Czas leci niesamowicie... nie mam czasu siadać do kompa, czasem zajrzę do Was na telefonie, jednak jakieś zdjęcia zrobiłam, powoli w miarę możliwości będę wrzucać...
na dziś wczesna wiosna
Ja lubię go konsumować i podziwiać w takim samym stopniu
Wyszłam z kawą na obchód. Mikro Kilimandżaro pokazuje kwiaty Niestety mszyce i na nią dotarły. W tle majaczy leśna Chyba w tej fazie lubię tą rabatę najbardziej, no i w czasie owocowania poziomek też. Chociaż teraz tulipany koszmarki przybierają swą najgorszą barwę Ale za to powojnik jest przepiękny, taki jeszcze zielonkawy.
Na ostatnim zdjęciu w tle majaczy nie wkopana kasta
Moja rabata grabowa. Poradźcie dziewczyny, jak ją rozplanować.
Rabata ma szer. 2,4 m. Graby są posadzone metr od płotu, od siebie - 2m. Chcę tam ulokować limki i rozplenice Hameln.
Pomyślałam, żeby hortensje dać pomiędzy grabami, ale w prostej linii posadzić czy cofnąć pod płot? A może bezpośrednio za grabem? A może limki wzdłuż płotu jedna obok drugiej (w odległości 1m) w szpalerze, a z przodu rozplenice? Mam jeszcze cisy Baccata. Może dać więcej ich tam na kulki?
Dzień dobry
Pytanie do Pani Danusi i nie tylko
Bardzo proszę o pomoc od jakiegoś czasu zauważyłam zmianę koloru na czubkach tuje rok temu rosły rewelacyjnie bezproblemowo. Proszę o pomoc w czym może tkwić problem ? Czy te czubki można podciąć ?