Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madzenka 11:26, 28 mar 2016

ewa004 napisał(a)
Pozdrawiam w drugi dzień Świąt

Ewo i ja pozdrawiam Piękna mamy pogodę.
A na dodatek pierwsze święta od kiedy się wprowadziliśmy do tego domu spędzamy w domu. Tylko wczoraj byliśmy w JG u rodziców. Jakoś sie nie przyzwyczaić do takiej ilości wolnego czasu
oliwka 11:33, 28 mar 2016

Madzenka napisał(a)
I wreszcie zakwitły Joanny w donicach

Chyba pierwszy raz widzę tą dwustopniowa donicę. Chyba ze to stoi jedna przy drugiej ) elegancko wygladaja w nich nasadzenia. Na takie morza krokusow mogłabym się gapic godzinami ... takie eleganckie lekkie krzesełko powinnaś sobie dostawić w ogrodzie: siedzisz kontemplujesz widok przez godzinę, potem zmieniasz kąt o 45 stopni i znowu kontemplujesz i tak w kółko
Madzenka 11:45, 28 mar 2016

Oliwka zestaw tarasowy z bambusami i laurami za tydzien wyjedzie na taras będę sie gapić.

Donice są dwie na zdjęciu, duza 100x100 cm i mała rynna 75 cm i chyba ma 25 cm wysokosci . Moze keidyś dokupie jeszcze 50x50 cm
Madzenka 11:48, 28 mar 2016

Mixtoorka napisał(a)

Otóż to

Chyba zadne kwiaty mnie tak nie cieszyły jak krokusy. to pierwsze kwiaty. Marzę jesCze o lanie przebiśniegów, gdy przekwitna u tesciowej znów jej skubnę trochę Wczoraj dostała kolejna rózę pnącą w prezencie to sie zrewanżuje przebisniegami
Madzenka 11:49, 28 mar 2016

agata19762 napisał(a)
Cudne foteczki krokusowe

Nie potrafię uchwycić ich urody a gapie sie na nie jak goopia.
Nieskromnie powiem że wycieczki przed domem neimal orzez plotborzełaza aby je podziwiać bo własciwie to reszta ogrodu mocno jest osłonięta gabionami
Iwk4 11:52, 28 mar 2016

Czyli uczta dla przechodniów. Fajnie mają
Mixtoorka 14:02, 28 mar 2016

Madzenka napisał(a)

Chyba zadne kwiaty mnie tak nie cieszyły jak krokusy. to pierwsze kwiaty. Marzę jesCze o lanie przebiśniegów, gdy przekwitna u tesciowej znów jej skubnę trochę Wczoraj dostała kolejna rózę pnącą w prezencie to sie zrewanżuje przebisniegami

A to prawda, krokusy cieszą najbardziej, gdy zima wymęczy a wiosna się ociąga, cieszą nieziemsko! O przebiśniegi, moje marzenie... Nie lubią mnie, chyba muszę komuś podkraść 3 razy sadziłam i nie mam ani jednego. Ale nie poddam się tak łatwo !
Mixtoorka 14:03, 28 mar 2016

Madzenka napisał(a)

Nieskromnie powiem że wycieczki przed domem neimal orzez plotborzełaza aby je podziwiać bo własciwie to reszta ogrodu mocno jest osłonięta gabionami

Gdyby nie to, że mam lekko za daleko też bym się chętnie pogapiła przez płot
lindsay80 14:09, 28 mar 2016

Madzenka napisał(a)

Nieskromnie powiem że wycieczki przed domem niemal orzez plot przełaza aby je podziwiać

Jakbym mogła spacerować chodnikiem obok Twojego ogródka coś czuję, że też bym głową nurkowała za Twoim płotem

Też mam przebiśniegowe marzenie, ale na razie coś nie bardzo chcą u mnie rosnąć.
Ostatnio na giełdzie kupiłam kwitnące w doniczkach, mam nadzieję, że jak pójdą do gruntu to się rozrosną i w końcu powstanie przebiśniegowe poletko... nie chcę nawet myśleć, gdzie je sprzedawca pozyskał, bo coś mi się zdaje, że to nie było legalne źródło.
nawigatorka 14:21, 28 mar 2016

A ja przebisniegi wykopalam w rowie w drodze znad morza.kamień pomorski i okolice to chyba jakies zagłębie.lany tego rosly wszedzie.tez je w sporej ilosci u siebie planuje