Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Mirelli

Ogród Mirelli

Kasiek 16:39, 28 mar 2016

Ale sie dzieje u Ciebie Zapach rozowych hiacyntow wprost uwielbiam....
zbigniew_gazda 17:03, 28 mar 2016

Pewnie że pobyt w ogrodzie lepszy niż siedzenie za stołem. Czekam na realizacje zmian. He he- eM pewnie był u spowiedzi ze taka zmiana poglądów.
Mixtoorka 17:45, 28 mar 2016

Hiacynty karminowe są REWELACYJNE! Boskie, piękne!

Taras, świetna zmiana, berberysy pod garażem będą kopiować
Rabata wejściowa, całe szczęście do Twojego domu, będziesz ją kochać lub tworzyć nową za jakiś czas idziesz w róże . Będzie pięknie.

Dziś pierwszy raz siedziałam na tarasie z kawką i dziewczynkami, tzn. herbatka i ciacho to wersja dziecięca
Iwk4 19:34, 28 mar 2016

Skoro zdecydowałąś się na róże koło anabelek, do dobrze zagrają w kolorze brzoskwiniowym. Niebęda konkurować z kolorem limonkowym, jaki hortensje w którymś momencie pokażą.

Jak rozmnożysz ID, albo inne carexy, możesz podsadzić nimi berberysy przy garażu. Nie będzie tak pusto.

Podoba mi się, że decyzje podjęliście wspólnie. Fajnie tak. Taras większy też się przyda, na grila będzie więcej miejsca i na basen

Dzisiaj wspominałam Zbyszkowi, ze jak byliśmy w Obi, były magnolie z pięknymi pąkami kwiatowymi. Mam dwie w ogrodzie w formie drzewek, tym razem marzy mi się krzewiasta. Uzgodniliśmy dla niej miejsce, gdzie fajnie będzie wyglądać. Mam na nią zgodę To też nasza wspólna decyzja.

Aaaa, i Zbyszek chce więcej krokusów. Całe morze...
kasja83 20:11, 28 mar 2016

O Mirelka,ale idziesz do przodu. Fajnie, że podjęliście tyle decyzji.Widzę, że pogoda dziś u Was tak piękna jak u mnie
AnnaCh 21:00, 28 mar 2016

Mirella, fajnie się u Ciebie dzieje
Fajnie, że decyzje podjęte, w końcu, to tobie ma się podobać

Krokusy i iryski śliczne, a hiacyntów zapach doleciał aż do mnie
polinka 21:45, 28 mar 2016

270 postów od 23.03...szaloone Kiedy mam to nadrobić?
Pędzisz Mirelka i podejrzewam, że nowa rabata się tworzy?
Anusia 08:18, 29 mar 2016

Mirella chwilę mnie nie było a tu takie plany. Super. Jeśli chodzi o rabatę przed frontem widzę, że nie zdecydowałaś się na propozycję nr 2. W takim razie czekam na realizację
lojalna_ 08:26, 29 mar 2016

Trzymam kciuki za realizację odetchnelas po decyzji buzka
zbigniew_gazda 09:01, 29 mar 2016

Pytasz u mnie o cięcie ketmii która ma 2 długie pędy. A może pozostawić jeden pęd,
niech rośnie w górę a za rok, dwa formować np. kulę? Kula na pniu - to może byłoby ciekawie. W przyszłości ketmia może urosnąć na 4 metry. To zależy od cięcia i formowania. Ona ciecia się nie boi a nawet to lubi. Możesz ją utrzymywać jako krzew lub jako drzewko. Roczne jej przyrosty to ok. 30 cm. Jak skrócisz teraz obydwa pędy to zaraz powyżej powstaną rozgałęzienia i będzie się rozkrzewiać od samej ziemi.
Wybieraj ha ha ha.