Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

Ewa777 18:20, 06 lut 2016

agnieszka_malysa napisał(a)
Zdrówka Ewuś

Anusia napisał(a)
Zdrowiej kochana!

Dziękuję, dziewczyny Przy takim wsparciu i tylu życzeniach lada chwila będę zdrowa
Ewa777 18:22, 06 lut 2016

Rench napisał(a)
Mówiłam już,że strasznie fajny avatarek ?
Zdrowiej,bo za ogród trzeba się zabierać

Nie pamiętam, czy mówiłaś Ale miło mi
Do ogrodu na razie się nie wybieram, bo on jeszcze śpi. Na razie tylko szafirki się pokazały.
Flower1 09:51, 07 lut 2016

Ewciu podsypujesz swoje wiosenne kwiatki jakims nawozem na start?
Ewa777 11:11, 07 lut 2016

Flower1 napisał(a)
Ewciu podsypujesz swoje wiosenne kwiatki jakims nawozem na start?

Madziu, a co masz na myśli? Cebulowe podsypuję nawozem dla cebulowych na początku kwietnia i po przekwitnięciu.
Margo 15:43, 07 lut 2016

Ewa777 napisał(a)

Nie pamiętam, czy mówiłaś Ale miło mi
Do ogrodu na razie się nie wybieram, bo on jeszcze śpi. Na razie tylko szafirki się pokazały.

A ja za to wczoraj poszalałam w ogrodzie z sekatorem. Podcięłam żywopłot grabowy i drzewka owocowe. Dziś ramiona bolą, ale chyba czas już bo już pąki nabrzmiałe. Magnolia też rusza. U mnie dziś 13-15st. Trochę mnie martwi tylko to, ze to dopiero początek lutego...
Flower1 15:47, 07 lut 2016

Zakrylas magnolie ? pytam z ciekawosci bo moja zakryta.Bylismy dzis na spacerku i w sasiedztwie poodkrywane juz puszczaja paki a moja bidulka zapatulona ,zawsze mam dylemat z tym odkrywaniem wszystkiego .
Ewa777 17:21, 07 lut 2016

Margo napisał(a)

A ja za to wczoraj poszalałam w ogrodzie z sekatorem. Podcięłam żywopłot grabowy i drzewka owocowe. Dziś ramiona bolą, ale chyba czas już bo już pąki nabrzmiałe. Magnolia też rusza. U mnie dziś 13-15st. Trochę mnie martwi tylko to, ze to dopiero początek lutego...

Gosiu, to super, bo to czas na cięcie. Dobrze, że Ci się udało.
U mnie trochę chłodniej +7'C. Ale słonecznie było i bezwietrznie
Ewa777 17:25, 07 lut 2016

Flower1 napisał(a)
Zakrylas magnolie ? pytam z ciekawosci bo moja zakryta.Bylismy dzis na spacerku i w sasiedztwie poodkrywane juz puszczaja paki a moja bidulka zapatulona ,zawsze mam dylemat z tym odkrywaniem wszystkiego .

Też mam magnolie opatulone agrowłókniną i nie wiem kiedy odkryć je. Niby już ciepło, ale czy nie wrócą mrozy, zwłaszcza nocne?
Może ktoś nam podpowie?
Jak będziesz wiedziała coś na ten temat - daj znać
Mój jeden rododendron przemarzł - ma brązowe listki Ciekawe czy odbije i będzie zielony wiosną i czy zakwitnie? Nie wiem, jak mu teraz pomóc...

Zajrzałam do ciemierników i znalazłam młode listki
Flower1 17:39, 07 lut 2016

Ten Rh to moze z suszy ,czytalam duzo ostatnio i czesto wszyscy mysla ze cos przemarzlo a jak jesien jest sucha to poprostu usychaja te rosliny ,teraz pilnuje zeby sie na jesien napily porzadnie
Z ta magnolia to tak w marcu mysle ze sie skusze na odkrycie ,w przyszlym roku juz nie bede zakrywac ,w tym roku pierwsza zima dlatego.
Jeszcze z tym Rh ,napewno trzeba usunac te brazowe listki jak sie cieplej zrobi .Moze to tylko jakas choroba ,trzeba spryskac wiosna.Ja jak widze takie brazowe listki to urywam i juz..
Katkak 18:18, 07 lut 2016

Ewa777 napisał(a)

Też mam magnolie opatulone agrowłókniną i nie wiem kiedy odkryć je. Niby już ciepło, ale czy nie wrócą mrozy, zwłaszcza nocne?
Może ktoś nam podpowie?
Jak będziesz wiedziała coś na ten temat - daj znać
Mój jeden rododendron przemarzł - ma brązowe listki Ciekawe czy odbije i będzie zielony wiosną i czy zakwitnie? Nie wiem, jak mu teraz pomóc...

Zajrzałam do ciemierników i znalazłam młode listki

Ewcia w sprawie rododendrona Bożenka na pewno Ci pomoże . Moje ciemierniki nawet pąki mają. Ale trzymam je jeszcze pod igliwiem i nie wiem czy już odkrywać, czy jeszcze nie. Dziś było u mnie +8.