Jeżeli koło będzie miało średnicę 6m to będzie tuż przy jałowcach dochodziło do smaragdów ... to tak jakby ta ścianka wyższa na Twoim rysunku na godzinie 12tej stykała się ze smaragdami (ło matko nie wiem czy Ty mnie rozumiesz?)smaragdy są tam gdzie ta ciągła pozioma linia ...
jesteś pewna że tak? Nie jest to po prosty tak zrobione zdjęcie?
Ja bym się tego bała, chyba że przy dwóch ciankach z przerwą- jedna wyższa, zmniejsza się do poziomu drugiej, i da zmniejsz się dalej- wtedy będzie jak jedna ścianka, przedzielona na pól i odsunięta- tak by mi grało.
Ale ten spadek łagodny, nie ostry
może być w tylko ciut szerszej niż spływ wody, a ile odstaje os ścianki to zależy jak woda wypływa- jak spływa po ściance, to tez może być wąski.
Ile będzie od koła do jałowców i ogrodzenia po lewej?
A to inaczej myślałam
Kurczę nie wiem gdzie powinna być ta pompa? ... jedno wiem na pewno nie zależy mi na dużym zbiorniku wodnym ... może być jak najmniejszy
Może być jak piszesz- 30-40 cm od siebie, pomiędzy trawka- tak tez pisałam.
Ale dałam Ci wybór jeszcze- żeby scianki zachodziły na siebie, jedna byłaby troszkę z przodu.
Chcesz żeby ścianki malały??- nie były jednej wysokosci?- nie za dużo tego? żeby nie komplikować za bardzo
Niejasno napisałam- zakładałam że woda będzie się wylewać z góry scianki, po całej jej wysokości- mnie tak by się znacznie bardziej podobało. W inspirce jak jest -mniej.
I pytałam czy czy się ma zlewać woda po ścianie, i 'znikać' u stóp ścianki w jakimś korytku gdzie będzie popma?