Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Typografia ogrodu 11:55, 23 sty 2016

Do góry
to trochę się naczytałam o tych drzewach, o świdośliwie słyszałam wcześniej tylko w konteście jej zdrowych owoców.
A ta magnolia Kobus mi się bardzo podoba, sama bym sobie sprawiła, ale dla mnie za wielka. A w ogóle jak można magnolii nie lubić, co ?
Ja sobie specjalnie jeżdżę wiosną w jedno magnoliowe miejsce posiedzieć chociaż wśród tych kwiatów.
Typografia ogrodu 11:46, 23 sty 2016

Do góry
magnolia chyba jest zawsze piekna liście pąki konary pokrój

Asiu- ja wiem co wybierzesz
tak jak wiedziałam na 100% że leonek wybierze graba
Typografia ogrodu 11:39, 23 sty 2016

Do góry
A ja sobie tak pomyślałam po inspiracji marzeny choc to troche zmienia Twoj plan ale chyba bym tak ja zrobila na Twoim miejscu.... trzy drzewa....dwie magnolie i pod nimi łan molini czy innej...i jedna swidosliwa i pod nia kulkowisko...pokrojem w sezonie będzie tak samo a na wiosne tam gdzie brakuje zieleni Madzi magnolia ze swoimi kwiatami...obie kwitną na biało więc nie będzie musz Madzi a z daleka jak sama widzisz ich się nie da odróżnić
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 11:20, 23 sty 2016

Do góry
magnolia napisał(a)
a ścianę wodą... muszę się przespać, bo nie myślę już. Wrócę do Ciebie w weekend lub po weekendzie. Teraz już nie daję rady poradzić.
Pa

No pewnie kochana tu świeży umysł jest potrzebny a ja może przygotuję taki plan ogrodu, gdzie chciałabym wprowadzić jakie zmiany ... może będzie łatwiej?
Dziękuję Ci bardzo
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 11:13, 23 sty 2016

Do góry
magnolia napisał(a)
faktycznie, tam jeszcze nie ma hortek- a masz je gdzieś posadzić?Bo bez nich rabata Chelsea będzie bardziej wyrazista.
Z bukiem i tulipanowcem pomyślimy jak będzie drzewo, ale sporo tam gatunków się robi.

Nie mam za bardzo pomysłu na nie ... a mam już pas hortensji ... oczywiście szkoda by ich było ... ale na pewno się nie zmarnują zawsze znajdzie się ktoś chętny ... a zresztą mam działkę obok, która może posłużyć jako przechowalnik ... tylko co powinnam wtedy posadzić w miejsce hortensji?

Z drzewami zobaczymy
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 10:50, 23 sty 2016

Do góry
magnolia napisał(a)

ale jak je tam postawisz, to jałowce będę łyse za tym murkiem, bo nie zniosną zacienienienia nimi. Dobrze myślę?- będą zacienione

Dobrze myślisz ... będą zacienione ... ale w sumie za płytą nie muszą ładnie wyglądać a tam gdzie docierać będzie słońce i gdzie je widać będą ładne ... chyba
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 10:39, 23 sty 2016

Do góry
bleebla napisał(a)
A ja właśnie weszłam tutaj, żeby spytać jak wygląda runianka po mrozach i czytam, że ją chcesz przesadzić...

Czrety lata dla ogródka do bardzo dużo. Wszystko w oczach urosło

Runiankat tak jak bergenia i inne zimozielone po mrozach sie kurczy . Wystarczy jednak, że się ociepli, popada i od razu nabiera urody. Ale po postu mi sie znudziła a ja marzę o trawach. Ale wymienie ja dopiero po przekwitnieciu tulipanów. Tak wiec spokojnie do tego czasu wiele sie może zmienić. Być może hakone bedzie tylko pod magnolia a runianka zostanie? Przecież ja projektuję łopata a nie głowa a łopata często zmienia zdanie
Typografia ogrodu 10:16, 23 sty 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)
Ita magnolia u Pszczółki ma chyba kilkadziesiąt lat......

Pewnie tak.czekam na odpowiedz od niej
Typografia ogrodu 08:15, 23 sty 2016

Do góry
Ita magnolia u Pszczółki ma chyba kilkadziesiąt lat......
Typografia ogrodu 08:14, 23 sty 2016

Do góry
magnolia napisał(a)
ja tez sie powlokę do łożka, bo zasypiam na klawiaturze.

Mam nadzieje ze spalasndobrze i to nie na klawiaturze
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:59, 22 sty 2016

Do góry
a ścianę wodą... muszę się przespać, bo nie myślę już. Wrócę do Ciebie w weekend lub po weekendzie. Teraz już nie daję rady poradzić.
Pa
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:58, 22 sty 2016

Do góry
faktycznie, tam jeszcze nie ma hortek- a masz je gdzieś posadzić?Bo bez nich rabata Chelsea będzie bardziej wyrazista.
Z bukiem i tulipanowcem pomyślimy jak będzie drzewo, ale sporo tam gatunków się robi.
Typografia ogrodu 23:52, 22 sty 2016

Do góry
ja tez sie powlokę do łożka, bo zasypiam na klawiaturze.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:50, 22 sty 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Jak ma być 10cm, bo tak będzie dobrze wyglądać to zrobi się 10
A wysokości dwie tak jak na moim rysunku ... myślę, że od smaragdów węższa i niższa płyta h=do 2m a ścianka druga szersza i wyższa do okapu może? Jak myślisz? I oczywiście przerwa między nimi ... nie wiem ok 20-30cm?

ale jak je tam postawisz, to jałowce będę łyse za tym murkiem, bo nie zniosną zacienienienia nimi. Dobrze myślę?- będą zacienione
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:49, 22 sty 2016

Do góry
magnolia napisał(a)
na Twoim planie hortki sa jakby z tyłu- to jest miejsce na jednorodny pas- nie musi być koniecznie z 1 gatunku, ale żeby 'oblewał'po bokach kólko byłoby dobrze, wtedy bardziej eskopouje sie owo kółko.

W pasie gdzie miałyby być hortki rośnie buk rohan obelisk ... powinnam go przesadzić? A tam gdzie skończy się pas hortensji bardziej po lewo przy przy smaragdach przed tarasem planowałam w przyszłości ściankę wodną ...

Pszczelarnia 23:44, 22 sty 2016

Do góry
kwiatholandii napisał(a)

Ewo, coś pieknego. Ogromna magnolia. Wczoraj widziałam taka w ogrodach Zamku w Kórniku.
Pieknie prezentuje się dom. Pełen stylu.

Przczolko droga.u mnie toczy sie wielka dyskusja o wielopniowych drzewach ktore planuje.jedna z kondydatek jest magnolia kobus.to Twoja prawda?
Blagam napisz prosze jak dlugo ja masz,jak szybko rosnie,jakie z nia klopoty itp.wiedza z praktyki moze okazac sie wybawieniem.pozdrawim
Ps piekna jest
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:44, 22 sty 2016

Do góry
magnolia napisał(a)

to w sumie będą miały z 10 cm?- cieńsze będą wyglądały licho.
A jak wysokie te murki by były? Miedzy nimi przerwa?- szeroka?

Jak ma być 10cm, bo tak będzie dobrze wyglądać to zrobi się 10
A wysokości dwie tak jak na moim rysunku ... myślę, że od smaragdów węższa i niższa płyta h=do 2m a ścianka druga szersza i wyższa do okapu może? Jak myślisz? I oczywiście przerwa między nimi ... nie wiem ok 20-30cm?
Typografia ogrodu 23:39, 22 sty 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)

To ta?https://www.ogrodowisko.pl/watek/1027-pszczelarnia?page=848

ta
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:39, 22 sty 2016

Do góry
magnolia napisał(a)

i koło i to obok to rabata, łączą się z reszta rabaty
tu rys bez mapy, krzywy niestety, ale te linie łacza się z Twoimi liniami rabat istniejącymi

Zajarzyłam ... fajnie
Typografia ogrodu 23:36, 22 sty 2016

Do góry
magnolia napisał(a)

Chyba Pszczółka ja ma w tarasie.

To ta?https://www.ogrodowisko.pl/watek/1027-pszczelarnia?page=848
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies