Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Ogród z łezką 12:20, 14 mar 2014

Do góry
boguslawa_madejska napisał(a)

Może nie przemarznie,musimy być dobrej myśliPozdrawiam

A Ty okrywasz lilie Bogusiu?
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 10:39, 14 mar 2014

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Pięknie wszystko ruszyło. U mnie też listki na berberyskach, powojnikach. tulipany wielkie, niektóre lilie też. Wiosna hura

U mnie też, ale znowu zapomniałam o bateriach i zdjęć niet
Ogrodnik Mimo Woli cd 21:47, 13 mar 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Dziękuję Za to że jesteście
Mam fotki z postępu prac wczorajszych.. z dzisiejszych będzie jutro.. zakupiłam róże.. jeszcze nie przyszły, ale miejsce muszę im stworzyć. Miałam rabatę, która mi sie nie podobała do końca.. trzeba było coś zmienić... nie przepadam za różami, ale one mnie lubią Wiec na widok z tarasu pasuje trochę tych królowych posadzić.. na innej rabacie różanej obwódka z bukszpanu za blisko róż mi wyszła, postanowić przesunąć, a przy okazji rewolucje na innej rabacie zrobić, czyli tej co mi sie nie podoba.

Tak jak ten sznurek przesunęłam rabaty Jutro przekopuję bukszpany. Dziś zdjęłam darń, przestawiłam obrzeża i nawiozłam ziemi i piasku... wczoraj robiłam rewolucję na rabacie..

Kępę, wielką, zebrinusa oddalam, rozplenicę prrzesadziłam, przesadziłam miskanty i jakaś inna trawę.. nazwa wyleciała mi z głowy. Na bylinowej zadołowałam 3 liliowce, a 3 irysy przesadziłam trochę inaczej. Trochę inaczej posadziłam lilie, tulipany, szachownice i inne... wszytko przekopywałam po 3 razy...... Zmniejszyłam też kępy miskantów.. co zniszczyłam to moje, albo nie moje.. lilii najbardziej mi żal, bo była piękna, a cebule wielkości, że w palcach dwóch rąk nie objęłam.. zakopałam, może odżyje po latach..
ORMEA może przejść do historii

No i właśnie o tym mówię Raz dwa, bez zastanawiania się, główkowania, cudowania - praca wre i się dzieje... I normalnie za to Ciem kocham i Twój ogród
Ogrodnik Mimo Woli cd 21:33, 13 mar 2014

Do góry
Dziękuję Za to że jesteście
Mam fotki z postępu prac wczorajszych.. z dzisiejszych będzie jutro.. zakupiłam róże.. jeszcze nie przyszły, ale miejsce muszę im stworzyć. Miałam rabatę, która mi sie nie podobała do końca.. trzeba było coś zmienić... nie przepadam za różami, ale one mnie lubią Wiec na widok z tarasu pasuje trochę tych królowych posadzić.. na innej rabacie różanej obwódka z bukszpanu za blisko róż mi wyszła, postanowić przesunąć, a przy okazji rewolucje na innej rabacie zrobić, czyli tej co mi sie nie podoba.

Tak jak ten sznurek przesunęłam rabaty Jutro przekopuję bukszpany. Dziś zdjęłam darń, przestawiłam obrzeża i nawiozłam ziemi i piasku... wczoraj robiłam rewolucję na rabacie..

Kępę, wielką, zebrinusa oddalam, rozplenicę prrzesadziłam, przesadziłam miskanty i jakaś inna trawę.. nazwa wyleciała mi z głowy. Na bylinowej zadołowałam 3 liliowce, a 3 irysy przesadziłam trochę inaczej. Trochę inaczej posadziłam lilie, tulipany, szachownice i inne... wszytko przekopywałam po 3 razy...... Zmniejszyłam też kępy miskantów.. co zniszczyłam to moje, albo nie moje.. lilii najbardziej mi żal, bo była piękna, a cebule wielkości, że w palcach dwóch rąk nie objęłam.. zakopałam, może odżyje po latach..
ORMEA może przejść do historii

Ogrodnik Mimo Woli cd 19:12, 13 mar 2014

Do góry
I tak trzymać!

Mnie się podoba, wiesz.

Dzięki za info...nawet nie wiedziałam, że z niej to prawie królowa jest. Nawet się nie pytam czy okrywasz lilie...ja zresztą też nie.
A z utęsknieniem czekam na takie krokusiki jak na Twoim ostatnim zdjęciu...powinny być też u mnie.
Ogrodnik Mimo Woli cd 18:57, 13 mar 2014

Do góry
Pszczółka - na bylinowej nic nie robię.. tylko poutykałam to co mi zbywało..... z przesadzania...

Malkul - to ja królowa bylinowa czy cebulowa ???? Bo sie gubię w tych tytułach..

Aneta - no to luks.... bo irysy trzeba mieć ..

Kindzia - odpowiedziałam z telefonu u Ciebie... nie mam pojęcia czy pachnie... ale jak pachnie to nie tak mocno jak potrafią inne lilie.... ale jest piękna i jak dla mnie może nie pachnieć ..
Postanowiłam pogooglać jak z nią jest.... "Do tego cudny zapach, nie przypominający nic a nic, duszącego zapachu lilii orientalnych! " cytat zaczerpnęłam z tego linku, warto poczytać

Irena - planuję, bo pogoda nie marcowa.. pogoda majowa.. krótki rękaw.... szok!!!

Ewa Bacowa - nie ma za co Zaraz też będę zamawiać

Motylku - giełda jest z samego rana.. tak do 10 jeszcze coś kupi, potem nic... jakbyś jechała to możemy sie spotkać na giełdzie.. bo jakby co to mam coś tam do kupienia... a przy okazji byśmy sie spotkały... chyba, że chcesz aby co coś kupić z ciemierników. to kupię. i przetrzymam, odbierzesz ode mnie .. ale musisz mi wtedy zaufać ,ze jak będą to kupię co trzeba

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 17:59, 13 mar 2014

Do góry
Pięknie wszystko ruszyło. U mnie też listki na berberyskach, powojnikach. tulipany wielkie, niektóre lilie też. Wiosna hura
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 17:10, 13 mar 2014

Do góry
A mnie przyszły wczoraj lilie. Dałam do zimnego bo wyrastają Buziaki Siostra

Moje liliowce też zielone wypuszczają, ale ja bym już posadziła, bo mnie aż korci
Ogrodnik Mimo Woli cd 09:52, 13 mar 2014

Do góry
Kindzia - muszę, bo mi forum za dużo czasu zabiera Ledwo u i tam zajrzałam.. i minęła ponad godzina..

Madzia - nic nie dawałam, ale to był chyba błąd.. wiem, wiem..zaraz mnie dziewczyny zakrzyczą, że szmaty łaty to zbrodnia.. ale zielsko przerasta, pasuje je opielić.. jak wchodzę w moja gliniastą ziemię, to kamyki od razu lecą pod moim ciężarem w głąb.. jest ślad głęboki, który pasuje czymś uzupełnić.. wsadziłam tonę kamienia, a po roku trzeba będzie dołożyć kolejną.. no i nie ma szans wybrać tego z gliny by kiedy umyć.. robi mi się po prostu utwardzony parking kamienny... a nie ziemia do roślin.. Glina nie nadaje się do sypania kamienia bez niczego pod spodem.. to takie moje przemyślenie... przy ciurkadle mam posadzone trawy w gruncie i tam nie mam maty, wykopywałam trawę... kamienie wpadły już na 10 cm głębokości.. i są nie do wybrania i nie do wyselekcjonowania z gruntu.

Mama Bartka - no, no.. i z tego powodu jest plan naprawczy Ale miło, że zajrzałaś

Mirka - nie szkoda, bo u mnie mniej ble, ble, ble, a ja mam więcej czasu by do Was też czasami zajrzeć .. staram sie robić większość rewizyt

Małgosiu - rozrosną się i to szybko.... a jak nie to będzie szwedzki stół... szkoda, że te cholery Ci nie podziękują. Ja mam problem z muchami narcyzowymi... więcej narcyzów już nie kupuję.. bo albo leje zabójczą chemią i je mam, albo 100% cebul jest zjedzonych... wczoraj przesadzałam sporo rzeczy w tym i narcyze.. myślałam, że może chociaż te sie uchowały, bo kilka w pąkach.. w pąkach tylko nowe cebule, a wszystkie stare z dziurą w środku i zgniłe.

Agata - Misiek szczęśliwy... bo pańcia na polu

Mira... a gdzie Ty widzisz moje kanciki??? A do rady sie nie zastosowałam.... , bo wczoraj byliśmy w fatalne formie fizycznej

Agnieszka - efekty to dopiero kiedyś będą..na razie było porządkowanie na rabacie i trochę darni zdarte.. dziś ciąg dalszy.. nie mam gdzie składować darni, wiec jest noszenie slalom między roślinami po trochę za choinki... syzyfowa praca.. a moja darń z gliny waży swoje.. to takie glinane kostki wycinam... jeszcze przełożyć obrzeża, przesadzić żywopłot bukszpanowy i ... urobić tę glinę by dało sie w nią cos posadzić.. praca jak w kamieniołomie

Bogusia - super, że dobre i duże... przekopywałam sobie wczoraj różne dobro..w tym i lilie przesadzałam, bo zarosły magnoliami, a jesienią coś sie niektórym działo.. te moje cebule porosły giganty..aż gały wyszły mi z orbit Niestety kilka podziabałam łopatą Szkoda, że aparatu nie miałam w ręku..giganty

Nikita - zapraszam.. możemy się spotkać nawet gdzieś po drodze

Kasiek - cebulowe aby łądnie sie rozrastały muszą mieć jak najdłużej zielone liście... aż do zaschnięcia.. inaczej będzie ich coraz mniej

Kas1a - trochę sie rozpędziłam... ale gdzieś muszę nadrobić mój plan naprawczy

Muszę uciekać... bo dzień leci, pogoda cudna.. a ja na forum... już 2 godziny... ile można w tym czasie zrobić...
Pszczelarnia 08:34, 13 mar 2014

Do góry
Uff... tu jest jak na prawdziwym forum ogrodniczym....

Jeżyny tylko bezkolocowe.. z kolcowymi walczę ... do krwi ostatniej

Mój warzywnik jeszcze nie zrobiony... walcze z rabatami pod róże.. bo jak przyjdą to będzie klops.. lilie przyszły i leża luzem od tygodnia.. wszystkie maja keiłki.

Róża Sonnenroschen wygoooglana... cudna jest... ale po łapach sie bije.. na razie koniec z różami... ale może keidy ..
Pszczelarnia 07:19, 13 mar 2014

Do góry
Ewo robilaś kiedyś nalewkę poziomkową? Wczoraj zakupiłam gotową ale marzy mi się takie cudo w sezonie

Moje lilie jeszcze nie dotarły... Bo chyba przelewu nie puściłam...
Pszczelarnia 22:49, 12 mar 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
A na czasie: dziś przyjechały lilie na rabaty bylinowe i dalie do warzywnika.

I

to nowa robota przyjechała co? co robisz z daliami ?
Pszczelarnia 22:41, 12 mar 2014

Do góry
A na czasie: dziś przyjechały lilie na rabaty bylinowe i dalie do warzywnika.

I winogron się ukorzenia - przedwojenny dolnośląski. Czy się uda?

Ogród cioci 21:13, 12 mar 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Coraz więcej paczek na forum z roślinkami dociera W tym roku te lilie zapewne pięknie zakwitną, ale na co je stać pokażą w kolejnych latach
Życze powrotu do zdrowia.

Miały być w maju A są w marcu
Ogród cioci 21:05, 12 mar 2014

Do góry
Coraz więcej paczek na forum z roślinkami dociera W tym roku te lilie zapewne pięknie zakwitną, ale na co je stać pokażą w kolejnych latach
Życze powrotu do zdrowia.
Ogród cioci 20:52, 12 mar 2014

Do góry
Wczoraj przyszły lilie. całe pudełko szczęścia.

A szczęście w jakich kolorach...
Ogród cioci 20:41, 12 mar 2014

Do góry
Wczoraj przyszły lilie. całe pudełko szczęścia.

Ładne paczuszki.

Już mają kiełki.
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 20:35, 12 mar 2014

Do góry
A mnie przyszły wczoraj lilie. Dałam do zimnego bo wyrastają Buziaki Siostra
Ogród z łezką 20:15, 12 mar 2014

Do góry
boguslawa_madejska napisał(a)
Temat różany i i awatarek na temat
Kasia ja dziś kupiłam dwie róże w Castoramie ,nie takie jak twoja ale też ładne,aż jałowca musiałam wyciepnąć bo miejsca zabrakło,a jutro lilie sadze drugą ture ,bo paczka przyszłapozdrawiam

Czyli Ciebie też dopadło Bogusiu
Ciekawe jak będą rosły, ale Ty rękę masz do kwiatów, dadzą czadu

I znowu mi o tych liliach w lodówce przypominasz
Ogród z łezką 20:11, 12 mar 2014

Do góry
Temat różany i i awatarek na temat
Kasia ja dziś kupiłam dwie róże w Castoramie ,nie takie jak twoja ale też ładne,aż jałowca musiałam wyciepnąć bo miejsca zabrakło,a jutro lilie sadze drugą ture ,bo paczka przyszłapozdrawiam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies