Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Typografia ogrodu

Typografia ogrodu

blyxa 23:06, 09 lut 2016

nawigatorka napisał(a)

Temat szkolny wywoluje u mnie frustracje....brrrr nasza corka juz dwa razy wlasciwie przerobila material zerowki.teraz bedzie trzeci rok.a i tak nie ma pewnosci czy za rok jako 6 latka bedzie mogla pojsc do szkoly...

Porażka, trzeci rok to samo? To nie wiem czy bym do poradni nie poszła na zbadanie gotowości szkolnej i jednak się nad szkoła zastanawiała. Moje dziecię dwa razy już zaliczyło zerówkę, ale rok starsze od Twojego.
Ciekawe co jest w ustawie - czy jakbyś posłała dziś dziecko do szkoły, to czy za rok mogłabyś je cofnąć ponownie do pierwszej klasy jakby rady nie dało...
Współczuję tej bezsensownej sytuacji

A wrzosy nie są niekulturalne, Ty po prostu nie wiesz jak wyglądają Masakra. Nie wiem czy w tym roku nie zaryzykuję i nie przytnę ich pod koniec października. Niby to niezgodne ze sztuką, ale tak brzydko mi cała zimę wyglądają.
nawigatorka 07:44, 10 lut 2016

blyxa napisał(a)

Porażka, trzeci rok to samo? To nie wiem czy bym do poradni nie poszła na zbadanie gotowości szkolnej i jednak się nad szkoła zastanawiała. Moje dziecię dwa razy już zaliczyło zerówkę, ale rok starsze od Twojego.
Ciekawe co jest w ustawie - czy jakbyś posłała dziś dziecko do szkoły, to czy za rok mogłabyś je cofnąć ponownie do pierwszej klasy jakby rady nie dało...
Współczuję tej bezsensownej sytuacji

A wrzosy nie są niekulturalne, Ty po prostu nie wiesz jak wyglądają Masakra. Nie wiem czy w tym roku nie zaryzykuję i nie przytnę ich pod koniec października. Niby to niezgodne ze sztuką, ale tak brzydko mi cała zimę wyglądają.

Smiem watpic wy zbadanie gotowaosci by tu wystarczylo.obawiam sie ze by jej i tak do szkoly nie przyjeli bo za mala. Najgordlsze ze nie wiem czy za rok ja przyjma bo nadal wiekim bedzie za malaa do tego za rok do szkoly pojda tlumy...

Co do wrzosow nie pomoge bo sie nie znam na nich kompletnie
blyxa 10:45, 10 lut 2016

A nie masz gdzieś obok siebie szkoły demokratycznej?

Przy tych całych reformach edukacyjnych to ja osobiście boleję, ze nie mam za grosz smykałki do uczenia. Poszłabym w edukację domową i tyle. Ale nie cierpię uczyć, nawet własnych, najwspanialszych dzieci na świecie

No cóż, kończe kawę i idę wylądować frustrację grabiami i łopatą przed domem
nawigatorka 11:11, 10 lut 2016

blyxa napisał(a)
A nie masz gdzieś obok siebie szkoły demokratycznej?

Przy tych całych reformach edukacyjnych to ja osobiście boleję, ze nie mam za grosz smykałki do uczenia. Poszłabym w edukację domową i tyle. Ale nie cierpię uczyć, nawet własnych, najwspanialszych dzieci na świecie

No cóż, kończe kawę i idę wylądować frustrację grabiami i łopatą przed domem

Az musialam poczytac co to takiego czy mam nie wiem i zbyt malo o tym wiem bo cos powiedziec choc brzmi ciekawie.
Jak slusze o odbieraniu dziecinstwa to az mnie skreca.szkola powinna byc miejscem zaspokajania dzieciecej potrzeby poznania a rodzice widza w niej wroga publicznego i dlatego one wygladaja jak wygladaja.

Szkoda gadac.tez ide do ogrodu
Juzia 11:37, 10 lut 2016

A ja myślę, że własnie odwrotnie.... dlatego, że szkoły wyglądają jak wyglądają....to rodzice widzą w nich wroga publicznego.
I dlatego coraz więcej ludzi decyduje się na nauczanie domowe lub szkoły demokratyczne.

Chyba, że to tylko ja tak odbieram ...
magnolia 11:54, 10 lut 2016

oj, wałkujecie temat o nazwie zastępczej: moje wielkie frustracje, czyli szkoła.
W szkole to mi szkoda uczniów i nauczycieli jakoś też, bo bolesne to miejsce chyba dla obu stron.

nawigatorka 12:30, 10 lut 2016

Juzia napisał(a)
A ja myślę, że własnie odwrotnie.... dlatego, że szkoły wyglądają jak wyglądają....to rodzice widzą w nich wroga publicznego.
I dlatego coraz więcej ludzi decyduje się na nauczanie domowe lub szkoły demokratyczne.

Chyba, że to tylko ja tak odbieram ...

Oczywiscie jest tez tak jak mowisz.ale ja mowilam z perspektywy rodzicow dopiero co planujacych pojscie dziecka do szkoly.a standardowa postawa jest taka ze rodzice nie robia nic by od szkoly wymagac i wtlaczaja dziecku juz na starcie mysl ze im pozniej tym lepiej bo to zle miejsce.
nawigatorka 12:32, 10 lut 2016

magnolia napisał(a)
oj, wałkujecie temat o nazwie zastępczej: moje wielkie frustracje, czyli szkoła.
W szkole to mi szkoda uczniów i nauczycieli jakoś też, bo bolesne to miejsce chyba dla obu stron.

Marto ja jeszcze dzieci w szkole nie mam a wiem ze dobrze nie bedzie bo ja z tych wymagajacych jestem, wymagających wobec opiekunow a tolerancyjnych wobec zachowan dzieci.w przedszkolu juz miałam kilka "potyczek" i wiem ze "najlepsze"przede mna.
Juzia 12:36, 10 lut 2016

nawigatorka napisał(a)

Oczywiscie jest tez tak jak mowisz.ale ja mowilam z perspektywy rodzicow dopiero co planujacych pojscie dziecka do szkoly.a standardowa postawa jest taka ze rodzice nie robia nic by od szkoly wymagac i wtlaczaja dziecku juz na starcie mysl ze im pozniej tym lepiej bo to zle miejsce.

Bo to jest złe miejsce... ale ja młodej mówiłam, że jest pięnie i super i git
Swoje myślę...ale też staram się coś zmienić. Tylko co ja jedna mogę jak mówię na zebraniu coś...niby mnie słuchają, a później okazuje się, że zrobili tak jak łatwiej i wygodniej.

nawigatorka 13:08, 10 lut 2016

Juzia napisał(a)

Bo to jest złe miejsce... ale ja młodej mówiłam, że jest pięnie i super i git
Swoje myślę...ale też staram się coś zmienić. Tylko co ja jedna mogę jak mówię na zebraniu coś...niby mnie słuchają, a później okazuje się, że zrobili tak jak łatwiej i wygodniej.

A czy ktos poza Toba sie odzywa, angazuje,probuje cos sugerowac zmieniac...?