Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 14:16, 11 maj 2014

Do góry
Coś ostanio nie pasuje mi w ogrodzie... mało cierpliwy jestem może to dlatego, że w tym roku wyjątkowo słabo rosną mi żurawki... gdzieś z 30 odmian to jakaś porażka... strasznie to irytujące, będzie trzeba przesadzić. Głównie na jednej rabacie gdzie grasuje paskudna szara gąsienica i zjada mi liściory, a wiosną mróz uszkodził młode liście przez co nie potrafią się zebrać. Oczywiście w ziemi siedzą mocno jeżeli o to chodzi.
pomijam fakt, że zamawiane żurawki i liliowce nadal nie przyszły co już mnie bardzo denerwuje.
Zrobiłem sporor zdjęć, ale jakoś nie wyszły, ewidentnie mam zły dzień

Szału to nie robi i do zmiany na jesień. Ktoś wyrwał mi bluszcz zza trzmieliny... nikt oczywiście się nie przyznał.

Widać posadzoną trzmieline. Nie wiem co posadzić w tym pustym polu w łezce z bukszpanu... jakoś trzmielina po całości mnie nie przekonuje

Ogród niby nowoczesny ale... 14:11, 11 maj 2014

Do góry
aleksandra_g napisał(a)
uhm czyli dowolność, myślałam że jak ciachnę na złej wysokości to kuku zrobię ale już będę odważniejsza

Dowolność...ja na początku calkiem nieświadomoa cięłam igły...w lipcu, sierpniu...brałam garść i skracałam. I nic się nie dzialo. Teraz już wiem, że lepiej i łatwiej ciąć świeczki.

Kasiek napisał(a)
Super Magda, zajefajnie to wyglada

zajefajnie dziękuję Bawarka

leon60 napisał(a)

ciekawość mnie zżera co tu będzie ???

Eeee ktoś tu lekcji nie odrobił... to i ciekawość zżera...bo już kiedyś pokazywalam.
A tak poważnie Ola to będzie coś a'la to:
http://www.pinterest.com/pin/337910778263872970/

Luki napisał(a)
Mogę tylko powiedzieć, że jestem zachwycony

A ja mogę tylko napisać: dziękuję

tusiawka napisał(a)
Ja też

i ja też buźka....
Gdzie diabeł nie może... 13:46, 11 maj 2014

Do góry
Przychodze w rewizycie Kilka żurawek rozpoznaje, napiosze po kolei jak zdjęcia są wklejone... nie ma sensu ich cytować na tej samej stronie.
1. nie wiem, może jak podrośnie,
2. Green Spice
3. Lime Rickey, faktycznie lubi się przypalać na słońcu,
4. Możliwe, że Spellobound, ale raczej zbyt mało wyrazisty rysunek... fioletowe najgorsze do rozpoznania
5.Malachite,
6.
7.
8. wygląda na Georgia Peach.
Niestety z fioletowymi brązowymi itp zawsze miałem problem, ale może jak podrosną to wrzuć zdjęcia i daj znać może rozpoznam
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 13:39, 11 maj 2014

Do góry
Marzenko też poluje na hakone, ale z marnym skutkiem, ale prze cały sezon napewno upoluje.
Moje hostoiwsko jest w takim miejscu, że po nadejściu zimy nawet tam nie bywam, jest lekko schowane za budynkiem i łysina rabaty mi nie przeskadza, ale pomysł z runianką bardzo mi się podoba. Jak moja kiedyś podrośnie to z chęcią wykorzystam ten sposób.

gierczusiu limka na pniu to smakowity kąsek... może kiedyś takie tez poszukam.

maggie_82 dziękuje bardzo na miłem słowa. Z żurawkami w razie możliwości i mojej wiedzy pomoge, bo nie wszystko potrafie rozpoznać
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 13:20, 11 maj 2014

Do góry
Ten różanecznik powalił mnie na łopatki nawet buksik imponujący bukisk nie robi takiego wrażenia
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 12:37, 11 maj 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Ja również obłowiłem się w jednorocznych bo jak zwykle tego co chciałem nie było na fotki jednorocznych poczekam, bo swoich też nie pokaże, muszą podrosnąć

Nie wypada się tak długo dawać prosić fotki BENDOM
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 23:26, 10 maj 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Ostatnio ciągle marudze, ale jest jedno miejsce, które cieszy mnie za każdym razem jak wchodze do siebie na podwórko. Jestem z niego bardzo zadowolony, jeszcze trzeba pare flanek przerzucić, ale podoba mi się. W tym roku posadze znacznie więcej tulipanów Mały mankament to modrzew Blue Dwarf, nie wiem co mu jest jakoś ładnie z jednej strony tylko wygląda.

Jałowiec dostaje eksmisje bo ma brzydkie gniazdo, a też nowe liliowce dojdą i żurawki

Jedna żurawka do wymiany, bo zbyt marna na tle reszty

Lilie w tym roku oszalały co najmniej 3 tygodnie są do przodu, no chyba, że planują przebić zeszłoroczne 2 metry.

Piękny ogród masz Luki. Lilie, liliowce i żurawki bajeczne też mam kilka żurawek ale nie znam ich nazw. może mógłbyś pomóc?
Moja bajka 22:18, 10 maj 2014

Do góry
Fala żurawek jak wiadomo mnie przekonuje bardzo
Posadziłbym jakąś azalie wielkokwiatową w plecy za te planowane RH. Wybrałbym jakieś odmiany nie za wysokie. Powinno się sprawdzić bo mam takie połączenie i jestem z niego zadowolony. Bodziszek również może być, możesz też dodać runianke, ale kwiatki mniej efektowne. Jak chcesz jeszcze troszke kontrastów to hosta o bardziej wyrazistym kololorze też mogłaby zawitać, limonkowa czy biało zielona... jaką wolisz
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:07, 10 maj 2014

Do góry
Paweł u mnie podobnie trawy były na jednym stoisku, ale bardzo marne. Mogłoby być lepiej, ale nie narzekam, cieszę się , że nie wruciłem do domu z samymi jednorocznymi

Gosiu fotek zakupów nie mam, a jednoroczne już posadzone i muszą troszke podrosnąć, ale chyba coś w tym roku wyjątkowo mi nie wyszło
Zrobie jutro i jakieś fotki.

Ciągle zmiany i zmiany przerabiałem dzisiaj hostowisko i jestem nawet zadowolony z efektu, jeszcze troszke i będę z niego zadowolony w 99%. Mam miejsce na kilka host co mnie cieszy
Przy okazji odnalazłem gdzie podziała się częśc gruzu z jednego remontu... nikt przyznać się oczywiście nie chcaił
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 21:55, 10 maj 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Patriota znam , ale nie mam. Koniecznie muszę to zmienić bo mam ostatnio hopla na punkcie host
Ciągle podziwiam zdjęcia z Twojego ogrodu, ale nadal nie moge się połapać gdzie co i jak był może wklejany gdzieś jakiś plan poglądowy ?

No to hopla w Patriota..............planu nie było, był, ale się zapodział, że ogród nie dokończony to perspektywy nie pokazuję, ale gatunków to trochę nazbierałam, ale tulipków nie ma................ale będą
Ogród niby nowoczesny ale... 21:53, 10 maj 2014

Do góry
Mogę tylko powiedzieć, że jestem zachwycony
Moja bajka 21:52, 10 maj 2014

Do góry
Luki napisał(a)
No rabatki wyczyszczone na błysk i elegancko oddzielone od trawnika... podoba mi się

Dzięki Łukasz, mąż się starał A teraz słuchaj, plan mam taki: jest tam już trochę paproci i host, początek fali z żurawek , hortka miniaturowa Bobo i chciałabym dosadzić jeszcze może ze dwa rh, azalię i na koniec bodziszka korzeniastego żeby ładnie zadarnił puste przestrzenie między roślinami. I co Ty na to? Radź kolego
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 21:48, 10 maj 2014

Do góry
Patriota znam , ale nie mam. Koniecznie muszę to zmienić bo mam ostatnio hopla na punkcie host
Ciągle podziwiam zdjęcia z Twojego ogrodu, ale nadal nie moge się połapać gdzie co i jak był może wklejany gdzieś jakiś plan poglądowy ?
Ogród cioci 21:46, 10 maj 2014

Do góry
Ładnie Ci kwasoluby zaczynają kwitnąć... ja z moimi muszę przeprowadzić w tym roku poważną rozmowe na temat ich kwitnienia. Sąsiadów wybiedzone, nienawożone z okropnymi liścmi kwitną jak szalone. Moje mają łądne zdrowe zielone listki, a kwitną.... nawet nie komentuje jak.
Moja bajka 21:43, 10 maj 2014

Do góry
No rabatki wyczyszczone na błysk i elegancko oddzielone od trawnika... podoba mi się
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:41, 10 maj 2014

Do góry
Ja również obłowiłem się w jednorocznych bo jak zwykle tego co chciałem nie było na fotki jednorocznych poczekam, bo swoich też nie pokaże, muszą podrosnąć
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:37, 10 maj 2014

Do góry
O patrz, moja siostra tam studiuje, ale żebym to ja wiedział co dokładnie
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 13:17, 10 maj 2014

Do góry
Pawle jak wysoko szczepiona to cena ok. Ja dzisiaj też w końcu kupiłem. Teraz wielkie poszukiwania traw, bo u mnie jak i na targach średniowiecze w tym temacie.

Iwonko no drażnij człowieka kupiłem za 35 i jestem zadowolony.
Pozdrawiam

Agato jestem u Ciebie na bierząco ale czasu mało to i nie zawsze coś napisze.
Co do liliowców to może zrób zdjęcie, moje rosną bardzo dobrze i licze w tym roku na obfite kwitnienie na tych starszych już odmianach

Wyjazd na targi bardzo udany, ale trzymałem się planu... no prawie dwie hosty na gape przywędrowały.
No i dużo jednorocznych będzie improwizacja.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 09:50, 10 maj 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Agato już nie likwiduje, ale tak go nie zostaiwe, musi przejść remont ....

No tak, Ty spokojnie nie usiedzisz, trzeba by do przysłowiowego kaloryfera przywiązać. A Co by było gdybyś miał paro hektarową działkę?
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 09:48, 10 maj 2014

Do góry
Luki, dzięki ze do mnie wpadłeś. O liliowcach u siebie odpowiedziałam. Troche mnie martwią...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies