Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W cieniu - zacieniona

W cieniu - zacieniona

marzena 21:38, 09 sie 2011

no pewnie, dla własnej przyjemności, satysfakcji, potrzeby kontaktu z przyrodą, kształtowania jej itd - ale jesteśmy ...
Sebek 21:43, 09 sie 2011

bogumila_bienko napisał(a)
Uważam,że ogród jest odzwierciedleniem nas samych.W większości sadzimy rośliny,które nam się podobają i lubimy się nimi otaczać.Trochę ulegamy modzie -podpatrując nowości -z których robimy nowe nasadzenia.Mamy jednak swoje ukształtowane upodobania.które nas niejednokrotnie diametralnie różnią i dlatego ogrody są niejednorodne, wypełnione różnorodną roślinnością.
Wędrując po wątkach ogrodowych,niejednokrotnie jestem zadziwona ich pięknem - pięknem,które jest dla mnie niedoścignionym wzorem.
Zaczynając od wiosny...zawsze coś nowego,innego chcę wprowadzić,coś co ożywi moje otoczenie,moją monotonię nasadzeń...i to jest właśnie to...to moje indywidualne podejście do mojego,własnego ogródu.

Podziwiam wspaniałe,ogromne ogrody -pobudzajace moją wyobraznię co do ukształtowania terenu i różnorodności nasadzeń.
Ogrody pełne pięknych i mniej znanych roślin -mogę powiedzieć,że prawie botaniczne -to ogrody ,gdzie należy i warto zaglądać aby przyjrzeć się i podreperować swoją wiedzę.
Ogrody wokół domu -niezmiernie wypielęgnowane,trzymajace się ściśle wydumanego,osobistego projektu.
Nowe ogródki, dopiero co założone i jeszcze te w planach -ciekawią mnie ,co dalej?
Malutkie ogródki-oazy, takie jak mój -ciekawią mnie najbardziej - bo jak można sobie poradzić z tym co się chce mieć -a nie można ze względu na wielkość?
Lubię ogrody dzikie,pełne zakamarków,urokliwych zakątków i czychających niespodzianek wzrokowych.Takie mnie pociągają najbardziej.

To Danusia otworzyła nam oczy, biegam z aparatem wzbudzając ogólne zainteresowanie sąsiadów -co ona tam widzi?

Pięknie to opisałaś
bogumila 22:26, 09 sie 2011

KasiaWB napisał(a)

Bogusiu pięknie opisałaś rozważania na temat ogrodów, ogródków, rabat. mam takie same odczucia
Mój M mówi ; dla kogo to wszystko robisz? ja mu na to m. in dla siebie, jego odpowiedź: aha, chyba, że tak bo my to właściwie robimy to wszystko dla siebie prawda?

chyba jednak TAK

Robimy to tylko dla siebie i czerpiemy z tej naszej pracy bardzo dużo przyjemności i zadowolenia.
bogumila 22:27, 09 sie 2011

marzena napisał(a)
no pewnie, dla własnej przyjemności, satysfakcji, potrzeby kontaktu z przyrodą, kształtowania jej itd - ale jesteśmy ...

nie dokończyłaś.... jesteśmy zakręcone...
bogumila 22:28, 09 sie 2011

Sebek , to tylko takie własne odczucia...
Martek 22:30, 09 sie 2011

O tak czasami po między pięknymi roślinami jest potrzebny "przecinek", ludzka refleksja,rozmowa ...
bogumila 22:32, 09 sie 2011

Martek napisał(a)
O tak czasami po między pięknymi roślinami jest potrzebny "przecinek", ludzka refleksja,rozmowa ...

Ogrody tak mają,potrzebują troski i odpowiedniego podejścia.
bogumila 22:55, 09 sie 2011

Róże w deszczu.
bogumila 22:57, 09 sie 2011

...i jeszcze tytoń -zadziwia mnie ilością kwiatów....
an_tre 22:59, 09 sie 2011

Bogusiu u mnie też szałwia się rozrosła, ładnie kwitnie, a miałam wątpliwości czy nie za późno ją wysiałam
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies