Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Ogrodowa przygoda Łukasza :)

gierczusia 22:40, 10 maj 2014

Pawlus napisał(a)
Ja trzmieliny kupiłem. Odkryłem nowy punkt z roślinami. Wybór drzew mają świetny. Kupiłem 2 trzmieliny na bardzo wysokim pniu. Co prawda 55 zł ale ładne. Nawet hortensję Vanille Fraise na pniu mieli. Oczywiście już moja

Tez się tak cieszyłam jak drapnęłam limkę na pniu
maggie_82 23:26, 10 maj 2014

Luki napisał(a)
Ostatnio ciągle marudze, ale jest jedno miejsce, które cieszy mnie za każdym razem jak wchodze do siebie na podwórko. Jestem z niego bardzo zadowolony, jeszcze trzeba pare flanek przerzucić, ale podoba mi się. W tym roku posadze znacznie więcej tulipanów Mały mankament to modrzew Blue Dwarf, nie wiem co mu jest jakoś ładnie z jednej strony tylko wygląda.

Jałowiec dostaje eksmisje bo ma brzydkie gniazdo, a też nowe liliowce dojdą i żurawki

Jedna żurawka do wymiany, bo zbyt marna na tle reszty

Lilie w tym roku oszalały co najmniej 3 tygodnie są do przodu, no chyba, że planują przebić zeszłoroczne 2 metry.

Piękny ogród masz Luki. Lilie, liliowce i żurawki bajeczne też mam kilka żurawek ale nie znam ich nazw. może mógłbyś pomóc?
Luki 13:39, 11 maj 2014

Marzenko też poluje na hakone, ale z marnym skutkiem, ale prze cały sezon napewno upoluje.
Moje hostoiwsko jest w takim miejscu, że po nadejściu zimy nawet tam nie bywam, jest lekko schowane za budynkiem i łysina rabaty mi nie przeskadza, ale pomysł z runianką bardzo mi się podoba. Jak moja kiedyś podrośnie to z chęcią wykorzystam ten sposób.

gierczusiu limka na pniu to smakowity kąsek... może kiedyś takie tez poszukam.

maggie_82 dziękuje bardzo na miłem słowa. Z żurawkami w razie możliwości i mojej wiedzy pomoge, bo nie wszystko potrafie rozpoznać
Urszulla 13:48, 11 maj 2014

To może moje żurawki rozpoznasz

Luki 14:16, 11 maj 2014

Coś ostanio nie pasuje mi w ogrodzie... mało cierpliwy jestem może to dlatego, że w tym roku wyjątkowo słabo rosną mi żurawki... gdzieś z 30 odmian to jakaś porażka... strasznie to irytujące, będzie trzeba przesadzić. Głównie na jednej rabacie gdzie grasuje paskudna szara gąsienica i zjada mi liściory, a wiosną mróz uszkodził młode liście przez co nie potrafią się zebrać. Oczywiście w ziemi siedzą mocno jeżeli o to chodzi.
pomijam fakt, że zamawiane żurawki i liliowce nadal nie przyszły co już mnie bardzo denerwuje.
Zrobiłem sporor zdjęć, ale jakoś nie wyszły, ewidentnie mam zły dzień

Szału to nie robi i do zmiany na jesień. Ktoś wyrwał mi bluszcz zza trzmieliny... nikt oczywiście się nie przyznał.

Widać posadzoną trzmieline. Nie wiem co posadzić w tym pustym polu w łezce z bukszpanu... jakoś trzmielina po całości mnie nie przekonuje

Pawlus 14:24, 11 maj 2014

U siebie trochę psioczę na Paprikę. Posadzona w tym samym czasie Delta Dawn już ogromna.
Strasznie podoba mi się Twoja frontowa rabata. Jak wszystko skończysz to będzie szał.
Z tą hortensją na pniu miałem farta. Była tylko 1, kosztowała 50 zł. W innym centrum Limki na pniu po 179...
Hakone na kiemraszu tylko 1 szt...A potrzebuje z 10. Daj znać jak gdzieś znajdziesz.
Luki 14:28, 11 maj 2014

Beaujolais

Rio naprawde ma tak soczyste czerwono pomarańczowe barwy, moja tegoroczna faworytka.

Redstone Falls

Midnight Rose
Luki 14:37, 11 maj 2014

Kosmetyczne zmiany na hostowisku i przy okazji jeszcze wepchne ze 3 zdobycze

Liliowcowy busz, ciekawe jak będzie z kwitnieniem.
Luki 14:38, 11 maj 2014

Luki 14:50, 11 maj 2014

Jak ktoś się wybiera do Pisarzowic i chce taką ładną kępke rojnika to zabiore