Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Magnolia"

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:24, 22 sty 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Myślałam zrobić z najcieńszej płyty warstwowej 4cmm i obłożyć styropianem, klejem i pomalować na biało ...

to co przylega jednorodne dość? ... a ja tam mam pod smaragdami hortensje limelight

to w sumie będą miały z 10 cm?- cieńsze będą wyglądały licho.
A jak wysokie te murki by były? Miedzy nimi przerwa?- szeroka?

Typografia ogrodu 23:21, 22 sty 2016

Do góry
Ale magnolia piekna czuje ze jyz wiesz
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:20, 22 sty 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Widzę ... ale nie wiem jak to koło ma się łączyć z resztą?

i koło i to obok to rabata, łączą się z reszta rabaty
tu rys bez mapy, krzywy niestety, ale te linie łacza się z Twoimi liniami rabat istniejącymi

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:48, 22 sty 2016

Do góry
magnolia napisał(a)
te białe ekrany to z czego by były?
W Twoim nasadzenia o których mówiłyśmy planowałaś tylko w kółku- można tak być, tylko wtedy to co przylega powinno być dośc jednorodne.

Myślałam zrobić z najcieńszej płyty warstwowej 4cmm i obłożyć styropianem, klejem i pomalować na biało ...

to co przylega jednorodne dość? ... a ja tam mam pod smaragdami hortensje limelight
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:44, 22 sty 2016

Do góry
magnolia napisał(a)
zerknij- na tym co narysowałam sa linie czarne, tylko inaczej poprowadzone- są cienkie, czarne

Widzę ... ale nie wiem jak to koło ma się łączyć z resztą?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:40, 22 sty 2016

Do góry
te białe ekrany to z czego by były?
W Twoim nasadzenia o których mówiłyśmy planowałaś tylko w kółku- można tak być, tylko wtedy to co przylega powinno być dośc jednorodne.

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:36, 22 sty 2016

Do góry
zerknij- na tym co narysowałam sa linie czarne, tylko inaczej poprowadzone- są cienkie, czarne
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:34, 22 sty 2016

Do góry
magnolia napisał(a)
w kwestii drzew- nie będą zasłaniały tulipanowca?

Zastanawiałam się nad tulipanowcem ... i nie wiem co mam powiedzieć ... no bo gdzie ja go teraz przesadzę?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:32, 22 sty 2016

Do góry
magnolia napisał(a)
faktycznie, ten wgłębnik jest super.

Własciwie to teraz dopiero widać że Ty wiesz czego chcesz i czego Ci trzeba w ogrodzie, bo ogólna kompozycja jest gotowa. Myslałam że Ty tak po kawałku tworzysz, stąd Cie goniłam do pokazania wiecej, żeby spójnie było. A Ty tego pilnujesz- świetnie.

Co do planu nowej rabatki- jak to koło nie będzie za duże, to będzie pasować

Jeszcze inna opcja- słabo widać, czarne linie

Fajnie, że jesteś
Cieszę się, ze Ci się podoba to i owo u mnie Myślałam żeby koło miało jakieś 6m średnicy ... Ty narysowałaś koło (chyba ciut mniejsze od mojego), na którym widziałabyś to wszystko co rozrysowałam w tym moim projekciku? i nie powinno być już tych czarnych linii rozchodzących się na prawo i lewo, które mam u siebie?
A co myślisz o tych dwóch białych ekranach?
Typografia ogrodu 22:28, 22 sty 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)
Mysle ze olbrzymia zaleta tej świdośliwa oprocz wielopniwosci jest kwitńienie.a ja chyba moja magnolię troche podkrzesam w tym roku, ale dopiero gdy przekwitnie

Ale magnolia tez kwitnie.myslalam.ze bedziesz wlasnie za magnolia.no i ona wieksza jest co u mnie wskazane.
Latwo nie bedzie z wyborem
Typografia ogrodu 22:17, 22 sty 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)

Wiele razy oglądałam ten ogród i zasze myslalam, ze to magnolia... Az odkryłam u ciebie ze to świdośliwa.
W innych projektach na CHFSh Luciano wykorzystał to drzewo , wiec myślę ze docenił jego wielopniowość.
Jak założysz taką rabate to bierę kocyk/pled i kładę sie w tej molini. I mnie nie przegonisz

I uprasza sie o zwolnienie tempa watku bo nie nadązam, zadyszki dostaję całe forum chyba na feriach tylko u Ciebie ruch jak w stolycy

Haha wiesz bo ja dzieci w przedszkolu mam to mnie ferie nie dotycza.zreszta wakacji to ja sie jeszcze chyba nie nauczylam.
Pomyslic sie latwo.ale jest na jego stronie taka fotka-zblizenie kwiatow i lisci i tam widac ze to swidosliwa-i pomyslec ze trzy dni temu nie mialam pojecia o istnieniu takiego drzewa
Jak zaloze te rabate,to i ja w koncu moze poleze ale wolny lezaczek zawsze sie znajdzie co by molini nie pogniesc
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:14, 22 sty 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
O taka mapka duzo juz daje wyobrazenia
Ciesze sie ze Magnolia doradzi.bede wyczekiwala z niecierpliwoscia.

Typografia ogrodu 22:12, 22 sty 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)

To drzewo co prawda w ogrodzie Luciano,ale z tego co czytalam juz roslo zanim Luciano tam byl
Cierpliwosc to jedno ale na tyle by zycia mi wystarczylo.

Wiele razy oglądałam ten ogród i zasze myslalam, ze to magnolia... Az odkryłam u ciebie ze to świdośliwa.
W innych projektach na CHFSh Luciano wykorzystał to drzewo , wiec myślę ze docenił jego wielopniowość.
Jak założysz taką rabate to bierę kocyk/pled i kładę sie w tej molini. I mnie nie przegonisz

I uprasza sie o zwolnienie tempa watku bo nie nadązam, zadyszki dostaję całe forum chyba na feriach tylko u Ciebie ruch jak w stolycy
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 22:07, 22 sty 2016

Do góry
Tess napisał(a)
Gosia, zegar MEGA!

Ale ja ciągle wracam do księżycowych kulek Magnolii. CZAD!
Magnolio, jaką powierzchnię ma ta Twoja lawendowa rabata? Bo 130 kulek, co 60 cm, to mi jakoś dużo wychodzi.

Jest tam z grubsza 30-40 m2, nie pamiętam wymiarów
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 22:00, 22 sty 2016

Do góry
pięknie Aga, bielusieńko, koronkowo
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:58, 22 sty 2016

Do góry
w kwestii drzew- nie będą zasłaniały tulipanowca?

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:56, 22 sty 2016

Do góry
faktycznie, ten wgłębnik jest super.

Własciwie to teraz dopiero widać że Ty wiesz czego chcesz i czego Ci trzeba w ogrodzie, bo ogólna kompozycja jest gotowa. Myslałam że Ty tak po kawałku tworzysz, stąd Cie goniłam do pokazania wiecej, żeby spójnie było. A Ty tego pilnujesz- świetnie.

Co do planu nowej rabatki- jak to koło nie będzie za duże, to będzie pasować

Jeszcze inna opcja- słabo widać, czarne linie

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:32, 22 sty 2016

Do góry
O taka mapka duzo juz daje wyobrazenia
Ciesze sie ze Magnolia doradzi.bede wyczekiwala z niecierpliwoscia.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 20:56, 22 sty 2016

Do góry
Dziewczyny konsultowałam z nasza Finką czy zielona hakonechloe wytrzyma na słońcu, Zatem zamówiłam ją u Marty ale dostawa w marcu. Posadzę dopiero w kwietniu lub maju

Bo marzy mi się ogród jak Sky Garden - czyli kule bukszpanowe zatopione trawach. Musze tę rabatę pod magnolia uspokoić. Potem wkleję inspirację. Naciepałam pod magnolia rożnych dziwnych traw... trzeba to uspokoić i ograniczyć liczbę gatunków.
Runianka już mi i się znudziła i słabo sobie radzi w tym palącym słońcu. Przesadzę ją do cienia aby zimą zdobiła rabaty

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 20:24, 22 sty 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)

Kasia - mam ze dwie sztuki all gold, ale więcej stripe it rich, nie lubia słonca a u mnie wszędzie patelnia. Ale zamowiłam juz zielona na palace słonce. Będe zminiac rabatę pod magnolia z kulami bukszpanowymi. Wyciepie runiankę i posadze w bukszpany hakone

Madżenko, znowu rewolucja na mojej ulubionej rabacie? A ta runianka tak mi się podoba

Zdrówka dla was
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies