Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Moje miejsce na ziemi -początek 13:06, 24 maj 2021

Do góry

Posadziłam trawki... odchwaściłam hosty mimi..to w piątek ..bo w sobotę lało
Ogród ponad miarę - czyli trudne początki 12:54, 24 maj 2021

Do góry
Kosaćce teraz wyglądają tak:

Sadzonki sadźca plamistego ładnie się przyjęły:

Przetacznikowiec wirginijski coraz wyższy, niestety jedna gałązka się złamała, jest chyba bardzo wrażliwy na podmuchy wiatru.

Klon strzępiastokory też ładnie się przyjął i listeczki nie są już tak opadnięte jak były na początku, zrobiły się ładnie pomarańczowe. Mocno się wyróżnia na ogrodzie.

Jutro rano ma przyjechać facet z glebogryzarką, teraz tylko modlić się by deszczu nie było.
Doświadczalnia bylinowo-różana 12:53, 24 maj 2021

Do góry
Anda napisał(a)
Orlaya, Centaurea dealbata, Lychnis viscaria i coś czego nazwy zapomniałam, wysiane w zeszłym sezonie bodajże

Piękne zdjęcia, jak zawsze uczta U mnie dopiero teraz tak zaczyna wyglądać orlaya.
Róża matczyna prześliczna Moje maki jednoroczne w ogóle nie wschodzą. Kiedy się je powinno wysiewać ?
Zielony zakątek z Antonówką 12:50, 24 maj 2021

Do góry
Aniu, przeczytałam cały Twój wątek. Masz przepiękny leśny ogród, będę zaglądać.

Dwa pytania mam
1) Co to za kwiat/roślina?

2) Hoja rośnie Ci na dworze? Czy to inna, podobna roślina?
Hortensjowo 12:41, 24 maj 2021

Do góry
Helen napisał(a)

A bratki nadal szaleją

Sliczne Mialam podobne, od jesieni przez całą zimę dały radę. Teraz zrobiło się trochę cieplej i klapły. Wymeniłam je na letnie. Mam nadzieję, że zdążyły się wysiać
RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 12:40, 24 maj 2021

Do góry
Basia_KRK- Pochwal się, kiedy już zakwitnie

Anda- Ścięłam tę dalię w połowie, bo i tak miała wyciągnięte, blade pędy. Kiedy się ociepliło wyniosłam na zewnątrz. Teraz wypuszcza z każdego węzła nowy pęd. Trzymam ją w donicy, ale się zastanawiam, czy nie przesadzić do gruntu, niech sobie sama radzi

Róże trochę podmarzły, bo ścięłam je początkiem kwietnia, a za kilka dni był jeszcze przymrozek, u mnie jest zawsze zimniej Odradzają się jednak.

Aicha się szykuje do kwitnienia

I kilka kolorków z mojego ogródka zostawiam

Orlaya wysiała się gęsto jesienią i przezimowała. Mam nadzieję, że zdąży zakwitnąć z czosnkami.

Blaski i cienie nowego życia 12:39, 24 maj 2021

Do góry
Gosia czeka na orliki, mam wysokie fioletowe i niższe białe, wszystkie się wysiewają więc rabatka się zapełnia.

Ogrodowe wariacje 12:37, 24 maj 2021

Do góry
Wiaan napisał(a)
Dziewczyny i więcej mnie nie trzeba namawiać, bardzo mi się podoba ta trawa, kupiłam do róż i tam nie pasuje a tutaj będzie idealna do szarości

Na drzewo jest tutaj zbyt mało miejsca, żywopłot niski planowałam ale z trawami jest za wąsko, pomyślę bo mogłabym ewentualnie poszerzyć, choć nie wiem czy sama sesleria nie będzie taka ładnie wyeksponowana. Mam takie stare zdjęcia jeszcze z lawendą pod katalpami, teraz są tam cisy.

Kobieto, poszerzaj Masz jeszcze straaasznie dużo trawnika

Poza tym fajnie by było czymś oddzielić seslerię od trawnika.
Blaski i cienie nowego życia 12:36, 24 maj 2021

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Liriope

Dzięki za pomoc rosną

Wypionizowałam buka tricolor. Anabelkowa fajnie rośnie, oj ile tam pracy mam a ręce odmówiły posłuszeństwa.

Ogród długi 11:57, 24 maj 2021

Do góry
Joann napisał(a)
Rabaty przy tarasie są najtrudniejsze do obsadzenia. Zastanawiam się czy na dole powtórzyć stipę czy dać rozplenice? Czy może jeszcze coś innego?

Nie czuję się najlepsza w doradzaniu, ale mi pasowałaby tu jakaś turzyca albo hakonechloa, może coś w żółci?
Mój ogrodowy pamiętnik 11:43, 24 maj 2021

Do góry
Fajnie, że pada bo rośliny się cieszą i piękna tęcza jest ale ja już chcę SŁOŃCA i CIEPŁA .

Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 11:38, 24 maj 2021

Do góry
Johanka77 napisał(a)

Muszę ją jednak bardziej przymocować, bo wiatr nią majta.

no właśnie, nawet miałam zapytać jak to w temacie wiatru, bo w sumie może pozrywać delikatne pędy powojników. Ja już nie raz sama urwałam niejeden próbując jakoś je powywijać na pergoli i w łapce mi zostawały

Johanka77 napisał(a)

Ślicznie tu masz.. czosnki, piękne światło za brzozami.. sielanka!
Johanka77 napisał(a)

Gnojówki jeszcze nie robiłam, zawsze z pokrzywy tylko robię.
W tym roku muszę spróbować, ale ją się chyba później stosuje, jak pamiętam.

Tak, ona bardziej hartuje rośliny na później ale czy od razu po zakończeniu stosowania pokrzywowej, to nie pamiętam za dobrze

I mnie palmier się podoba bardzo! Świetne miejsce na niego
Mój ogrodowy pamiętnik 11:25, 24 maj 2021

Do góry
Nie dziwię się, że dosadzasz rutewki - też je uwielbiam za tę zwiewność i piękne kwiatuszki -u mnie jakoś cieżko im jest, muszę chyba jedną spod drzewa przenieść, bo ledwo tam zipie... druga sadzona później, ale nie mająca okapu dużej rosliny nad sobą radzi sobie o wiele lepiej. Jednak żadna nie jest u mnie takim szałem, jak potrafią być

Nowa12 napisał(a)

Bajeczka - piękna perspektywa na ogród
W moim małym ogródeczku - Dorota 11:25, 24 maj 2021

Do góry
Dorota123 napisał(a)

idylla
W Kruklandii 11:19, 24 maj 2021

Do góry
Juzia napisał(a)
Dostałam dzisiaj takich dwóch przystojniaków z brudnymi nosami

Tylko nie wiem co im w głowy powsadzać...

carex montana
W kamiennym kręgu od początku 11:18, 24 maj 2021

Do góry

Proszę o niecytowanie tych zdjęć

Anuś wiem że prosisz o nie cytowanie zdjęć.........ale Kochana nie da się przepiękne ujęcie a Ty Kochana w tej sukni, w tych kwiatach - bombaBuziam Cię bardzo, bardzo Mocno mam nadzieję że się nie gniewasz za cytowanie
Gożdzikowa - wiejski ogród 11:16, 24 maj 2021

Do góry
Kasya napisał(a)
Zawilce piekne !!

też je lubię

zaczynają rododendrony,szkoda ,że jeszcze małe krzaczki

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 11:12, 24 maj 2021

Do góry
Kasia1980 napisał(a)

Mi się marzy taki kącik pod brzozami
Pięknie u Ciebie.

Ten kącik bardzo się przydaje podczas upałów. I teraz tam bardzo przyjemnie, bo za żywopłotem z cisów są dwa lilaki. Cieniują kompostowniki. Fakt ich urodę kwiatów bardziej sąsiedzi podziwiają, bo kierują się na południe, ale zapach po całym ogrodzie się niesie.

Sezon 2017 u Hanusi 11:11, 24 maj 2021

Do góry
hankaandrus_44 napisał(a)
Na you tube, to nawet widziałam jak facet robił gnojówkę z trawy co sakosił, i tez były pomidory. Ważne , żeby słońce było do tego. bo jak będzie deszcz i stała wilgotność to i pomidory same się zgnoją.

Słonecznego tygodnia.

Ja widziałam w Mai przetwory z kwiatów magnolii,podobno smaczne? Czy ja wiem?
Jak widać wszystko można wykorzystać ,jak nie do podlewania to bezpośrednio do jedzenia
W moim małym ogródeczku - Dorota 11:01, 24 maj 2021

Do góry

Śliiiiiczna fotkaBuziam Koleżankę Mocno
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies