Pogoda taka, że kwiaty się nie chcą otwierać
Białe (czysta, zimna biel) są niskie, takie bardzo popularne.
Niebieściutkie, bardzo blade, w zależności od światła mogą wpadać w odcień lawendowy, wysokie. Na zdjęciach prezentują się jak białe, na żywo kolor jest bardziej widoczny.
Reszta nadal śpi
Gosiu mam nadzieję, że od czwartku zawita u nas piękna słoneczna pogoda i będzie tak jak w zeszłym roku o tej porze. Patyki i jeszcze raz patyki za dużo potrafiłam roślin aby zlekceważyć to że tam rosną jeżówki.
To fotka z 19 września 2020
Ta też a w tym roku już mam przyboczku trawy przyciete od tygodnia i przykryte siatka od liści.
Nawet bardzo 3 szt i każda przybrała ten najbardziej. Wczoraj nie zrobiłam fotki jak jednego rozsadzałam. W korzeniu ma mnóstwo odrostów szykujących się na przyszły rok do wyrośnięcia.
Ostatnio zaszłam za dom, gdzie stoją roślinki. Dostaliśmy trochę rozchodników i patrzę a tam zakwitły na taki fiolet jak u Ciebie. Przepiękny kolor. Od razu pomyślałam o Tobie
Justyna dziękuje za zdjęcia Tak też myślałam że sadzisz.
Ciekawe czy się do nich nornice nie dobiorą
Fajny pomysł też wypóbuję
Ps . Rąbek ogrodu widzę Może pokażesz coś więcej?
Iwonka masz rację -chwasty widzi tylko właściciel -przeważnie
w wazonach to memory -wycięłam te przy wiśniach ,bo zagłuszyły mi wszystko tam -jak narazie tylko ścięłam -zamierzam je wykopać i wymienić na prosa takie jak ma Monia .....
a memory pójdą na przedpłocie i do syna
piękne były ,ale ta rabata za wąska na nie
takie kępy czekają na wykopanie
a skalniak mnie też zachwyca -to jedna z rabat na której nie potrzebuję robić zmian
mokrych miejsc w ogrodzie mam sporo ....teren spada w dół ,więc większość rabat dolnych jest mokra -najgorzej jest na rabacie limonkowo-brązowej
na niej teraz znowu roszad narobiłam -chyba tam kończą się dreny z dachu i jest wiecznie mokra .....
powymieniałam cisy na szmaragdy ,a te też żółkną i chorują ....
teraz podosadzałam dereni ,a w miejscu najmokrzejszym posadziłam wierzbę może ona zacznie wypijać te nadmiary .....u mnie w dodatku ziemia mocno gliniasta ,zbita -pomimo wielu rozluznień piachem i korą ....
tu widać ,jakie tuje marne .....przesadziłam też tu w sumie 5 szt dereni -2 elegantsimy i 3 z zielonymi łodygami -ale nie flaviramea tylko jakieś inne -nazwy nie pamiętam ....ponadto za tujami też podosadzałam brązowe trawki ,bo całkiem dobrze sobie radzą w tym bagienku ,więc niech trochę odciążą tuje ....
jak to nie zda rezultatu ,to już nie wiem co tam dosadzić jeszcze
irysy też są i miskanty też ,hortki też .....