Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród zmyślony

Ogród zmyślony

myszorek 18:25, 18 sie 2011

lawendziak z trawą

lobeila wieloletnia-taki chabaź, ale jak kwitnie to moze byc Za nią róże w moim ulubionym kolorze lila róz

dar od Danusi-nie miałam pojęcia, ze rośnie tak wysoko- podoba i się coraz bardziej

myszorek 18:27, 18 sie 2011

dar od Danusi nr2:

przetacznik różowy, śliczniusie i różowiaste

ogonki wiewióry

szałwia jednoroczna
myszorek 18:31, 18 sie 2011

daru c.d w zbliżeniu:

posadzona stożynka i trzmieliny-tak wiem, ciągle ta jedna jest do naprostowaniaDzis to zrobię

tytoń w gruncie ma się świetnie, o wiele lepiej niż w doniczce

no brakuje mu trochę, ale co zrobić cena dla amatora czyni cuda

Safoya 18:35, 18 sie 2011

No, no piękne widoki. Przedogródek mimo, ze w cieniu podoba mi się chyba najbardziej.
hanka_andrus 19:05, 18 sie 2011

Udane zakupy i piękne widoki,stawiają człowieka na nogi!Dużo zdrowia!
Gardenarium 19:11, 18 sie 2011

Myszorku, witaj. Nie martw się, u Wiesi sadzonki bukszpanu także bez liści są. Dorwała je askochytoza czy jak jej tam

Patyczki siedzą, a Wiesia nad morzem z dziećmi Kasi się wczasuje, a ja podlewam jej doniczki uliczne.

Instagram Ogrodowiska
Ewa 19:21, 18 sie 2011

Ach, ten dar od Danusi mi się podoba, taki delikatny , smukły i ma coś w sobie. Ogonków wiewióry nie znam, a domek śliczny
Gardenarium 19:56, 18 sie 2011

Ogonki wiewióry to rozplenica japońska, ja ją nazywam szczotki do mycia butelek

Instagram Ogrodowiska
myszorek 20:17, 18 sie 2011

Witajcie, witajcie.
Safoyko, przedogródek robiony po wstępnym ostudzeniu możliwościami nasadzeniowymi i jakotakim obeznaniu z tematem ogrodowania, także w wielkim współudziale z ogrodowiskiem Muszę przy nim jeszcze podłubać, zeby ciut mocniej rozciągnąć hortensje. Ślicznie dziękuję za wszelakie wskazówki, rady i bazę inspiracji. Co ja bym bez tego zrobiła. Teraz szykuję się do obrobienia kawałka rabaty z magnolią susan. Mam już pewien niegłupi pomysł. Musze lecieć po hortensję pinky winky i jakoś tą wiśnię nigrę przytachać skądeś, no i dokupić złotych wrzośców. Echh.Nigdzie ich nie ma, a mam tylko 5 sztuk.
Hanusiu, a jakże, wiadomo, że kobieta najbardziej lubi zakupy
Danusiu, ja odkopałam dzisiaj jednego jarząba sprzed domu i te bidne bukszpany co rosły w rządeczku. Wszystko co stało w wodzie ma pognite korzenie. Z miejsca wsypaliśmy parę worów ziemi i usypali górkę. Dobre jest to, ze chociaż te marniochy bukszpanowe zaczeły wypuszczać ładne świeże korzonki. W nieustającej asyście stada komarzyc ustawiliśmy je wyżej i gęściej formując skarpetkę dla jarząbka. Niech ma. Z drugim jutro zrobię to samo, jeśli zdążę przed planowanym deszczem.
Ewciu, za pochwały domkowe dziękuję, ogonki wiewióry to rozplenica- bardzo fajna trawa, a prezenty od Dany, no cóż, ma wielkie doświadczenie i oko do wypatrywania "żelaznych" roślin.Z pewnością przy formowaniu dalszej części ogrodu będę się jej listy sumiennie trzymała, nie ma co próbować, skoro już przetestowane i niezawodne.

Jakiś krzywy ten mój cisek na zdjęciu, muszę go jutro raz jeszcze obejrzeć dokładnie, co mu tam dolega.Był najładniejszy z całej ekipy.

A teraz pytanie bez nagród, ale za 100 punktów
Co powiecie o wiązach wredei, bać się ich chorób czy nie?
No bo mam 3 typy na drzewa przy lawendziaku
a)właśnie wiąz wredei szczepiony
b) śliwa nigra-ale chyba za ciemno z nią będzie w takiej ilości
c) miłorząb japoński

jest jeszcze
d) klon globosum-ale on podoba mi się najmniej
Mąz typuje wredeia, albo miłorzęba.Ja bym wołała drzewo układające się w wachlarz.
I co?

Chodzi mi o ładne widoki z dużego pokoju

myszorek 20:17, 18 sie 2011

gardenarium napisał(a)
Ogonki wiewióry to rozplenica japońska, ja ją nazywam szczotki do mycia butelek

znaczy się wyciorki