Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 19:11, 25 maj 2021

Do góry
Kocimiętka dopiero będzie kwita - mam wrażenie, że jest ostatnia na forum - wszędzie w rozkwicie

I fauna

I fauna nieożywiona na zakończenie
Słoneczny Ogród 19:10, 25 maj 2021

Do góry
SlonecznyOgrod napisał(a)
I na koniec gość na, którego czekałam

Spacer po Twoim ogrodzie to ogromna przyjemność, no i gości masz wspaniałych.
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 19:09, 25 maj 2021

Do góry
Czosnki przygotowują się do natarcia

Chwaścik, który czeka na zmiłowanie
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 19:08, 25 maj 2021

Do góry
Zawilców rozsianych mam dużo, ale kwitnie tylko jedna kępka - za ciemno im pod drzewami?

Rodek pęka
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 19:07, 25 maj 2021

Do góry
Basiu, zapowiadana raureif na przytarasowej

i z bliska

Jak już w tej lokalizacji jesteśmy to Bloomerang

nieco bliżej...

I jeszcze bliżej

Różanecznik - Rhododendron - prezentacje roślin 18:55, 25 maj 2021

Do góry
Królowa Jadwiga (Royal Butterfly).
Pokażę nasz ogród 18:39, 25 maj 2021

Do góry
Montana długo dała na siebie czekać. Ale nie zawiodła. [
Kłopoty - problemy z trawnikiem 18:23, 25 maj 2021

Do góry
Witajcie. Co zrobić z tym trawnikiem? Niestety jest rzadki i ma pełno chwastów. Założony w zeszłym roku na starym trawniku. Niestety za poradą znajomego daliśmy nawóz właśnie rok temu i chyba trochę za dużo i wyszło jak wyszło. A teraz dalej wyglada kiepsko i ilość chwastów przyprawia mnie o ból głowy.
Wilczy ogród 18:13, 25 maj 2021

Do góry
Magleska napisał(a)

Asiu cieszę się ,że trafiłaś
Buziaki ....nie nadrabiaj -fotki pogladaj i wystarczy

Pięknie, kolorowo, różnorodnie, woda i jeszcze na dodatek kamienie. Jest wszystko co trzeba, pięknie skomponowane. Bardzo mi się podoba.
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 18:11, 25 maj 2021

Do góry
Joann napisał(a)
Aniu, Ewo w takim razie dam sobie chyba spokój z umieszczeniem klonu przy ścianie. Szkoda by go było. Ale miejsce dla niego jakieś znajdę, przynajmniej jednego

Klony są piękne ale trzeba im stworzyć dobre warunki, wydaje mi się że pasuje im zachodnia i wschodnia strona. Południe i północ średnio.

Apropos klonów, wsadziliśmy kolejne,

Sangokaku

Shirasawy Aureum

April podbija las... 18:06, 25 maj 2021

Do góry
April napisał(a)

Dzięki, widziałam. Bardzo ładny, niebieściutki
Ja liczę na wysiew, zawsze to darmowe sadzonki, co przy moim areale nie jest bez znaczenia

Bardzo fajne miejsce na ognisko!
W ogóle zachwycam się Twoimi leśnymi zakątkami, no i ta ścieżka jest rewelacyjna.!
Buk pospolity - Fagus sylvatica 18:05, 25 maj 2021

Do góry
Poproszę o opinię, czy te zielone nowe gałązki buka purple fountain należy usuwać?
Dla odmiany czas na zmiany... 18:00, 25 maj 2021

Do góry
Fasolka szparagowa siana w domu. Zobaczymy czy da radę

Czosnek i groszek cukrowy
W ogródku Martki 17:50, 25 maj 2021

Do góry
Martka napisał(a)
Wolny dzień, idealna pogoda, coś z tego wyszło. Zabrnęłam z pracami nawet dalej niż zakładałam. W użyciu znów była taczka, szpadle i miarki, sznurki i kilka par rękawic. Rabata z hortensjami Limelight ... gotowa! Koniec zrywania darni. 24 m2 bezdarniowego szczęścia. Przy okazji trawnik skoszony, a już przez ciągłe deszcze zaczynał kwitnienie!... kosiłam z największą przyjemnością i wszystko, co nie jest zrywaniem darni, zrobię z rozkoszą 

Dość opowieści, czas na konkrety.

A tak było na początku kwietnia:

Marta! Ale się napracowałaś, aż czuję kręgosłup od samego patrzenia.
Ale za to, jakie efekty, już się pięknie prezentuje, a jak urosną hortensje i trawki, super!
Dla odmiany czas na zmiany... 17:44, 25 maj 2021

Do góry
Pory sadzone na jesień i te sadzone teraz ( prawie ich nie widać) i szpinak siany na jesień

Sałata zimująca
Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 17:42, 25 maj 2021

Do góry
Kasia_CS napisał(a)

Kasiu, dziś się natknęłam na takiego derenia, tylko już dużo bardziej rozwinięty-może to Twój? Na etykiecie widniało, że to Teresa

No i podobny... trzeba poczekać
Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 17:40, 25 maj 2021

Do góry
Magleska napisał(a)

Uwielbiam taki busz -masz świetnie ze sobą połączone wszystkie rośliny

spaceruj częściej z telefonem ....bez komarów

Dziekuje
Postaram się z aparatem
Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 17:39, 25 maj 2021

Do góry
inka74 napisał(a)
mam przy placyku, którego jeszcze nie ma. Niby tam słońce tylko rano i po 17-tej. Zdjęć chyba żadnych jej nie robiłam bo to patyk jeszcze jest. Nie ma co fotografować.

Moja się rozszalała i jest bardzo rozłożysta, będę musiała zacząć ciac chyba
Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 17:39, 25 maj 2021

Do góry
pestka56 napisał(a)
Przyszłam z pociechą w sprawie azalii. Mam ich 7 – żółte: 'Klondyke', 'Anneke', 'Sunte Nectarine' i czerwone: 'Fireball', 'Feuerwerk' – w różnym wieku i nie pamiętam, która jest która. Ta na zdjęciach to pewnie 'Fireball', bo kwitnie czerwono i ma bardzo ciemne liście.
Posadziłam zgrabny krzaczek, który zaczął chorować i marniał w oczach. Nie wiem co mu zrobiłam, że udało mi się go uratować, ale został z niego smętny kikut, goły patyk bez nowych przyrostów i przez parę lat kwitł tylko kilkunastoma kwiatkami. Tzn. rósł tylko pęd główny i urósł do 140 cm. Zero rozrastania na boki. Bałam się ciąć, żeby całkiem nie zmarniała. W zeszłym roku straciłam nadzieję, że wypięknieje i zamierzałam ją zastąpić inną azalią, ale covid mi przeszkodził. I... proszę bardzo, tak wygląda dziś.
Daj swojej szansę

(zdjęcia poźniej usunę)

Bardzo ładna
Lubie takie powyginane galazki
Moja to Fabiola
Milunia w ogrodzie - z widokiem na rozlewisko 17:36, 25 maj 2021

Do góry
MiluniaB napisał(a)

Mirello, dziś wydarzenie dnia to spacer po Twoim ogrodzie! Wszystko bardzo zdrowe, bujne, cudownie zestawione, klony grają kolorami wespół z rododendronami, koronkowe główki czosnków zostawiają piękny cień na ścianie, trzmieliny rozjaśniają, krajobraz wokół godnie dopełnia. Bardzo Ci dziękuję za spacer, zdjęcia albumowe.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies