Może być jak piszesz- 30-40 cm od siebie, pomiędzy trawka- tak tez pisałam.
Ale dałam Ci wybór jeszcze- żeby scianki zachodziły na siebie, jedna byłaby troszkę z przodu.
Chcesz żeby ścianki malały??- nie były jednej wysokosci?- nie za dużo tego? żeby nie komplikować za bardzo
Niejasno napisałam- zakładałam że woda będzie się wylewać z góry scianki, po całej jej wysokości- mnie tak by się znacznie bardziej podobało. W inspirce jak jest -mniej.
I pytałam czy czy się ma zlewać woda po ścianie, i 'znikać' u stóp ścianki w jakimś korytku gdzie będzie popma?
ja sieję nowodzelandzki (poleciła mi kiedys Magnolia) - lubię go za to że rosnei jak chwast, zero problemów, do póxnej jesieni ścinasz jesz mrozisz a on zaraz odrasta i tak w koło
Ja myślałam, że te ścianki mają być oddzielone od siebie jakieś 30/40cm ... i tam od dołu posadziłabym jakąś niższą trawkę, taką która będzie między bukszpanami ...
U mnie do cycków to jest 140cm - to może jedna 150cm w najwyższym miejscu a ile w tym niższym? (żeby było tak jak na inspiracji) i czy prawa ścianka ma być szersza? i tutaj będzie ściana wodna? Chciałabym żeby woda wypływała w połowie ścianki (jeśli chodzi o wysokość) tak jak na inspiracji i bardziej z brzegu ... a na dole zbiornik wodny jakiś raczej mały tak jak na inspiracji ... tylko oczywiście w białym kolorze ... corten nie dla mnie Grubość tak jak piszesz a może nawet tak jak u Oli chyba 24cm (zależy z czego będzie to murowane)...
I jeszcze drzewo jedno czy dwa? i w którym miejscu?
Zostaw teraz, pojedź tam gdzie masz pojechać, je obejrzeć i pogadaj, dopytaj u doświadczonych szkółkarzy.
Czy to będą klony/świdośliwy/magnolie/brzozy możesz zdecydować jak pogadasz z kimś kto jest hodowcą
Odmiana hot wings odpada bo zniose przebarwienie na czerwono na jesien ale nie w lecie.jedynie ginnala.
A ja myslalam wlasnie o lamarcka.myslisz ze niebda sie opanowac tych odrostow? Bedzie tego tak duzo? Ech a juz myslalam ze wiem...