Chyba wczoraj miałam ten gorszy dzień ... no niestety jestem perfekcjonistką ... chociaż masz rację tysięcy nie zamierzałam wydać na tą rabatę ... ale którąś setkę już tak ... a te poprawki, które planuję wiążą się też ze zmianą nawadniania czyli przesunięciem zraszaczy, zmianą zasięgu sąsiednich zraszaczy i dołożeniem linii kroplującej na powiększonej rabacie ... trochę tego jest ... więc jak mam coś poprawić to tak żeby za dwa miesiące znowu czegoś nie zmieniać
Kulki w trawach dla mnie nie są nudne To właśnie bukszpany w ogrodzie Danusi mnie zachwyciły ... dlatego rok temu się zalogowałam żeby z Waszą pomocą przenieść trochę z tego czym się zachłysnęłam do swojego ogrodu
Justyś
Ja już w ubiegłym sezonie wydałam sporo na ogród więc w tym zamierzałam lepiej wszystko zaplanować żeby już nie przesadzać tyle i ... nie wydawać roślin ... ale już widzę, że się nie da
Ludzienie.
Czy w sklepach ogrodniczych w całej Polsce sprzedają tylko cztery rośliny na krzyż?
Czy koniecznie połowa naszych ogrodów musi być kreślona na tej samej desce do projektowania?
Ja rozumiem, że można zafascynować się jednym pięknym ogrodem z tym, że ten ogród ma swoje miejsce, historię i duszę. Tego ogrodu nikt u siebie nie skopiuje. Co najwyżej będzie mógł się cieszyć marną jego podróbą. Czy naprawdę przy tworzeniu własnego ogrodu nie można na niego spojrzeć perspektywicznie? Danusia już w wielu swoich postach napomknęła, że nadchodzi era ogrodów nowoczesnych w których zarówno architektura ogrodowa jak i nasadzenia inspirowane są naturą. Sama jest prekursorką takich własnie ogrodów i za moment okaże się, że większość osób które zakładają dzisiaj swoje ogrody lub je modernizują stała tyłem do ołtarza.
Reniu. Dobrze, że doceniając wszystkie projekty jak i zaangażowanie wielu osób w aranżację części ogrodu dałaś sobie czas na podjęcie ostatecznej decyzji.
Waldku.... ale Renia chciała rabatę z konkretnych roślin i wszyscy starali się utworzyć coś z jej listy...
To nie tak, że my wszystkie uparłyśmy się na seslerie, berberysy, hortensje i miskanty
To również ukłon w stronę Reni oraz innych osób które starają się stworzyć oryginalny i niepowtarzalny ogród , aby przed doborem roślin wcześniej przestudiowały sobie katalog roślin . Wspaniały pomocnik z którego ja także korzystam.