Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4"

Ogród Mirelli 19:34, 28 mar 2016

Do góry
Skoro zdecydowałąś się na róże koło anabelek, do dobrze zagrają w kolorze brzoskwiniowym. Niebęda konkurować z kolorem limonkowym, jaki hortensje w którymś momencie pokażą.

Jak rozmnożysz ID, albo inne carexy, możesz podsadzić nimi berberysy przy garażu. Nie będzie tak pusto.

Podoba mi się, że decyzje podjęliście wspólnie. Fajnie tak. Taras większy też się przyda, na grila będzie więcej miejsca i na basen

Dzisiaj wspominałam Zbyszkowi, ze jak byliśmy w Obi, były magnolie z pięknymi pąkami kwiatowymi. Mam dwie w ogrodzie w formie drzewek, tym razem marzy mi się krzewiasta. Uzgodniliśmy dla niej miejsce, gdzie fajnie będzie wyglądać. Mam na nią zgodę To też nasza wspólna decyzja.

Aaaa, i Zbyszek chce więcej krokusów. Całe morze...
Ogródek Iwony II 19:03, 28 mar 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Witaj Aniu. Przepraszam, ze dopiero odpisuję, ale Święta są u nas bardzo rodzinne, to czas dla najbliższych, na odwiedziny, na świętowanie. Dopiero teraz mam czas na Forum.

Bardzo miłe, co piszesz. Cieszę się, ze niektórym się podoba to,co robię.
Mam taki zwykły ogródek, odkryty ze wszystkich stron. Marzy mi się jakieś zacisze w ogrodzie, niestety działka jest malutka, na dodatek układ bardzo ogranicza możliwości.
Zapraszam częściej do mnie. Nie krępuj się pytać, jak coś będzie cię nurtować.
Dla ciebie Aniu moje krokusiki, które niebawem zmienią miejsce, bo na tej rabacie będzie różanka

Za kwiatki bardzo dziękuję, normalnie łezka mi się w oku zakręciła ze wzruszenia. Krokuski prześliczne, dają tyle radości po długiej zimie☺. Prezentu anabelkowego gratuluję. Czosneczki i tulipanki też ładniutkie. Ja do swoich jadę jutro, tak to jest jak się nie ma ogródka koło domu.
Ogródek Iwony II 19:00, 28 mar 2016

Do góry
W ogrodzie niedługo też hiacynty będą kwitły:

Ostróżki są już ładne:

Wychodzą lilie sadzone jesienią
Ogródek Iwony II 18:53, 28 mar 2016

Do góry
malkul napisał(a)

Piękna ta jagodowa kompozycja

Piękna. Na razie wzdycham do niej, bo miejsca u mnie brak na kopię

Gosiu
, zapach hiacyntów Ci posyłam
Przed świętami zastanawiałam się, czy wziąć die sztuki, czy sześciopak. Kupiłam 6. Jednego dałam córci, jeden stoi na parapecie przed domem, do 4 wzdycham w domu Więc ślę ten cudny zapach ...

Czosnki długo stały w miejscu, ale w ostatnim tygodniu mocno ruszyły w górę
Ogródek Iwony II 18:48, 28 mar 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)
Iwonka u mnie komplet wystawiony dzisiaj

To jest nas więcej, co już na tarasie odpoczywa I kawusię można już pić
Ogródek Iwony II 18:47, 28 mar 2016

Do góry
A w ogrodzie czosnki już ładnie wystają z ziemi

Ogródek Iwony II 18:45, 28 mar 2016

Do góry
Wcałym domu pachnie hiacyntami. Zdążyły zakwitnąć na Święta

Ogródek Iwony II 18:39, 28 mar 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Mirelko, trudny orzech do zgryzienia. Rabata u Jagody jest śliczna właśnie ze względu na dobór kompozycji, a nie same berberysy...
https://pl.pinterest.com/pin/529876712385438104/
https://pl.pinterest.com/pin/529876712387257101/
Muszę wpaść do Ciebie...

piękna ta jagodowa kompozycja
Ogródek Iwony II 18:38, 28 mar 2016

Do góry
Dostałam dziś od szwagierki sadzonkę Annabel.Zaraz zakopałam na rabacie. To nic, że Święto. Chciałam patyczki, dostałam kawałek krzaczka. Mam już w innym miejscu Annabel, lubię je, bo najwcześniej kwitną
Docelowo będzie rosła trochę w innym miejscu niedaleko brzozy, ale teraz nie wiem, gdzie dokładnie rosną hosty, więc na razie zadołowałam

Wszystko jeszcze niemal śpi ...
Ogródek Iwony II 18:21, 28 mar 2016

Do góry
Moniq napisał(a)

Wesołego Alleluja.

Moniko, już prawie po świętach. Dziś świeciło pięknie słońce, mam nadzieję, ze jutro będzie równie ładnie. Planuję jutro iść do ogrodu i nadrobić przedświąteczne zaległości.

Zbyszek na święta wystawił na tarasie komplet wypoczynkowy. Było pochmurno, ale i tak cieszy mnie, że niebawem będzie cieplej .

Dziś po obiedzie przy słoneczku posiedzieliśmy sobie na tarasie. Było cudownie w ciepłych promieniach słońca

U szwagierki dziś widziałam krzew forsycji - niebawem będzie kwitł. To dobry znak
Ogródek Iwony II 18:10, 28 mar 2016

Do góry
Zana napisał(a)
Dobry wieczór Iwonko! Przyszłam się do Ciebie oficjalnie przywitać. Jako tzw. cicha podglądaczka odwiedzałam Twój ogród regularnie podziwiając piękne zmiany, jakie w nim czynisz. Fantastycznie prowadzisz swój wątek, mnóstwo w nim porad, wskazówek. Podziwiam też to z jakim zaangażowaniem pomagasz innym. No i gratuluję ema☺. To godne pozazdroszczenia, jak potraficie się wzajemnie wspierać i sobie pomagać. Pozdrawiam!

Witaj Aniu. Przepraszam, ze dopiero odpisuję, ale Święta są u nas bardzo rodzinne, to czas dla najbliższych, na odwiedziny, na świętowanie. Dopiero teraz mam czas na Forum.

Bardzo miłe, co piszesz. Cieszę się, ze niektórym się podoba to,co robię.
Mam taki zwykły ogródek, odkryty ze wszystkich stron. Marzy mi się jakieś zacisze w ogrodzie, niestety działka jest malutka, na dodatek układ bardzo ogranicza możliwości.
Zapraszam częściej do mnie. Nie krępuj się pytać, jak coś będzie cię nurtować.
Dla ciebie Aniu moje krokusiki, które niebawem zmienią miejsce, bo na tej rabacie będzie różanka

Ogródek Iwony II 17:59, 28 mar 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)
...

Iwonko przed robieniem trawnika muszę się zdecydować czy na dwóch ścianach drugiego garażu chcę sadzić berberysy. Pamiętasz planowałam tam donice, potem róże, następne berberysy. Przy tej ostatniej opcji bym chciała pozostać licząc, że uda mi się osiągnąć efekt minimalnie zbliżony jak u Jagody. Oczywiście bez żadnych innych roślin typu bukszpany czy trawy, tylko same berberysy. Ten garaż stoi po lewej stronie ogrodu patrząc z tarasu. Co o tym sądzisz? Dobry pomysł?

Mirelko, trudny orzech do zgryzienia. Rabata u Jagody jest śliczna właśnie ze względu na dobór kompozycji, a nie same berberysy...
https://pl.pinterest.com/pin/529876712385438104/
https://pl.pinterest.com/pin/529876712387257101/
Muszę wpaść do Ciebie...
Prawie - jak ogród 13:08, 28 mar 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Beatko, fajnie, że już odpoczywasz. Ja dziś miałam krótki rekonesans w ogrodzie.
Wczoraj byliśmy na rodzinnym obiedzie. Byłam gościem. Dziś też mamy po obiedzie zaproszenie do rodzinki. W domku wszystkie dzieci, ale po obiedzie poumawiani ze znajomymi.
Jutro też do ogrodu idę.

CZyli też odpoczywasz
Pogoda zapowiada się super, aż chce się wyjść
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 11:52, 28 mar 2016

Do góry
Czyli uczta dla przechodniów. Fajnie mają
Prawie - jak ogród 11:51, 28 mar 2016

Do góry
Beatko, fajnie, że już odpoczywasz. Ja dziś miałam krótki rekonesans w ogrodzie.
Wczoraj byliśmy na rodzinnym obiedzie. Byłam gościem. Dziś też mamy po obiedzie zaproszenie do rodzinki. W domku wszystkie dzieci, ale po obiedzie poumawiani ze znajomymi.
Jutro też do ogrodu idę.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 19:32, 26 mar 2016

Do góry
Danusiu, przegapiłam wcześniej wymianę dywanu. Teraz rozumiem objawy soczystego trawnika o tej porze. Pięknie.

Wszystkiego najlepszego dla Was w tę Noc Zmartwychwstania Pańskiego, a dla mamy koniecznie Zdrowia
Ogródek Iwony II 15:12, 26 mar 2016

Do góry
Kochani,
Zdrowych, pogodnych Świąt Wielkanocnych, pełnych wiary, nadziei i miłości. Radosnego, wiosennego nastroju, serdecznych spotkań w gronie rodziny i wśród przyjaciół oraz wesołego Alleluja.

Ogródek Iwony II 15:12, 26 mar 2016

Do góry
Dziś zawiozłam na grób rodziców stroik i u teścia zapaliłam znicze. I stwierdziłam, ze winna jestem jeszcze jedno jajo dla teścia zrobić Uwiłam jeszcze jeden wianek, zarobiłam jajo, a po przecięciu balona okazało się, ze jest całe, pełne Tym razem chciałam do stroika tylko skorupkę, więc trochę pokruszyłam ...
Oironio

Miłego świętowania dla wszystkich .

Ja dziś działałam w kuchni, jeszcze kilka rzeczy mi zostało, a panowie od 7.00 rano sprzątali dom. I o 10.00 było posprzątane.
Potem Zbyszek założył dwa krawężniki, chłopaki myli auta ...
Teraz przerwa na małą kawkę. Jest po obiedzie, chłopcy byli ze święconką.

Teraz jeszcze o 21.00 Rezurekcje i czas zacząć świętowanie
Ogródek Iwony II 15:02, 26 mar 2016

Do góry
Kasiu, Magdo - bardzo dziękuję.

Mirelko, to był chyba berberys kolumnowy erecta .
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies