Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony II

Ogródek Iwony II

Donia72 13:10, 27 mar 2016

Iwonko, życzę Ci pogodnych świąt spędzonych w gronie rodziny.

babka 22:49, 27 mar 2016

Dekoracje pierwszoligowe zrobiłaś. Rozkręciłaś się z tymi jajami, to ostatnie wyszło odealnie ! Czyli jednak warto próbować
Kuba 08:21, 28 mar 2016

gratuluję jaja i umytych aut- mi się żadne z nich nie udało przed świętami- ale tak serio to nawet nie próbowałam
Iwk4 17:59, 28 mar 2016

MirellaB napisał(a)
...

Iwonko przed robieniem trawnika muszę się zdecydować czy na dwóch ścianach drugiego garażu chcę sadzić berberysy. Pamiętasz planowałam tam donice, potem róże, następne berberysy. Przy tej ostatniej opcji bym chciała pozostać licząc, że uda mi się osiągnąć efekt minimalnie zbliżony jak u Jagody. Oczywiście bez żadnych innych roślin typu bukszpany czy trawy, tylko same berberysy. Ten garaż stoi po lewej stronie ogrodu patrząc z tarasu. Co o tym sądzisz? Dobry pomysł?

Mirelko, trudny orzech do zgryzienia. Rabata u Jagody jest śliczna właśnie ze względu na dobór kompozycji, a nie same berberysy...
https://pl.pinterest.com/pin/529876712385438104/
https://pl.pinterest.com/pin/529876712387257101/
Muszę wpaść do Ciebie...
Iwk4 18:10, 28 mar 2016

Zana napisał(a)
Dobry wieczór Iwonko! Przyszłam się do Ciebie oficjalnie przywitać. Jako tzw. cicha podglądaczka odwiedzałam Twój ogród regularnie podziwiając piękne zmiany, jakie w nim czynisz. Fantastycznie prowadzisz swój wątek, mnóstwo w nim porad, wskazówek. Podziwiam też to z jakim zaangażowaniem pomagasz innym. No i gratuluję ema☺. To godne pozazdroszczenia, jak potraficie się wzajemnie wspierać i sobie pomagać. Pozdrawiam!

Witaj Aniu. Przepraszam, ze dopiero odpisuję, ale Święta są u nas bardzo rodzinne, to czas dla najbliższych, na odwiedziny, na świętowanie. Dopiero teraz mam czas na Forum.

Bardzo miłe, co piszesz. Cieszę się, ze niektórym się podoba to,co robię.
Mam taki zwykły ogródek, odkryty ze wszystkich stron. Marzy mi się jakieś zacisze w ogrodzie, niestety działka jest malutka, na dodatek układ bardzo ogranicza możliwości.
Zapraszam częściej do mnie. Nie krępuj się pytać, jak coś będzie cię nurtować.
Dla ciebie Aniu moje krokusiki, które niebawem zmienią miejsce, bo na tej rabacie będzie różanka

Iwk4 18:21, 28 mar 2016

Moniq napisał(a)

Wesołego Alleluja.

Moniko, już prawie po świętach. Dziś świeciło pięknie słońce, mam nadzieję, ze jutro będzie równie ładnie. Planuję jutro iść do ogrodu i nadrobić przedświąteczne zaległości.

Zbyszek na święta wystawił na tarasie komplet wypoczynkowy. Było pochmurno, ale i tak cieszy mnie, że niebawem będzie cieplej .

Dziś po obiedzie przy słoneczku posiedzieliśmy sobie na tarasie. Było cudownie w ciepłych promieniach słońca

U szwagierki dziś widziałam krzew forsycji - niebawem będzie kwitł. To dobry znak
MirellaB 18:38, 28 mar 2016

Iwonka u mnie komplet wystawiony dzisiaj
Iwk4 18:38, 28 mar 2016

Dostałam dziś od szwagierki sadzonkę Annabel.Zaraz zakopałam na rabacie. To nic, że Święto. Chciałam patyczki, dostałam kawałek krzaczka. Mam już w innym miejscu Annabel, lubię je, bo najwcześniej kwitną
Docelowo będzie rosła trochę w innym miejscu niedaleko brzozy, ale teraz nie wiem, gdzie dokładnie rosną hosty, więc na razie zadołowałam

Wszystko jeszcze niemal śpi ...
malkul 18:39, 28 mar 2016

Iwk4 napisał(a)

Mirelko, trudny orzech do zgryzienia. Rabata u Jagody jest śliczna właśnie ze względu na dobór kompozycji, a nie same berberysy...
https://pl.pinterest.com/pin/529876712385438104/
https://pl.pinterest.com/pin/529876712387257101/
Muszę wpaść do Ciebie...

piękna ta jagodowa kompozycja
Iwk4 18:45, 28 mar 2016

Wcałym domu pachnie hiacyntami. Zdążyły zakwitnąć na Święta