Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Tu ma być ogród :) 23:48, 14 cze 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Ładna ta odmiana, wszystko to co Marzena wymieniła będzie pasować.

Na skoczka może być Mospilan.

Ja stosowałam tak jak i na mszyce: pół szklanki octu na litr wody i trochę płynu do naczyń. Stosuję od kilku lat i potwierdzam, że działa
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:47, 14 cze 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
i samochód trzeba schować do garazu jak fachowcy przychodzą bo kwota często podyktowana tym co pod garażem widza

no właśnie nie chciałam tego pisać, ale cena często zależy od tego jak wygląda dom i obejście i co przed garażem stoi
Tu ma być ogród :) 23:35, 14 cze 2016

Do góry
Zagajanka napisał(a)

Te tez kojarzę, ale w tych było zdecydowanie więcej konwalii

to ja musze te Twoje obwąchać, bo ich nie znam - a ostatnio mam ochotę wrócić do starych, ulubionych zapachów
Tu ma być ogród :) 23:33, 14 cze 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Tu ma być ogród :) 23:31, 14 cze 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Kenzo L'eau Par Pour Femme

Te tez kojarzę, ale w tych było zdecydowanie więcej konwalii
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:29, 14 cze 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Czego się tkniesz to u Ciebie pięknie wychodzi, więc nie ma obaw, będzie pięknie.

Na własne przyjemności też warto znaleźć czas, a szczególnie jeśli chodzi o ruch - to się chwali

Chciałabym żeby się udało czyli wyszło tak jak to sobie wyobraziłam
Jestem z siebie dumna, że w końcu wygospodarowałam czas dla siebie
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:27, 14 cze 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Taaa przygotowana, kwota ponad 20 tyś za ściankę i wgłebnik skutecznie nas przyhamowała
A teraz nieudolnie szukam od 2 miesięcy kogoś kto konstrukcję pod meble zrobi, w sumie to się dogadałam z takim jednym na FB, w sobotę mam do niego podjechać i zapłacić za materiał - ale póki co to mi się to takie wirtualne wydaje, że dopóki nie zobaczę to nie uwierzę

To życzę Ci żeby w końcu się udało
Ale zdania nie zmienię - jednak przygotowana merytorycznie zawsze jesteś lepiej ode mnie
Tu ma być ogród :) 23:20, 14 cze 2016

Do góry
Zagajanka napisał(a)

kenzo parfum d'ete? Takie w kształcie listka z rosą?
Bo mam takie i rzeczywiście pachna tak świeżo - różą, konwalią

Kenzo L'eau Par Pour Femme
Tu ma być ogród :) 23:18, 14 cze 2016

Do góry
jolanka napisał(a)

No i załapałam sie na gotowy projekcik
Chciałabym z ML posadzić Abrahama Darby, którego kupiłam w Pęchcinie.
Dla mnie zapachy róż zawsze są piękne.

Mam pytanie. Co stosujesz na skoczka? U mnie chyba jest

Tu ma być ogród :) 23:15, 14 cze 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

O właśnie ziołowo-konwaliowo to dobre określenie, w zeszłym roku ten zapach skojarzył mi się z perfumami Kenzo, ale taki stary zapach, kto by pamiętał.

kenzo parfum d'ete? Takie w kształcie listka z rosą?
Bo mam takie i rzeczywiście pachna tak świeżo - różą, konwalią
Tu ma być ogród :) 23:13, 14 cze 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)
Poli no no weż kup jezówki, nie badź taka
Mysle,ze po tegorocznej eksplozji Artremis zaraza sie będzie rozprzestrzeniać Widze artemis z sesleriami lub rozplenicami ewentulnie heuflerianą A z morning lightami to juz cud malina, orzeszki

skusi się

Artemis już ciężko dostępna, wiadomo co to oznacza
No ja chciałam z ML, ale mi się nie zmieściły, w tym roku ma stipę do towarzystwa, a docelowo myślę o seslerii jesiennej.

Na Hefleriana wyrosla mi jakaś gwiazdka, obawiam się, że mam pomyloną i to co dostałam to turzyca Graya, no chyba, że mi potwierdzisz, że tej seslerii takie gwiazdki wyrastają
Tu ma być ogród :) 23:08, 14 cze 2016

Do góry
polinka napisał(a)

Jeszcze ja taka nieulegla a nad jeżówka się zastanawiam od początku sezonu i dalej nie wiem

No faktycznie, też się twardo trzymasz
ja się zajeżówkowałam właśnie i pomyśleć, że one mi się kiedyś nie podobały.
Tu ma być ogród :) 23:07, 14 cze 2016

Do góry
Zagajanka napisał(a)

U mnie Artemis pachną co prawda słabo i właśnie tak ziołowo-konwaliowo, ale aromat wyczuwalny.
Gdzieś czytałam, ze róże najintensywniej pachną wczesnym porankiem. Nawet niby nie pachnace, jak Aphrodite, wtedy pachną. Niestety nigdy nie udało mi się tego jeszcze sprawdzić

Intensywność zapachu zależy też od tego czy jest susza, czy mokro. U mnie w tym roku Munstead Wood, Goethe, Sharifa Asma pachną słabiutko, a powinny pawalać Czekam na Tranquillity, by sprawdzić ten jej "jabłkowy" aromat

O właśnie ziołowo-konwaliowo to dobre określenie, w zeszłym roku ten zapach skojarzył mi się z perfumami Kenzo, ale taki stary zapach, kto by pamiętał.

Obawiam się, że mi też będzie ciężko wcześnie rano pójść róże obwąchiwać, no chyba, że ptak który od kilku tygodni wielokrotnie ładuje nam się w okno, trochę wcześniej zacznie nas budzić... oby nie
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:20, 14 cze 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

to dodam, że to miało być za stan surowy
szok, normalnie szok, my wiosną robiliśmy wycenę ogrodzenia to krzykneli nam 25 tyś i daliśmy sobie na razie spokój,nasze z resztek budowlanych jeszcze ze 2-3 lata wytrzyma
Tu ma być ogród :) 22:16, 14 cze 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

co prawda to prawda
Niewiele pozostało istot nieuległych różom, a jak już jeżówkę przywlekłaś to kto wie

Jeszcze ja taka nieulegla a nad jeżówka się zastanawiam od początku sezonu i dalej nie wiem
Tu ma być ogród :) 22:16, 14 cze 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

No to moje są zaprzeczeniem, bo pachniały mocno w ubiegłym roku, a ten ich zapach taki nie do końca różany, nieoczywisty, piszą na stronach szkółek, że ziołowy, ale nie do końca bym się z tym określeniem zgodziła.
Nawigatorka chyba też mi pisała, że u niej pachną.

Pachną jeszcze u kogoś?

U mnie Artemis pachną co prawda słabo i właśnie tak ziołowo-konwaliowo, ale aromat wyczuwalny.
Gdzieś czytałam, ze róże najintensywniej pachną wczesnym porankiem. Nawet niby nie pachnace, jak Aphrodite, wtedy pachną. Niestety nigdy nie udało mi się tego jeszcze sprawdzić

Intensywność zapachu zależy też od tego czy jest susza, czy mokro. U mnie w tym roku Munstead Wood, Goethe, Sharifa Asma pachną słabiutko, a powinny pawalać Czekam na Tranquillity, by sprawdzić ten jej "jabłkowy" aromat
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:15, 14 cze 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Edytka
To pokaż te rysunki plisssss

podeślę Ci na prive
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:14, 14 cze 2016

Do góry
amelia_b napisał(a)
O matko 20 tyś. Tyle to za wybudowanie chałupy zapłaciłam no dobra ze 2 tys więcej

to dodam, że to miało być za stan surowy
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:09, 14 cze 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Taaa przygotowana, kwota ponad 20 tyś za ściankę i wgłebnik skutecznie nas przyhamowała
A teraz nieudolnie szukam od 2 miesięcy kogoś kto konstrukcję pod meble zrobi, w sumie to się dogadałam z takim jednym na FB, w sobotę mam do niego podjechać i zapłacić za materiał - ale póki co to mi się to takie wirtualne wydaje, że dopóki nie zobaczę to nie uwierzę
O matko 20 tyś. Tyle to za wybudowanie chałupy zapłaciłam no dobra ze 2 tys więcej
Ogród wśród pól i wiatrów 22:06, 14 cze 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Piękne zakupy - z wyprawy po roślinki też się uśmiałam Wiesz może jaka odmiana tej kocimiętki? Taka niziutka, zgrabna, sama bym się na taką skusiła

Kurczę, Edyta.. to mnie zaskoczyłaś A to kocimiętki są w jakichś odmianach?? Wiesz .. to moja pierwsza, więc zielona jestem. Myślałam, że kocimiętka to KOCI_MIĘTKA i tyle Hehe, to teraz muszę uważać, żeby te 4 brakujące nie dokupić w jakiejś innej odmianie!! Tak czy inaczej muszę sobie o nich poczytać

Dzięki, że mnie oświeciłaś

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies