Ogródek Lilki
09:07, 06 kwi 2011
Liluniu! Na stronie 4 ,różowe,to mogła być szałwia muszkatołowa.Próbowałam zebrać nasiona,ale jesienią zachorowałam,i nie zdążyłam przed myszami sprzątnąć.Szukaj nasion w ogrodniczych centrach lub już gotowe sadzonki..Roślina dwuletnia.na trzeci sezon zostawiłam korzonki,ale chyba nic z nich nie będzie, bo jakoś martwo wyglądają.Jedyna nadzieja,że będą samosiewy. Na razie i tych nie widzę.W pokroju i zachowaniu podobna do naparstnicy.
Pustynniki,gdyby ktoś chciał sadzić,to trzeba korzonki układać na piasku.Nie lubi wody w ziemi i najlepiej jakby było to mocno zdrenowane miejsce.
Ciekawostek nie mam w ogrodzie,bo ogród daleko od domu w kompleksie działek pracowniczych.Z wiadomych względów nie sadziłam rarytasów.Co toje gołym okiem zza płotu widać.
POzdrawiam,i życzę miłej lektury,
Tobie życzę udanego sezonu ogródkowego!
Pustynniki,gdyby ktoś chciał sadzić,to trzeba korzonki układać na piasku.Nie lubi wody w ziemi i najlepiej jakby było to mocno zdrenowane miejsce.
Ciekawostek nie mam w ogrodzie,bo ogród daleko od domu w kompleksie działek pracowniczych.Z wiadomych względów nie sadziłam rarytasów.Co toje gołym okiem zza płotu widać.
POzdrawiam,i życzę miłej lektury,
Tobie życzę udanego sezonu ogródkowego!