Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Glina i zielsko 17:49, 12 cze 2021

Do góry
Jednak bedą buki i hortensje silver dollar.
Siostra pomogła i przekopałyśmy z zielska kawał ziemi.
Posadzone buki na przemian z hortensjami .
Sadzonki hortek malutkie z wiosennego szalu zakupowego z biedry.
Na poczatku i na koncu rabatki bukowej w celu symbolicznego oddzielenia rabaty od tui posadziłam trawy pampasowe bo tylke te ruszyly z zakupionych różnych w necie w marcu.

Zdjecie robocze bo wygonił nas deszcz. Robota szla dobrze ale do 13
bylam w pracy wiec plan nie zostal zrealizowany z powodu deszczu.
Nie skonczyłyśmy kopać pod róże.
Wiec moje pięknosci nadal w doniczkach.

W workach po ziemi i korze jest perz i inne ziele

Jutro ciag dalszy roboty jesli nie bedzie deszczu.
Ogród pod lasem 17:02, 12 cze 2021

Do góry

Ogród pod lasem 17:01, 12 cze 2021

Do góry
Nikt mnie nie pyta co słychać, więc powiem Wam, że okay Zazieleniło się

Ogród Basi i Romka 16:59, 12 cze 2021

Do góry

Co to za róża, już w pełnym rozkwicie?
Ten irys jest cudny, ja też zapisuję się w kolejkę jak już będziesz ich mieć tyle że zaczniesz wywalać
Jankowskie Jeziorany - las, woda, cień 16:44, 12 cze 2021

Do góry
Johanka77 napisał(a)
Zajaweczka
Biforek i afterek

Cały domek ci rozwalili a ty się cieszysz
Miłkowo - sezon 2016-2022 16:34, 12 cze 2021

Do góry

Madame Plantier jest boska i ma zapach starych róż, kwitnie raz, po kwitnieniu mocna cięcie

Namierzam babcię, moja już też kwitnie, jak zrobię zdjęcia to podejrzysz i porównamy

Ona jest jaka ? Krzaczasta? A płatki się szybko osypują, bo tak kojarzą mi się te babcine róże?
Miłkowo - sezon 2016-2022 16:29, 12 cze 2021

Do góry
Milka napisał(a)

Ha ha
Właśnie grzmi, zawierucha straszna, oby nie było gradu
U ciebie podobny klimat Dario.

Alchymist spodobał mi się u Kindzi, u niej już nie ma, a mój ma 4m, mąż prowadzi je po pniu drzew; cięcie było słabe, bo co wysoko nie sięgałam, tylko, co niżej; jednak jej to nie zaszkodziło i kwiecia pełno na górze i niżej, teraz początek. Sfociłam z każdej strony, aby ją tobie zobrazować.
na górze

dół co cięty

z boku

Oj dziękuję Ci bardzo za zobrazowanie Alchymist, masz mnóstwo pąków to faktycznie początek. Ta odmiana jest cudna

No właśnie gdzieś ją widziałam a to możliwe, że u Kindzi na siatce a potem pomyliłam i Mirki się pytałam o nią Co się z nią stało u Kindzi?

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 16:28, 12 cze 2021

Do góry
hankaandrus_44 napisał(a)
Wow! Jaka piękna irysowa rabata! Żeby nie to, że mam już piwoniową, a formuję liliowcową, natychmiast Irysy poszłyby na wspólną rabatę, ale może jeszcze się namyślę i przy liliowcach miejsce znajdę.

Gratuluję. Zawsze to wygodniej współnie roślinki pielęgnować.
Haniu już miałam z irysów zrezygnować, leżały wykopane na trawniku, a moj eM wytyczył nową rabatę, przekopał i wszystkie posadził. tak więc irysy pozostały

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 16:16, 12 cze 2021

Do góry

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 16:15, 12 cze 2021

Do góry

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 16:14, 12 cze 2021

Do góry

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 16:14, 12 cze 2021

Do góry

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 15:39, 12 cze 2021

Do góry
Alija napisał(a)
Aniu! Ależ u Ciebie różności. Podziwiam, jest pięknie.
Pozdrawiam.
Alu dzięki chłodnemu majowi czerwiec bucha kolorami, zabrał show majowi

Choroby trawnika 15:35, 12 cze 2021

Do góry
Trawa siana 20 dni temu, nasiona Barenbrug Water Saver, podlewana regularni max co dwa dni, nie nawożona.
Przed sianiem rozrzucony obornik granulowany bydlęcy i wymieszany z ziemia (po wysianiu przyszedł deszcz, obornik się rozłożył).
Zaczyna się dziać coś z trawa obecnie jakieś żółte źdźbła trawy, całe kępki miejsca porażone czymś ? To jakas choroba ? Brak wody chyba odpada ? Obornik nie ma tyle azotu żeby spalić trawę przynajmniej tak mi się wydaje. Co teraz zrobić ? Oczywiście trawnik opielony ręcznie z chwastów będzie. Może rozrzucić nawóz? Brak azotu w glebie? Kupiłem nawóz Florovit szybki efekt do trawników i tam pisze ze można siać na nowo założę trawniki. Pomocy !

Zakładanie trawnika z siewu - trawnik z siewu 15:33, 12 cze 2021

Do góry
Trawa siana 20 dni temu, nasiona Barenbrug Water Saver, podlewana regularni max co dwa dni, nie nawożona.
Przed sianiem rozrzucony obornik granulowany bydlęcy i wymieszany z ziemia (po wysianiu przyszedł deszcz, obornik się rozłożył).
Zaczyna się dziać coś z trawa obecnie jakieś żółte źdźbła trawy, całe kępki miejsca porażone czymś ? To jakas choroba ? Brak wody chyba odpada ? Obornik nie ma tyle azotu żeby spalić trawę przynajmniej tak mi się wydaje. Co teraz zrobić ? Oczywiście trawnik opielony ręcznie z chwastów będzie. Może rozrzucić nawóz? Brak azotu w glebie? Kupiłem nawóz Florovit szybki efekt do trawników i tam pisze ze można siać na nowo założę trawniki. Pomocy !

Kłopoty - problemy z trawnikiem 15:31, 12 cze 2021

Do góry

Plamy na trawniku 15:27, 12 cze 2021

Do góry

Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka 15:19, 12 cze 2021

Do góry
Wreszcie pada!!! Siedzę sobie na ganku domku (altanki) i patrzę na deszcz. Pięknie jest!
Ogród bez reguł 15:15, 12 cze 2021

Do góry
galgAsia napisał(a)
Gosia, róże zaczynają Robi się cudnie
Miałam nadzieję, że donica go jednak trochę spowolni we wzroście Ale jakby co, przez dwa lata powinnam znaleźć mu miejscówkę

To kolkwicja i faktycznie, ilość kwiatów rzuca na kolana

I ona, i staw to u Mamy. Piwonie też

Dzięki pomalowaniu mur stał się atutem, elementem przykuwającym wzrok w sensie pozytywnym i świetnym tłem. Miałyście rację, warto słuchać mądrzejszych

Aż buzie otworzyłam bo w życiu takiej kolkwicji nie widziałam
Rewelacja
Zieleń, drewno i antracyt 15:13, 12 cze 2021

Do góry
Emelie, mimo wymuszonego zeszłorocznego ostrego cięcia i uszkodzenia korzeni przez brukarzy postanowiła, że też kwiatami się pochwali(na razie jeszcze nieśmiało). Nie przeszkadza jej nawet plaga skoczka różanego, która w tym roku opanowała już prawie wszystkie róże. Nie wiem jak się paskud pozbyć, po ogrodzie biegają mi jeże, nie chcę chęmia pryskać.

Trochę zbliżeń różanki. Nie podoba mi się w tym roku całościowo. Brakuje lwich paszczy i jest za pstrokato, coś mi zgrzyta. Niektóre bodziszki przesadziły ze wzrostem, muszę je wgłąb rabaty przenieść. A najgorsze są nieskończone domy w tle.

A tutaj powstał koszmar kolorystyczny. Nie mogę się zdecydować, czy przesadzić niebieskiego bodziszka, czy MW.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies