Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :)

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :)

Magda70 20:49, 01 lut 2016

Asiu, Magnolia tnie mocno wlasnie w sierpniu po kwitnieniu. Wiosną tylko lekka korekta
Moja i Malkulki jest tak samo cięta.
Kuba 20:49, 01 lut 2016

Gosia wszystko u Ciebie na wierzchu!
Szczególnie zazdroszczę cebul w donicy, będę musiała kupić
nawigatorka 20:50, 01 lut 2016

Magda70 napisał(a)
Asiu, Magnolia tnie mocno wlasnie w sierpniu po kwitnieniu. Wiosną tylko lekka korekta
Moja i Malkulki jest tak samo cięta.

A ja tne wiosna i nie wyglada gorzej a u mnie Magnolia pisala ostatnio ze wiosna tnie...
Magda70 20:51, 01 lut 2016

nawigatorka napisał(a)

A ja tne wiosna i nie wyglada gorzej a u mnie Magnolia pisala ostatnio ze wiosna tnie...

wiosną delikatnie podcina...
Zresztą ona pewnie sama nam to jutro potwierdzi....albo zaprzeczy
blyxa 20:56, 01 lut 2016

Mam dwa gatunki lawendy - jeden kwitnie raz i wygląda lepiej niż ten, co kwitnie dwa razy. Ciełam mocno zawsze latem po kwitnieniu. Ale skoro mówisz, że pierwsze cięcie takie ważne, to spróbuję pamiętać, aby wiosną się bardziej przyłożyć - co szkodzi spróbować.
nawigatorka 20:59, 01 lut 2016

blyxa napisał(a)
Mam dwa gatunki lawendy - jeden kwitnie raz i wygląda lepiej niż ten, co kwitnie dwa razy. Ciełam mocno zawsze latem po kwitnieniu. Ale skoro mówisz, że pierwsze cięcie takie ważne, to spróbuję pamiętać, aby wiosną się bardziej przyłożyć - co szkodzi spróbować.

Magnolia pisala,ze wiosna ciac na.granicy starych i nowych pedow,1-2cm nad nimi.
Madzenka 23:02, 01 lut 2016

To nie kwestia cięcia tylko odmiany lawendy. Tylko słynna Viva z obi tak dobrze zimą wygląda
Mam różne odmiany, tnę tak samo a wyglądają odmiennie
12:51, 02 lut 2016
zrobiłam obchód ...u mnie tylko krokusy i szafirki wylazły ...ale to jeszcze przed mrozami było ...i jakby cebule dalej śpią...wcale mnie to nie martwi.

temat kret ...u mnie dookoła bardzo dużo kretowisk jest ...grasuje gadzina szalona......do mnie na działkę nie weszły (obym nie wywołała wilka z lasu!) ale w jesienią pryskaliśmy działkę takim wynalazkiem http://www.zielonydom.pl/produkty/72/29/Pozegnanie-z-Kretem.html

może to i działa? pierwszy raz tym robiliśmy ...nornic tez jakby mniej.... będę obserwować ..ale za tujami i przed hałdą ziemi kopców na potęgę
Magda70 12:54, 02 lut 2016

Gośka...ale krety to tylko na rabatach wychodzą?? Tam gdzie trawnik masz siatkę?

Mój trawnik w końcu po zimie wygląda jak trawnik...bez kopczyków
popcorn 13:21, 02 lut 2016

zaglądam, pozdrawiam!