może być w tylko ciut szerszej niż spływ wody, a ile odstaje os ścianki to zależy jak woda wypływa- jak spływa po ściance, to tez może być wąski.
Ile będzie od koła do jałowców i ogrodzenia po lewej?
A to inaczej myślałam
Kurczę nie wiem gdzie powinna być ta pompa? ... jedno wiem na pewno nie zależy mi na dużym zbiorniku wodnym ... może być jak najmniejszy
Może być jak piszesz- 30-40 cm od siebie, pomiędzy trawka- tak tez pisałam.
Ale dałam Ci wybór jeszcze- żeby scianki zachodziły na siebie, jedna byłaby troszkę z przodu.
Chcesz żeby ścianki malały??- nie były jednej wysokosci?- nie za dużo tego? żeby nie komplikować za bardzo
Niejasno napisałam- zakładałam że woda będzie się wylewać z góry scianki, po całej jej wysokości- mnie tak by się znacznie bardziej podobało. W inspirce jak jest -mniej.
I pytałam czy czy się ma zlewać woda po ścianie, i 'znikać' u stóp ścianki w jakimś korytku gdzie będzie popma?
ja sieję nowodzelandzki (poleciła mi kiedys Magnolia) - lubię go za to że rosnei jak chwast, zero problemów, do póxnej jesieni ścinasz jesz mrozisz a on zaraz odrasta i tak w koło
Ja myślałam, że te ścianki mają być oddzielone od siebie jakieś 30/40cm ... i tam od dołu posadziłabym jakąś niższą trawkę, taką która będzie między bukszpanami ...
U mnie do cycków to jest 140cm - to może jedna 150cm w najwyższym miejscu a ile w tym niższym? (żeby było tak jak na inspiracji) i czy prawa ścianka ma być szersza? i tutaj będzie ściana wodna? Chciałabym żeby woda wypływała w połowie ścianki (jeśli chodzi o wysokość) tak jak na inspiracji i bardziej z brzegu ... a na dole zbiornik wodny jakiś raczej mały tak jak na inspiracji ... tylko oczywiście w białym kolorze ... corten nie dla mnie Grubość tak jak piszesz a może nawet tak jak u Oli chyba 24cm (zależy z czego będzie to murowane)...
I jeszcze drzewo jedno czy dwa? i w którym miejscu?
Zostaw teraz, pojedź tam gdzie masz pojechać, je obejrzeć i pogadaj, dopytaj u doświadczonych szkółkarzy.
Czy to będą klony/świdośliwy/magnolie/brzozy możesz zdecydować jak pogadasz z kimś kto jest hodowcą