Hej Karolanie wszystka żyje, ale część takokryłam jej nóżki korą,a na zimę okryje ją całą włókniną bo jest ucięta i boje się że woda będzie dochodziła do korzenia i przemarznie. Szkoda bardzo gdyby kitneła. A powiedz mi paprocie żyją?
Ale pięknie. Nawet nie wiedziałam, że jest taka stokrotka. I komarzyca jaka wielka. Ja kupiłam sobie donicę na taras i nic w niej nie rośnie, wszystko co tam posadzę umiera, nawet cebulowe nie urosły. A w pozostałych skrzynkach mam komarzycę i begonię i też tak ładnie nie rosną. Może też bym sobie posadziła na przyszły rok tą stokrotkę. Takie kolory mi odpowiadają. Tylko chyba musiałabym dać więcej piasku. Ona potrzebuje codziennego podlewania?
Kochana w donicy jest dereń nie komarzyca. Na moją donicę leje rano 4 butelki wody po 1,5 litra. Wystawa jest pod południe więc cały czas patelnia. W donicy rosły pelargonie zwisające białe, ale stokrotka tak się rozrosła że zdusiła wszystko. Stokrotki w dzień pochmurny i na noc zamykają kwiatuchy a jak tylko poczują słoneczko to pięknie się rozwijają. Kwitną od maja cały czas. Stokrotka godna polecenia. Ja dałam do donicy ziemię substral z nawozem i dodałam wermikulit. W przyszłym roku jak tylko ją spotkam na targu to na pewno kupię. Ale już nie będę podsadzała pelargoniami bo szkoda pieniędzy.