Ach te piękne kolory.
To berberys taki wielki, czy co to jest bordowe ??
Śliczne jeóżwki.Mi czerwone gdzieś przepadły
Lawendy pięknie kwitną, pachną też.
I raj dla owadów.
Wiesz, ja się chwastami na ogół nie przejmuję za bardzo, ale jak mam już w niektórych miejscach łąkę do kolan to nie jest dobrze . No i u mnie żadne ładne chwasty się nie sieją. No, w warzywniku mi jakieś rumiankopodobne kwiatki wyrosły .
Mam nadzieję, że uda nam się to trawsko wytępić.
No właśnie zauważyłam, że mam to świństwo też w trawniku, pomiędzy pojałowcową a jukową .
I co, odstresowałaś się ? Ławeczka czeka .
Taaaak, wiem, że nasiona chwaściorów tylko czekają na dogodną chwilę. Mam nadzieję, że ten wysyp się już nie powtórzy.
O masz, u Ciebie też?
Ja żadnej kłosownicy nie mam...
O, jak mi miło! I cieszę się, że zdecydowałaś się ujawnić . Pozdrawiam również .
Te jeżówki to dar od Izy. W tym miejscu rosná drugi rok, w poprzedmi też były dwa sezony. I rosną jak wściekłe . Mogę się podzielić .
Dziękuję Ewuniu Uważam, że każdy kolor w każdym ogrodzie pięknie się prezentuje. Dlatego podchodzę do tego bardzo odważnie Mój kącik wypoczynkowy wreszcie nabiera wyglądu
Pozdrawiam i zapraszam
Nie planowałam w tym roku bardziej obsadzać hamakowej, ale po przymiarkach obudowy drugiego mini oczka nie wytrzymałam i conieco posadziłam wokół. Do istniejących nasadzeń dokupiłam: Rdest himalajski Golden Arrow i Fat Domino, Sadziec pomarszczony Chocolate, Rotgersję kasztanowcolistną i Obiedkę szerokolistną(niestety jedną zamiast trzech, bo mi wykupili...). Dodałam do tego trawy od Ani i się zapełniło Brakuje mi jeszcze niskich wypełniaczy w kilku miejscach, no i właśnie obiedki jako tła dla oczka i będę w pełni zadowolona (oczywiście muszę jeszcze porządnie wykończyć oczko)
Docelowo ta rabata będzie jakieś 0,5m szersza, ale na teraz pracy mam dość. Na zdjęciach wyglada na płytką, więc dla lepszego zobrazowania: każdy panel płotu ma 1,8x1,8m, a ten obsadzony fragment ma 8x1,4m
Po urlopie, boskim wymarzonym...
Wypoczęta, pełna sił do pracy zawodowej i ogrodowej
Plewienia mnóstwo, wszystko geste zielone, deszcze i słońce robią swoje.
To na pewno nie jest masja, raczej hamburg albo inna stara odmiana.Metki nie mam, ale gdzies na watku pisalam.Musze poszukac Ale kazda inna tez sie da tak zabarwic.Wystarczy po jednej stronie bardziej zakwasic ziemie i tylko po jednej stronie sypnac alunu.Np. bloomstar i diva flora tez maja rozne kwiaty.
Obiecalam szersze kadry-a ze maz skonczyl kladzenie plyt, wiec sa.Tylko u mnie tych kadrow nie duzo
Trawnik juz kielkuje, niedlugo efekt bedzie lepszy
Mam od maja dwa dosyc spore graby kolumnowe +/- 4 metrowe, kupione w donicach.
Przy ostatnich upałach trochę musiały walczyć, ale naturalnie były podlewane.
Chętnie bym je lekko przystrzygla, żeby zaczęły się zagęszczać i zastanawiam się czy nie odczekać do przyszłego roku, aby ich zbytnio nie obciążać, dać się zadomowić.
Czy już powinnam zaczynać korygowanie?