Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :)

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :)

nawigatorka 19:56, 03 lut 2016

Madzenka napisał(a)
Małgosiu carex ma tyle odmian ze wg mnie kazda inaczej naleźy traktować.....

Az sie.musialam zastanowic.do koga Marzena sie zwraca Maglosiu... to jakos mi do Kokosi pasuje jak do mnie "joasiu"
nawigatorka 20:17, 03 lut 2016

O matulu 1500. Zasluzone gratulacje dla wlascicielki mojego ulubionego ogrodu
lindsay80 20:59, 03 lut 2016

malkul napisał(a)

nei mam siatki i nie wiem jak o się dzieje ale na trawnik nei wchodzą, za płotem u sąsiadów dookoła pokopcowane wszytsko

wiesz ja też nie wiem jak to się dzieje, bo na wszystkich działkach obok mega kretowiska, a u mnie zero, ani na rabatach, ani na trawniku.

Ale wykręciłaś stron - szacun, no i czekam na Twoją kwitnącą wiosnę i lato i jesień i znowu
blyxa 21:05, 03 lut 2016

Madzenka napisał(a)
To nie kwestia cięcia tylko odmiany lawendy. Tylko słynna Viva z obi tak dobrze zimą wygląda
Mam różne odmiany, tnę tak samo a wyglądają odmiennie

Masz Ci los. Skąd ja na moim zadupiu mam obi wytrzasnąć

Obeszłam dziś moje lawendy, pooglądam je aby porównać - no nie są takie znowu straszne, ale jednak tubylczo-wątkowe ładniejsze.

w temacie krecikowym
Dziewczyny - a próbowałyście kreta złapać i wywieźć? Na rabacie (na trawniku nie da rady)- jak się widzi, że kopie, to trzeba podejść z łopata i drania podkopać od tyłu.On do tyłu to wieje błyskawicznie, ale jak się mu zamknie korytarz, to bezbronny jest, bo nowego nie da rady sobie wykopać.Ręką złapać za futerko i do wiadra. Tylko ostrożne, bo krety strasznie nerwowe są, jeden nam zszedł na zawał serca ze strachu.I wywieźć zwierzaka gdzieś dalej (na łąkę czy do lasu).

magnolia- śliczne te Twoje maleństwo. U mnie krokusy nieśmiało zaglądają, ale przebiśniegów nie widać. Mam nadzieję, ze wzejdą i zakwitną, bo jak nie to będzie z mojej strony maga foch.

malkul - gratuluję 1500 strony
nawigatorka 21:11, 03 lut 2016

blyxa napisał(a)

Masz Ci los. Skąd ja na moim zadupiu mam obi wytrzasnąć

Obeszłam dziś moje lawendy, pooglądam je aby porównać - no nie są takie znowu straszne, ale jednak tubylczo-wątkowe ładniejsze.

w temacie krecikowym
Dziewczyny - a próbowałyście kreta złapać i wywieźć? Na rabacie (na trawniku nie da rady)- jak się widzi, że kopie, to trzeba podejść z łopata i drania podkopać od tyłu.On do tyłu to wieje błyskawicznie, ale jak się mu zamknie korytarz, to bezbronny jest, bo nowego nie da rady sobie wykopać.Ręką złapać za futerko i do wiadra. Tylko ostrożne, bo krety strasznie nerwowe są, jeden nam zszedł na zawał serca ze strachu.I wywieźć zwierzaka gdzieś dalej (na łąkę czy do lasu).

magnolia- śliczne te Twoje maleństwo. U mnie krokusy nieśmiało zaglądają, ale przebiśniegów nie widać. Mam nadzieję, ze wzejdą i zakwitną, bo jak nie to będzie z mojej strony maga foch.

malkul - gratuluję 1500 strony

mielismy juz na forum przypadki pogryzienia przez kreta więc uważaj
Moj tata w dawnmich czasch tez krety wykopywał jednak postepował z nimi mniej humanitarnie..
a co do lawendy to moja nie jest z Obi a tez zima piekna
ivo 21:18, 03 lut 2016

lindsay80 napisał(a)

wiesz ja też nie wiem jak to się dzieje, bo na wszystkich działkach obok mega kretowiska, a u mnie zero, ani na rabatach, ani na trawniku.

Ale wykręciłaś stron - szacun, no i czekam na Twoją kwitnącą wiosnę i lato i jesień i znowu

Nie krakaj kochana z tymi kretami bo ja tez tak mówiłam a teraz krety u mnie ryją aż boli
blyxa 21:22, 03 lut 2016

nawigatorka napisał(a)

mielismy juz na forum przypadki pogryzienia przez kreta więc uważaj

Wiadomo - uważać trzeba, ale jak się go od tyłu łapie z grzbiet, to nie powinien dać rady ugryźć. A mały krecik jest tak piękny, że nie miałaby sumienia aby go ubijać.
malkul 13:06, 04 lut 2016

dziewczyny u siakowej rozprawiają o trawach dwóch

oto one

Molina KF

Trzczinnik KF

ivo 13:14, 04 lut 2016

U Ciebie wszystko takie dorodne Czym ty pasiesz te trawska
malkul 13:15, 04 lut 2016

ivo- róznie
kiełbaska czasem , czaem kurczak, czasem kaczuszka