Reniu wrzosy i wrzośce na tej rabacie sadziłam 2 lata temu, niestety co rok tracę po kilka egzemplarzy, myślę że częściowo z powodu suszy zimą- gł. te które są pod daszkiem a nie latam specjalnie z konewką i nie podlewam, część ginie z powodu zamierania, myślę że jest to spowodowane przez grzyby
Tak naprawdę widoki na wrzosowisku są różne- i ładne i brzydkie- dzisiaj pokazuję je wszystkie bez cenzury
Żeby tylko chociaż ta ściankę udało się skończyc w tym sezonie
Bo meble we wgłębniku juz sobie darowałam ... nie będę się łudzić, że coś z tego wyjdzie przed zimą ... eM obiecał późną jesienią wyspawać konstrukcję
Dziękuję ameli
O nie jeszcze nie ogarnięty
Nawiozłam trawnik - dwa największe siarczanem amonu a resztę azofoską i zapodałam humus ... w końcu Teraz czekam 7 dni na efekt
Mam sporo siewek lawendy i powinnam je przesadzić
Jeszcze podlewanie florowitem czeka, kanciki, przycięcie żywopłotu przy limkach ... ech.
Zielono fakt w końcu sporo ostatnio padalo Powiem Ci, ze ta rabata z limkami bardzo mnie cieszy zwłaszcza, że w ubiegłym sezonie limki nas rozczarowały ... a jak tam Twoje?
Tak jeżówki na rabacie ze ŚŚ to Caribbean Green ale wyglądaj inaczej niż w dniu zakupu jakby bardziej wypłowiałe są, zobacz rok temu wyglądaly tak:
Dzisiaj właśnie je przesadzałam bo za bardzo mi kulki bukszpanowe zasłaniały
Tak to on; mam od zeszłego roku i jest to niska odmiana Rose Zwerg. Kwitnie od czerwca do września, z tym, że po pierwszym kwitnieniu trzeba ściąć. Ścinam pojedyńcze, przekwitnięte kwiatostany. Dopiero teraz pokazał się z dobrej strony...widocznie czasu potrzebował. Kupiłam też wysoki, ale nie znam odmiany.