Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Pomysł na... Przedogródek! 22:40, 24 maj 2021

Do góry
Czy ktoś wie co to za brązowe plamy na liściach wiąza?

Dębowe zakątki 22:39, 24 maj 2021

Do góry
ewsyg napisał(a)
Aniu, masz imponujący warzywnik, mój dużo skromniejszy. Dzisiaj wysadziłam część pomidorów, posiałam fasolkę i fasolnik. Moje pierwsze plony to rzodkiewka.

Dziękuję. Trochę może i spory. Ale my lubimy własne warzywa.
Wszystkich nie da się mieć. Ale takie najważniejsze.
Ja już wszystko mam posadzone. Tylko coraz plewienie.
I te ślimaki paskudne. Trzeba z nimi walczyć
Ja tez już sałatę, rzodkiewkę , szczypiorek i szpinak ( siany na zimę ) mam

A to jest magi i ostra papryczka już taka
Ogród z uśmiechem 22:32, 24 maj 2021

Do góry
jolanka napisał(a)
I po raz pierwszy "upolowana" kapturka - samiczka i samiec.
Zdjęcia nie są najlepsze ponieważ przylatują dopiero pod wieczór na jedną z sosenek - watereri - i tam buszują pośród gałązek. Mogę je tylko fotografować przez szybę i o lekkim zmroku.

Jak ty te ptaki znajdujesz i wszystkie znasz co ty ormitologiem jesteś? Ja ich nie rozróżniam oprócz wróbla, sikorki, sójki i kosów.
Piękne ptasie fotki
Dębowe zakątki 22:31, 24 maj 2021

Do góry
Agania napisał(a)

Nie mam już miejsca na czosnek niedźwiedzi w warzywniczek, ale dzięki, nasuną ni się u Ciebie pomysł na posadzenie ich w jednej z rabatem u mnie
Pozdrawiam Aniu

Agania napisał(a)
Royalty piękny okaz u Ciebie

Rajska jabłoń dziękuję za pochwały .
Ja mam czosnek niedźwiedzi posadzony tylko w hostach. Póki hostowe liście urosną to czosnek już przekwitnie i potem będzie po nim. Ścinam i suszę.
Dobrze czasami do innych zaglądać. Jakie pomysły się rodzą i miejsce na roślinki się znajdzie

Ogród w dolinie 22:26, 24 maj 2021

Do góry
Gosialuk napisał(a)
Asia na tą wierzbę czerwoną sama nabrałam ochoty. Na pewno nie teraz, ale może jesienią lub na przyszły rok...
A u ciebie to myślałam jeszcze o takim niższym krzaczasto bylinowym piętrze wokół tej czeremchy. Czeremchy szybko rosną, też jak chwasty, ciekawa jestem tej różowej.
Jeszcze mi do głowy przyszła porzeczka krwista, porzeczki też lubią wilgoć. I sadź tam krwawnicę - bagienna roślina, z traw turzyca palmowa też się sprawdzi, a bardzo wcześnie na wiosnę rusza.

Nie załapałam, myślałam, że o drzewku piszecie
W przyszłym roku zajmę się częścią w stronę grujecznika, ciekawe czy tam też będzie taka śmierdząca masakra.
Gosiu, tam za czeremchą mam posadzone hortensje Wims Red, zobaczę jak będą rosły, najwyżej to, co nie da sobie rady powędruje na dużą skarpę a tu będę myśleć o innych roślinach. Jeżówki, które tam rosną też bym musiała przesadzić ale na razie nie mam gdzie...

Krwawnica i turzyca wpisane na listę o porzeczce muszę poczytać, czy sobie poradzi Dziękuję Gosiu
Jeszcze pokażę stan lilaków palibin, trochę słabo widać, wszystko trafi do roślinnego szpitala na obserwację

Dębowe zakątki 22:21, 24 maj 2021

Do góry
Milka napisał(a)

Cudowna jabłoń i jak zgrały się kolorem ze skalnicą.
U mnie też ślimaków od groma, jeszcze nie kupiłam granulek, zjadają najbardziej jeżówki, mało ich zakwitnie.

Dziękuję Irenko
Ja w końcu mam granulki. Wczoraj wysypałam przy hostach i innych. I już dzisiaj dużo martwych widziałam.
Czyli jest skuteczny. I dobrze.
Mi języczki doszczętnie zżarły.
I w hostach trochę dziur. Do ostróżki się dobrały i do fasolki szparagowej.

Ogród z koniczynką 22:13, 24 maj 2021

Do góry
Rumianka napisał(a)

po prawej smagliczka. floksiki i gęsiówka...
Pięknie ujęcia, zupełnie inna perspektywa.
Do raju daleko - u Ewy 22:08, 24 maj 2021

Do góry
Ostatnie kwiatki na magnolii Leonard Messel wyglądają uroczo

Genie też nadal kwitnie

Te kwiatki nie wiem skąd znalazły się w moim ogrodzie

Blaski i cienie nowego życia 22:02, 24 maj 2021

Do góry
kasiek napisał(a)

Ojej jak ładnie! Kawał roboty zrobiony. I liowcowa wyspa obiecująca

Ciągle plewię. Głowę odwrócę a tu już chwasty rosną. Liliowcowej nie mogę się doczekać Poznajesz roślinkę z łodyżki u Ciebie?

Ogród bez roweru 21:58, 24 maj 2021

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)

Witam Mary

Dawno nie byłam masz piękna kalinę. Na 3 focie kwiatki-bsldaszku są na wyższych nózkach to fajnie wygląda. Też mam watanabe i zakwitła pierwszy raz więc się przyglądam twojej. U mnie jeszcze kwiaty zielonkawe.
Długo jest u ciebie.

Jakbyś mogła bpopatrzec na priv

Taka jeszcze nie do końca biała podoba mi się najbardziej. Dzisiaj jest już biel bije po oczach.

Odpowiedziam Ci na priv.
Blaski i cienie nowego życia 21:58, 24 maj 2021

Do góry
Agania napisał(a)
Ula jeju ale dużo się już napracowałaś w ogrodzie
Plewimy wiem że i tak nie damy rady, ale ogród ma być dla nas nie odwrotnie,
Anabelkowa ładniejsza niż moja, gratulacje dałaś radę
Kalina piękna buki też, ciesz się ogrodem i staraj się wypoczywać

Poleżałam 2 dni po masażu,a potem się poobijałam z robotą.
Anabelkowa nie skończona i to mnie martwi ale dużo do przodu, a dużo do przepracowania. Ślimaki zjadają wszystko, nawet małe kokoryczki. A dużą kokorycz też. Nawet liście pierwiosnków śą dziurawe. Dziwne że na kuchennej jeszcze host nie ruszyły. Najlepiej się prezentuje miodunka i ona zostanie, a reszta się wyprowadzi.

Pachnący różami, malowany bylinami 21:55, 24 maj 2021

Do góry

Do raju daleko - u Ewy 21:54, 24 maj 2021

Do góry
W sobotę o 7.00 byłam na giełdzie kwiatowej. Kupiłam 75 begonii na obwódki i pelargonie angielskie do donic. Lobelie musiałam dokupić w ogrodniczym.

Ruszają ładnie hortensje bukietowe w donicach. Dużo lepiej się rozwijają niż te w gruncie.

Ogrodowe wariacje 21:52, 24 maj 2021

Do góry
Różanka gotowa, hurra najbardziej poczochrana rabata w moim ogrodzie, trochę z innej bajki niż reszta, ale jak urośnie może być perełką. W domu też mam styl nowoczesny i do tego stu letni kredens, który pięknie wygląda i pasuje do reszty

Skończyłam późno i światło kiepskie, ale co tam wrzucam fotkę, a jak będzie słonko to zrobię nowe foty. Jejku dużo tego nasadzilam ale ograniczone gatunki: róże, bukszpan, szałwia fioletowa i różowa oraz stipa

Do raju daleko - u Ewy 21:48, 24 maj 2021

Do góry
Ambrowce wypuszczają listki Widać jeszcze kilka suchych liści ubiegłorocznych. Mocno się trzymają.

Pachnący różami, malowany bylinami 21:47, 24 maj 2021

Do góry
Są tez zapachy

Rodki coraz śmielej

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 21:45, 24 maj 2021

Do góry
kasiek napisał(a)

O jak tu ładnie, świetnie wyszły te obwódki! Bardzo zielono u Ciebie, a jak masz z deszczami - spokojnie na razie?

Na razie to mam tak, że miejscowość obok nas pływała w zeszłym tygodniu, ale u nas na razie ok poza tym, że praktycznie codziennie mamy deszcz przynajmniej przez pół dnia....do znudzenia
Dębowe zakątki 21:42, 24 maj 2021

Do góry
Agatorek napisał(a)

Piękny okaz . Uwielbiam tą jabłonkę.
I wszystko masz już takie bujne , fajnie to wygląda. Kolorów moc w ogrodzie

Pewnie to wiesz, ale nie szkodzi napisać, żeby uważać przy konwaliach, bo są trujące (wszystkie części).

Dziękuję. I ja bardzo lubię te rajską jabłoń.
A wiosną jest przecudna
Wiosna już kolorowa w naszych ogrodach i wszędzie. I na to czekamy przecie tyle długich zimowych dni
Wiem , wiem ,że w kowaliach są toksyny.
Od wąchania ich i podziwiania delikatnych białych kwiatów nic nam się nie stanie, gorzej.
Tylko jak i jeśli spróbujemy taką konwalię zjeść. A tego nie bedę robiła.
Pachnący różami, malowany bylinami 21:41, 24 maj 2021

Do góry
będą czeresienki

Piękne kwiaty ma Pigwa i jak ich dużo

Truskawki też maja dużo kwiatków i już zawiązują owoce

Rzodkiewka też się udała

Sezon 2017 u Hanusi 21:29, 24 maj 2021

Do góry
Jak tu żyć? Nie wiem czy płakać, czy cieszyć się. Płakałam na wejściu, ale teraz doszłam do wniosku, że chyba Emuś go wysłał do pomocy, bo mu sie moje rabaty z góry nie podobały. A widział, że kopac nie mogę, to zastępcę wysłał, Co prawda rogatego, ale skpopane mam akuratnie, i to już kolejny raz w tym miesiącu. Chyba Piąty.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies