Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe wariacje

Ogrodowe wariacje

Rojodziejowa 13:08, 18 wrz 2021

Wiaan napisał(a)
Pogody brak więc realizuję się w innej pasji, która ostatnio zeszła na boczny tor słodkiego weekendu Wam życzę

Zdaje się, że jest nas tutaj więcej tortujących widziałam u kogoś też malowany. U mnie właśnie się zbliża tortowy czas w roku. Wrzesien, listopad i grudzien - miesiace urodzin moich dzieci. Właśnie się zorientowałam, że nie mam wymyślonego tortu dla młodego!

Cały kokosowy?
Agatorek 18:21, 18 wrz 2021

Ale pysznie się zrobiło
Helen 08:18, 19 wrz 2021

Ależ pyszności pokazujesz. Pięknie udekorowany.
Wiaan 13:58, 19 wrz 2021

Chciałabym w przyszłym tygodniu zakończyć tą rabatę. Im częściej patrzę na to miejsce tym bardziej zastanawiam czy świdośliwa w tym akurat miejscu nie wniesie bałaganu. Tłem będą trawy, które już rosną i hortensje, zależy z której strony spojrzeć. Zaczyna mi chodzić po głowie coś innego ładnego na pniu lub klon limonkowy lub Orange Dream. Na ŚŚ jeszcze znalazlabym miejsce gdzie indziej. Po prawej stronie w szpalerze hortensji będą graby kolumnowe na wiosnę. Jaka jest Wasza opinia

Teraz

Latem

LIDKA 14:18, 19 wrz 2021

Wiaan napisał(a)
Chciałabym w przyszłym tygodniu zakończyć tą rabatę. Im częściej patrzę na to miejsce tym bardziej zastanawiam czy świdośliwa w tym akurat miejscu nie wniesie bałaganu. Tłem będą trawy, które już rosną i hortensje, zależy z której strony spojrzeć. Zaczyna mi chodzić po głowie coś innego ładnego na pniu lub klon limonkowy lub Orange Dream. Na ŚŚ jeszcze znalazlabym miejsce gdzie indziej. Po prawej stronie w szpalerze hortensji będą graby kolumnowe na wiosnę. Jaka jest Wasza opinia

Teraz

Latem

Anetka a w hortensjach planujesz graby to może je powsadzać w szpalerek taki w L? Byłby porzadek i elegancja.
Wyobrazilam sobie to patrząc na 2 foto. Korony tych grabów zasłoniłyby
Dachy domów w oddali.
Judith 14:20, 19 wrz 2021

Na wizualizacjach było tu właśnie coś na pniu? ŚŚ tez może być na pniu chyba.
Jednak odkąd u Juzi dowiedziałam się o brzozie Magical Globe - pasuje mi wszędzie .
A w tym miejscu u Ciebie - idealnie!
Agatorek 18:17, 19 wrz 2021

Trudno mi coś doradzić. To, co proponuje Lidka, na pewno będzie ładnie i elegancko wyglądać.
A Ty tam chcesz coś „kolorowego”, czy zielonego?
Rojodziejowa 18:26, 19 wrz 2021

Mnie się opcja ze świdośliwą podoba. Jak będzie szpalerek kolumnowych to one sobie tworzą jedną całość, a drzewko w zupełnie innej formie właśnie będzie fajnie wyglądać.
Jeśli coś bym robiła w literkę L, to bardziej chyba hortki bym dosadzila, ale wtedy to przygotowane miejsce już robi się na świdośliwę i resztę za małe
Wiaan 18:53, 19 wrz 2021

Dziewczyny pomysł Lidki bardzo mi się podoba, świdośliwa oczywiście kusząca tylko nie wiem czy ten kąt jest odpowiedni, czy nie powinna być bardziej wyeksponowana. Zerknijcie na fotkę z daleka czy nie pasowałoby po lewej stronie rabaty, posadzona jako soliter. Jest tu pusto i spokojnie

Wiaan 18:55, 19 wrz 2021

Świdosliwę i tak kupię, mają mieć w szkółce w przyszłym tygodniu no chyba, że będą jakieś brzydale