Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Czasem słońce czasem deszcz

Czasem słońce czasem deszcz

Kuba 09:53, 20 lip 2016

inka74 napisał(a)

Pięknie ci ona wyszła, wrzucam sobie do inspiracji. Żałuję, że ja traw kwitnących nie mogę mieć ;-(

EDIT: a czytając nawet pobieżnie wątki sporo ciekawych informacji się zdobywa szukałam innej odmiany Aurea z tak ułożonymi gałązkami i nie znalazłam. Cóż, cięcie czas zacząć

masz na myśli tuje Aurea? z cięciem bądż ostrożna, tak MIrellaB załatwiła swoje
Kuba 09:53, 20 lip 2016

kompostnik12 napisał(a)
Na prawdę piękny widok.

cieszę się
ren133 10:14, 20 lip 2016

Kuba napisał(a)
Po krótkim urlopie ogród czeka sprzątanie, cięcie, plewienie.

wrzosy jakby się brały już za kwitnienie

Ewuniu Twoje wrzosy zachwycają Mogłabyś zapodać jakieś zdjęcie z lekko dalszej perspektywy jeszcze? Który to ich sezon? Kiedy dokładnie cięłaś je po zimie?
Śliczny masz ten zakątek
ren133 10:14, 20 lip 2016

Kuba napisał(a)

trudno zrobić tawułkom zdjęcie bez innych mniej ładnych elementów architektury ogrodowej

Jaka to tawułka?
Juzia 10:16, 20 lip 2016

Kuba napisał(a)

Kochana jesteś nieoceniona
Przyznaję że mój ogród poszedł w odstawkę przez konieczność zastosowania diety bezglutenowej mojej córki i za honor postawilam sobie że upiekę jej miękkie pachnące bułeczki na śniadanie. Przez ostatni tydzień codziennie wrzucałam do kubła kamienne buły a dziś bingo- mamy miękkie pachnące chrupiące bułeczki, aż mi się gęba cieszyzaraz polecę do sklepu po żelazo i biorę się za brzozę, torf mam
Justyna aj laf Juuuuu

Taaa....trzeba próbować do skutku

Tylko wiesz, że brzoza to nie jest typowo kwasolubna roślina i nie sądze żeby podłoże było winne.... podejrzewam raczej coś z korzeniami.
Czemu nie pobiera mikroelementów z ziemi????
No chyba, że za dużo wody lejesz i wszystko wypłukuje???

A co pod nią rośnie?
sylwik69 21:52, 20 lip 2016

ren133 napisał(a)

Ewuniu Twoje wrzosy zachwycają Mogłabyś zapodać jakieś zdjęcie z lekko dalszej perspektywy jeszcze? Który to ich sezon? Kiedy dokładnie cięłaś je po zimie?
Śliczny masz ten zakątek
,

Chciałam potwierdzić,że ten zakątek to mistrzostwo świata WOW!!
Kuba 08:45, 22 lip 2016

ren133 napisał(a)

Śliczny masz ten zakątek

Reniu wrzosy i wrzośce na tej rabacie sadziłam 2 lata temu, niestety co rok tracę po kilka egzemplarzy, myślę że częściowo z powodu suszy zimą- gł. te które są pod daszkiem a nie latam specjalnie z konewką i nie podlewam, część ginie z powodu zamierania, myślę że jest to spowodowane przez grzyby
Tak naprawdę widoki na wrzosowisku są różne- i ładne i brzydkie- dzisiaj pokazuję je wszystkie bez cenzury

Kuba 08:51, 22 lip 2016

Kuba 08:51, 22 lip 2016

Kuba 08:58, 22 lip 2016

mam nadzieję że komuś pomogą te zdjęcia w podjęciu decyzji czy warto zakładać wrzosowisko- ja mimo wszystko myślę że tak, ale trzeba nauczyć się jak z nimi postępować a tej wiedzy jeszcze nie posiadłam
najsmutniejsze dla mnie jest to że już zaczynają kwitnąć, a wiecie czym to pachnie? jesienią