Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Milka 05:51, 11 kwi 2014

Okropne z tym gradem, u ciebie on dość czesto, chyba zawirowania temperatur...
Miska na fiołkach widzialam, on szczwany, wie ze mimo to odrosną
Rewelacyjnie wyszedł ci stożek, a gęstym sadzeniem się nie zamartwiaj, nie dajesz szansy chwastom... naprawde ogrod jext cudny, ale i tak zmiany ciagke robimy
Czekam na wieści, jak po gradzie wszystko się ma?
Tusiala 09:05, 11 kwi 2014

Listonosz chyba jedzie na skróty - przez Bałtyk jeszcze łajza nie przyszedł.
Co tak mało fot?
Mala_Mi 10:19, 11 kwi 2014

Melduję, że jest tak zimno, e wszytko czeka na ciepełko.. ja też... +7 stopni i mokro.. grrr brrrr

zawitka napisał(a)
Uśmiech posyłam ---ogrodnicy mają roboę to nie nadążają ha ha Polatam u Ciebie

Ograniczam odpowiedzi do wczorajszego dnia.... nie wyrabiam U siebie nie wyrabiam
Obiegłam z aparatem ogród... wiec w ramach odpozdrawiania powrzucam fotki z pochmurnego Rzeszowa.. może ktoś będzie miał ochotę zwiesić oko..
Widok z ulubionej ławeczki.. tylko za zimno by na niej siedzieć

WilczaGora napisał(a)
melduję, że byłam i podziwiałam magnolie
nasza Susan też już zaczyna "paradę"

macham z Wilczej

Macham z mimo woli.... moje magnolie czekaja na słoneczko.. zatrzymały sie w rowoju.. Yeloww jeden kwiat pokazała w kolorze.. i tyle.. głupią nie jest.. widać ja a pergolą..

Konstancja30 napisał(a)
Anek zajrzyj i powiedz co rośnie w mojej rozplenicy ... bo nie fiem ...
buziak

Moim zdaniem to lilie, które były w ziemi i sobie posadziłaś tam rozplenicę..

Dla Ciebie Aleja Konstancji w te i we wte tradycyjnie

Mala_Mi 10:23, 11 kwi 2014

Tusiala napisał(a)

Z tej strony na 100% nie pokazywałaś

Jako, że masz ochotę na fotki.. to zrobiłam... inaczej bym się nie odważyła na wyjście na ten ziąb.. listonosz dziś powinien być.. sadzonkom nic nie będzie..

I stan wisienki Kiku coś tam na dziś.. jak będzie chłodno pokwitnie dłużej.. jedyna zaleta z temperatury.. bo na upałach bardzo szybko przekwita.

i z bliska.. będzie czad.. dobrze, że grad nie zniszczył.
Tusiala 10:28, 11 kwi 2014

Oblepiona kwieciem tak jak lubię.
Mala_Mi 10:29, 11 kwi 2014

Pszczelarnia napisał(a)

Ania, to jest właśnie problem mój. Trafnie ujęłaś. Zaglądam. Widziałam te botaniczne malinowe tulipany - mój kolor.
Czy ktoś napisał poradnik albo esej o tym jak liftingować ogród? Jak wprowadzać harmonię?

Myślę, że mi i poradnik nie pomoże.. a jak pomyślę ile mam do wysadzenia z bylinowego-wsiowego.. to mam ochotę sie poddać..
Na razie stwierdziłam, że mój Białobok tu nie pasuje za cholerę i szukam gdzie go przesadzić... miejsca sensownego brak.... ale będzie eksmisja.. na bank..

Mirella napisał(a)
Miałam o teatrzyku ale to już było , normalnie nie nadążam

Ja też

Bukszpan walec obsikiwany przez psa (upodobał go sobie) i tawuły nieprzycięte.. zapomniałam.. ciąć czy już za późno... są nowe przyrosty

irena_milek napisał(a)

Nikt nie napisała, mam jak Ania, ale juz powoli z chaosu wyłażę, niestety rozplenicę też 3 razy przesadzałam i to co przesadziłam, pewnie nie koniec, jesienią powtórka, o ile inne sprawy mnie nie pochłoną, może na rok zrobię sobie przerwę

A ja mam wrażenie że czym więcej porządkuję tym większy chaos

Pomiędzy rozplenice i róże od Fineczki dałam moje ukorzenione żurawki.. szkoda mi sie ich zrobiło.. na słońcu wytrzymają, a potem w cieniu będą siedzieć pod rozplenicą.. zobaczymy, czy przeżyją

Juzia 10:30, 11 kwi 2014

Aniu a ta wisienka jest szczepiona???
Mala_Mi 10:35, 11 kwi 2014

leon60 napisał(a)

o masz... u mnie słońce świeci pewnie cisza przed burzą.....

Oj.. u Ciebie wieki nie byłam.. muszę się poprawić

Moje kulkowo..

jotka napisał(a)

nie patrz...może nie bedzie tak źle. U mnie zimno, pochmurno i co chwile pada. Ale i tak dzis bym nie wychodzila. Może wreszcie skoncze pikowanie a tym samym balagan w kuchni. Reszta nasionek pojdzie do gruntu ew, wysieje w tunelu.

Na FB widziałam pięknie przystrojony balkon..szkoda, że zimno n i nie da sie posiedzieć..
Moje rozsadki jeszcze malutkie...
ale pelaśki robiłam pierwszy raz (z pelaśki od Agaty) i są.. i kwitną.. to te po prawej, a po lewej też od Agaty... ale już robione przez nią

A to moje nasionka powysiewane, część mam już w szklarnii..

I runianka dla Malkul.. cześć z tej w słoikach ma obiecane.. jest tego duuuużo.. jak sie ukorzenią to robię następne ..

Milka 10:35, 11 kwi 2014

Te bordowe żurawki w słońcu świetnie sobie radzą; co do chaosu, być może masz rację, patrzyłam rano na moje przenosiny, wszystko aby szybciej, ale jak dojrzeją i wyrosną, na nowo będę układać, lepiej będzie widać, co do czego pasuje lub nie; już wiem, że 3 powojniki mus szybko przesadzić, ale gdzie? czyli podobne zagwozdki, jak z białobokiem..
Mala_Mi 10:40, 11 kwi 2014

Juzia_G napisał(a)
Aniu a ta wisienka jest szczepiona???

Jest szczepiona. Gdzieś wcześniej pokazywałam jej wielkość..
Posadziłam w 2008 roku

A w tym już taka, ale jakaś huba ja dopadła.. i muszę sie liczyć z tym, że .... posadzę wtedy nową taką samą