Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Wszystkiego po trochu 13:20, 22 maj 2021

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Zaczął się u Ciebie przepiękny spektakl Azalie i clematis - same cuda Jest tak zimno, a one świetnie sobie radzą

Nawet lepiej że jest zimno, bo wolniej się rozwijają pąki i dłużej zostają na krzewie

Jeszcze kwitną tulipanki

Wszystkiego po trochu 13:16, 22 maj 2021

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Zawsze czekam na Twoje rh w pełnym rozkwicie, ale też co rok podziwiam clematisa na barierce. Czy on nie zostawia suchych gałązek zeszłorocznych? Na zdjęciach jest czyściutki i to mnie zastanawia.

Dorotko, jeszcze chwilkę, czekamy na rh

Mayleen nie zostawia suchych ogonków liściowych, wszystko pięknie samo odpada jesienią

Wszystkiego po trochu 13:14, 22 maj 2021

Do góry
mirkaka napisał(a)

suuper jaką? Idę zaraz sprawdzić

A to moje maleństwa

No nie takie... chude i wysokie
Dla odmiany czas na zmiany... 13:13, 22 maj 2021

Do góry
I dzisiejszy spacer zanim minęło
Wszystkiego po trochu 13:10, 22 maj 2021

Do góry
Kasya napisał(a)
No i kupiłam azalie

suuper jaką? Idę zaraz sprawdzić

A to moje maleństwa

Dla odmiany czas na zmiany... 13:09, 22 maj 2021

Do góry
Wczorajszy zachód słońca

Wszystkiego po trochu 13:05, 22 maj 2021

Do góry
ryska napisał(a)
Przyszłam na Twój Mayleen popatrzeć. Cudownie rozpięty na balustradzie. Można go wąchać z nosem w kwiatach
Leśne klimaty mnie zachwyciły.
Pozdrawiam

leśne klimaty owszem cudowne, ale za płotem już budowa drogi więc co chwila wielkie ciężarówy jeżdżą

Mayleen od dołu

Wszystkiego po trochu 12:59, 22 maj 2021

Do góry
vita napisał(a)
Ja dziękuję za inspirację marzanką, mam w tej chwili cudowny dywan pod iglakiem. Ach! Raczej zrezygnuj z placyka na rzecz różaneczników. Mas tam przecież jeszcze sporo miejsca? Szybko zakwitły u Ciebie storczyki, tydzień wcześniej, mniej więcej. Moje jeszcze w pąkach, ale będzie co oglądać.
Cieszę się, że chociaż jeden z pustynników zakwitnie, pamiętałaś o dopieszczeniu nawozem? Podoba mi się też Twoje stanowcze: nie będę ratować bukszpanów Ja właśnie walczę z wykopkami, aż sobie ramię nadwyrężyłam.
Mi się w tym roku jakoś zupełnie nie chce, ach!

Nareszcie się odezwałaś , mam pretensję że tak rzadko bywasz na forum
Żartuję, bardzo się cieszę że jesteś, już myślała że covid cię dopadł. Storczyki dwa w lasku zakwitły, tam jest cieplej, na kolejne dwa czekam ale nie wiem czy zakwitną bo je ruszyłam i trochę przesunęłam w inne miejsce.
Pustynniki z Twoich na razie dwa będą kwitły, u reszty nie widać pąków, najgorsze że u moich też nie widzę żadnych pąków kwiatowych.
Podsypałam kompostem jak sadziłam, a teraz wiosną jak wszystko trochę obornikiem granulowanym. Napisz czy jeszcze je zasilać i kiedy i czym i ile
Buksy wykopujesz bo ćma czy grzyb? U mnie ćmy nie ma tylko grzyb. Mam trochę własnych sadzonek cisa, samosiejek i ukorzenionych pędów. Będę w razie czego wymieniać. Tylko że sił mi ubywa na cięcie kulek więc pewnie raczej je zlikwiduję , niż zastąpię cisami
Będziesz na północy teraz? U mnie zaczynają kwitnąć Rh więc gdybyś była to wpadnij

Miłkowo - sezon 2016-2022 12:58, 22 maj 2021

Do góry
Milka napisał(a)

a na pergoli znowu musimy zmienić
trzeba pokryć górę czymś
bo drewno zamaka, kafle pękają, krzesła się niszczą
kto nie cierpi, montana

a mój mąż wszystko potrafi i wie, ale cięgiem jest w pracy

Najkorzystniej byłoby pokryć pergolę poliwęglanem przezroczystym a na łaczeniach zastosować podkładki systemowe z uszczelkami. Pamiętać trzeba o spadku, by odprowadzić wody opadowe w porządanym kierunku by nie lała się tam gdzie niepotrzeba.
Ogród do odnowy 12:55, 22 maj 2021

Do góry
Gosiek33 napisał(a)

W tym sezonie klon Brilliantissimum nabrał niesamowicie ciepłej barwy, nie pamiętam by cała korona była tak mocno wybarwiona. Doskonale zgrał się z buczkiem. Co będzie gdy buk go w końcu przegoni?

Ależ udane połączenie! Gosiek, niesamowite, widziałam takie buczki w ogrodniczym, napaliłam się z myślą o towarzystwie dla Brilliantissimum właśnie, a tu dziś u Ciebie taki smaczek znajduję! Tylko co, tylko w ogrodzie nie mają jeszcze wprowadzonego do systemu i obsługa nie wiedziała, co to za jeden (!?). Czy to jest purpurea?
Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 12:32, 22 maj 2021

Do góry
Jakby ktoś był zainteresowany to mam do oddania ogromną roze pnącą - jasminę
Jest juz bardzo ładnie zredukowana do kilku pedow
Teraz wystarczyłoby tylko przyciąć najodpowiedniej wydokosci i wykopać
Ma landrynkowo różowy kolor którego nie lubie

Tak kwitła

No i jest juz chętny
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 12:19, 22 maj 2021

Do góry
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 12:19, 22 maj 2021

Do góry
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 12:18, 22 maj 2021

Do góry
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 12:18, 22 maj 2021

Do góry
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 12:17, 22 maj 2021

Do góry
Wklejam foty, przepraszam że nie odwiedzam Was ale właśnie mamy małą rewolucje życiowa która zajmuje mnóstwo czasu... Jeszcze chwilę ...
Ogród do odnowy 12:17, 22 maj 2021

Do góry
Gosiek33 napisał(a)

Kamasje już przekwitają. Wczesnie zaczęły w tym roku. Kilka lat temu kupiłam paczkę cebulek w LM, teraz jest ich jakby więcej. Urosły mocno i wyglądają jakby z jednego miejsca więcej pędów kwiatowych wyszło. Ale to chyba niemożliwe.

deszcz pada więc tylko telefonem cyknęłam fotkę poglądową

Ładne te kamasje, ale jskies kompletnie inne, bardziej sztywne liście maja
Ciekawe jakie to
A te moje największe nie zakwitną...hmm
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 12:16, 22 maj 2021

Do góry
effka napisał(a)
I na koniec ciekawostka sąsiedzka zza płota (ogród zakładany przez firmę...) Dziewczyny jak u mnie były, oczom nie mogły uwierzyć.
Szmata, kilka azalii, kosodrzewin, jabłuszek rajskich (swoją drogą bardzo mi się spodobały) i gruba kasa poszła. Na to przyjdą tony kamienia.

Szkoda mi roślin ale nie będę nikogo pouczać bo wrogów nie potrzebuję, w sumie i tak sie cieszę, że przeynajmniej za płotem coś bedzie rosło. Rajskie jabłuszka posadzone pomiędzy moimi śliwami więc będzie fajnie.

To samo mówiłam o którym odcinku Mai...
Nie chodzi o ludzi amatorów którzy gdzieś widzieli i próbują, a o projektantów, którzy z dumą takie coś wykonują.

Najważniejsze jednak, że my idziemy w dobrą stronę

Miłego odpoczynku dla Was pogoda nie rozpieszcza, ale trochę można się rozerwać
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 12:16, 22 maj 2021

Do góry
Waclaw napisał(a)

Piękny prezent. Prezentów nigdy dość

Tak, i jak się wszystko poukłada to w połowie czerwca prezent bedzie nasz
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 12:15, 22 maj 2021

Do góry
Agatorek napisał(a)
Ale masz już dżunglę w ogrodzie. Wszystko takie wybujałe ... pięknie jest

Taa, nie nadążam się napatrzyć na jedno a już drugie kwitnie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies