szkody i to wielkie- wszystko co było cieńsze od kciuka obgryzał do samej ziemi. Ale był szczeniakiem- dziecko w ogrodzie też psoci. Myśleliśmy nawet o elektrycznej smyczy ale teren za duży i kosztowo wyszłoby strasznie więc odpuściliśmy. Teraz jest dorosły i nie wchodzi tam gdzie nie powinien, załatwia się tam gdzie nie ma "ogrodu", ale widzę że podsikuje to tu to tam. Nic mi jego mocz jeszcze nie spalił ale... różaneczniki miały nowe przyrosty do grudnia Dziwiłam się bo przecież nienawożone na jesieni a tu taki numer. Aż go nakryłam Tylko mój pies to wiesz, ma dwa hektary więc idzie załatwić się w busz i mi to nie przeszkadza. Ty musisz mieć regularne spacery w grafiku bo inaczej kiedpko to widzę. A w czasie waszej nieobecności będzie zostawał w domu czy ogrodzie? To ważne co jesteś w stanie poświęcić - nowe pantofle czy jakiś krzaczek Śmieję się, ale poważnie: szczeniaki uwielbiają gryźć W dodatku ten mały kłębuszek u kuzyna nie wytrzymywał ośmiu godzin bez sikania - nawet jak miał te dwa lata. W końcu się wkurzyli bo mieli dosyć mycia podłóg i kanapy zaraz po powrocie z pracy i układali mu takie podkłady dla niemowlaków w przedpokoju i tam sikał. Dla mnie to masakra i uważam że z dwojga złego to już wolę jak coś w ogrodzie spsoci

Generalnie to powiem ci że jak nie masz czasu na tresurę to lepiej dużo poczytać o charakterze rasy . Są takie które szkolą się same przy człowieku a są takie o których piszą "silny charakter" i te zawsze walczą z człowiekiem o przywództwo. I bez szkolenia jest ciężko. Ja lubię charakterne psy, ale to jest indywidualna kwestia. Małe psy mogą być ale ja zakochana w bestiach które i obronią i można się w nie wtulić i to jest duże, ciepłe i groźne jak trzeba

P.S. Te białe pieski są mega milutkie w dotyku- chociaż nie wyglądają No i da się je myć w zlewie
Ogród Małej Mi - sezon 2016 08:42, 27 lip 2016

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Obiecana perwoskia... jest obłędnie piękna.. ładniejsza niż moja Chyba pora odmłodzić nasadzenie. Ta ma 3 sezon... i budleje swoje też wyciepię, posadzę młode, małe, takie są ładne, a te wielkie to jak drapaki.. Ma wysokość ogrodzenia, cięta wiosną niziutko. Na pomniejszeniu foto motylków nie widać .. a tam są

No takiej perowskiej to wiatr nie straszny Piękna
A moja leży
Aniu, spóźnione buziaki imieninowe
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 08:27, 27 lip 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

No żebyś się tylko nie zdziwiła jak wtedy świetnie chwasty rosną

Chwasty mnie nie zaskoczą, ja swoją największą walkę z nimi wytoczyłam 2 lata temu
Teraz najgorsze korzeniowe już wyciągnięte albo zabite randapem, a rośnie to co się zasiewa, ale nowa porcja żwiru i kory powinna trochę to przystopować.
Moje chwasty miały fool wody z podlewania nalewakami, więc nie powinno być większej różnicy ..........mam taką nadzieję hahahahahaha
Typografia ogrodu 07:37, 27 lip 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Myślę o samych trawach

powiem Ci że widziałąm na żywo wielką rabatę obsadzoną trzcinkimai w masie i przed nimi stipa...........BOSKO to wyglądało!!!!
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 07:27, 27 lip 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Uściślę, ze będzie suczka (jakby to coś zmieniało)
Nie powtórzę
już u gabisi pisałam mama dwa owczarki. psa i suczke właśnie pies nie sika w ogrodzie choćby miał trzymać cały dzięn a suka sika co 10 min i co 10 cm
Ogród z pergolą 23:51, 26 lip 2016

Do góry
Spełnienia marzeń, Aniu
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:46, 26 lip 2016

Do góry
Krys napisał(a)

Jest sliczny na sniadanie dla mojego Hirutka,ale to pies -sika.Moja kumpela ma takiego.U mnie zwlaszcza teraz pies musi byc ale trace rosliny,az sie boje co bedzie z tujami.A wiem z autopsji, ze to piszczenie do ekranu konczy po okolo miesiacu pobytu psa w domu,coz wybór nalezy do Ciebie.Nie powtarzaj mojego zdania corce bo mnie nie wpusci do Was.

Uściślę, ze będzie suczka (jakby to coś zmieniało)
Nie powtórzę
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:44, 26 lip 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Prawie nic nie wiem o tej rasie ale wygląda uroczo, u nas od razu padło na maltanczyka bo koleżanka córy takiego ma, a ja powiedziałam, że jeśli pies to jakiś maleńki.
Martwię się tylko, że do fryzjera to będzie częściej chodzić niż ja sama

No weź przestań co dwa miesiące najwyżej
Edyta a nie boisz się o ogród?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:26, 26 lip 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

https://www.google.pl/search?q=westie&client=firefox-b&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjLu63HhpLOAhVLKywKHdNZD9kQ_AUICCgB&biw=1252&bih=578#imgrc=klgLaNQ717GbuM%3A

Jest sliczny na sniadanie dla mojego Hirutka,ale to pies -sika.Moja kumpela ma takiego.U mnie zwlaszcza teraz pies musi byc ale trace rosliny,az sie boje co bedzie z tujami.A wiem z autopsji, ze to piszczenie do ekranu konczy po okolo miesiacu pobytu psa w domu,coz wybór nalezy do Ciebie.Nie powtarzaj mojego zdania corce bo mnie nie wpusci do Was.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:25, 26 lip 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Aaa czyli tez przerabiasz ten temat
Brałam pod uwagę rownież maltanczyka A co sądzisz o westie?

Prawie nic nie wiem o tej rasie ale wygląda uroczo, u nas od razu padło na maltanczyka bo koleżanka córy takiego ma, a ja powiedziałam, że jeśli pies to jakiś maleńki.
Martwię się tylko, że do fryzjera to będzie częściej chodzić niż ja sama
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:20, 26 lip 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Czytalam juz o tym białym terierze... ja jakos psa nie widze i siebie... wolw jednak rosluny. a jesli mialby kiedys byc to pies a nie psiatko.podobno pies zawsze jakos odzwierciedla wlasciciela

A jak córunie będą bardzo chciały to też się nie zgodzisz?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:19, 26 lip 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Skąd ja to znam
U nas ma być maltańczyk, właściwie to już powinien być, ale że nie zamknęliśmy do końca ogrodzenia to temat się przesunął, na moje szczęście, bo coś czuję, że to mi ten pies się zwali na głowę, jak dziecku pierwszy entuzjazm minie.

Aaa czyli tez przerabiasz ten temat
Brałam pod uwagę rownież maltanczyka A co sądzisz o westie?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:17, 26 lip 2016

Do góry
Krys napisał(a)

Tylko nie pies w tym pieknym ogrodzie!!

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 23:12, 26 lip 2016

Do góry
admete napisał(a)

jak tylko pochowam wszystkie rurki to wtedy będzie pełnia szczęścia
ale najwazniejsze że jest i po raz pierwszy nie będe się bała zostawić ogrodu gdy będziemy wyjeżdżać

No żebyś się tylko nie zdziwiła jak wtedy świetnie chwasty rosną
Hirutkowy raj:)) 23:09, 26 lip 2016

Do góry
Buziaki dzielna dziewczyno
Malutki pod lasem 23:07, 26 lip 2016

Do góry
Aniu Przyjmij i ode mnie najserdeczniejsze życzenia imieninowe
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:02, 26 lip 2016

Do góry
ren133 napisał(a)
Moja córcia uparła się na psa Wychodzi na to, ze już się zgodziłam Jednak jest warunek: musi być mały i mieć włosy Macie jakieś propozycje? a najlepiej doświadczenie z takim psiakiem? i czy powinnam się bać o ogród?

Skąd ja to znam
U nas ma być maltańczyk, właściwie to już powinien być, ale że nie zamknęliśmy do końca ogrodzenia to temat się przesunął, na moje szczęście, bo coś czuję, że to mi ten pies się zwali na głowę, jak dziecku pierwszy entuzjazm minie.
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 22:58, 26 lip 2016

Do góry
ren133 napisał(a)
Właśnie doczytałam, że masz uruchomione nawadnianie ... suuuuper!!!!!!!
Cieszę się razem z Tobą bo wiem co to za dobrodziejstwo

jak tylko pochowam wszystkie rurki to wtedy będzie pełnia szczęścia
ale najwazniejsze że jest i po raz pierwszy nie będe się bała zostawić ogrodu gdy będziemy wyjeżdżać
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:57, 26 lip 2016

Do góry
ren133 napisał(a)
Moja córcia uparła się na psa Wychodzi na to, ze już się zgodziłam Jednak jest warunek: musi być mały i mieć włosy Macie jakieś propozycje? a najlepiej doświadczenie z takim psiakiem? i czy powinnam się bać o ogród?

Tylko nie pies w tym pieknym ogrodzie!!
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 22:55, 26 lip 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Pokrojem przypomina mi Ferner Osten, ale dużo większy od mojego

Mój przybrał na sile po dwóch sezonach
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies