Nareszcie się odezwałaś , mam pretensję że tak rzadko bywasz na forum
Żartuję, bardzo się cieszę że jesteś, już myślała że covid cię dopadł. Storczyki dwa w lasku zakwitły, tam jest cieplej, na kolejne dwa czekam ale nie wiem czy zakwitną bo je ruszyłam i trochę przesunęłam w inne miejsce.
Pustynniki z Twoich na razie dwa będą kwitły, u reszty nie widać pąków, najgorsze że u moich też nie widzę żadnych pąków kwiatowych.
Podsypałam kompostem jak sadziłam, a teraz wiosną jak wszystko trochę obornikiem granulowanym. Napisz czy jeszcze je zasilać i kiedy i czym i ile
Buksy wykopujesz bo ćma czy grzyb? U mnie ćmy nie ma tylko grzyb. Mam trochę własnych sadzonek cisa, samosiejek i ukorzenionych pędów. Będę w razie czego wymieniać. Tylko że sił mi ubywa na cięcie kulek więc pewnie raczej je zlikwiduję , niż zastąpię cisami
Będziesz na północy teraz? U mnie zaczynają kwitnąć Rh więc gdybyś była to wpadnij
Najkorzystniej byłoby pokryć pergolę poliwęglanem przezroczystym a na łaczeniach zastosować podkładki systemowe z uszczelkami. Pamiętać trzeba o spadku, by odprowadzić wody opadowe w porządanym kierunku by nie lała się tam gdzie niepotrzeba.
Ależ udane połączenie! Gosiek, niesamowite, widziałam takie buczki w ogrodniczym, napaliłam się z myślą o towarzystwie dla Brilliantissimum właśnie, a tu dziś u Ciebie taki smaczek znajduję! Tylko co, tylko w ogrodzie nie mają jeszcze wprowadzonego do systemu i obsługa nie wiedziała, co to za jeden (!?). Czy to jest purpurea?
Jakby ktoś był zainteresowany to mam do oddania ogromną roze pnącą - jasminę
Jest juz bardzo ładnie zredukowana do kilku pedow
Teraz wystarczyłoby tylko przyciąć najodpowiedniej wydokosci i wykopać
Ma landrynkowo różowy kolor którego nie lubie
To samo mówiłam o którym odcinku Mai...
Nie chodzi o ludzi amatorów którzy gdzieś widzieli i próbują, a o projektantów, którzy z dumą takie coś wykonują.
Najważniejsze jednak, że my idziemy w dobrą stronę
Miłego odpoczynku dla Was pogoda nie rozpieszcza, ale trochę można się rozerwać