Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony II

Ogródek Iwony II

Gardener27 17:14, 19 lip 2016

Zazdroszczę Iwonko tego słonka Ja już go dawno nie widziałem ale podobno od czwartku u mnie ma być lepiej czyli bez deszczu
Pięknie Ci się zagęściły rabaty, kolorowo na nich tak jak lubię Oczu nie mogę oderwać od nowego trawnika, soczysta zieleń
Widzę że ML zakupiłaś Ja w tym roku odtworzyłem cała kolekcję ale jak mi znowu padną to już więcej w nie nie inwestuję
Mala_Mi 09:19, 20 lip 2016

kompostnik12 09:25, 20 lip 2016

U mnie też strasznie pada.
ren133 09:38, 20 lip 2016

Iwk4 napisał(a)

Hej Reniu, wróciłaś, cudne miejsca zobaczyłaś, nigdy tam nie byłam
Spotkanie udane
Zobacz, jak ładnie zakwitł krwawnik z nasionek od Ciebie. Różnymi kolorami, ale bardzo mi się podoba Nawet środki kwiatków są różne

A to widzę, że terracotta wymieszała się z czerwonym?
bacowa 22:31, 20 lip 2016

Iwona , ta druga bordowa pysznogłówka wiesz jaka będzie wysoka ? ona też od Łukasza ?
blyxa 23:19, 21 lip 2016

Iwk4 napisał(a)
Te babeczki robią furorę na spotkaniach. Mistrzynią w ich wykonaniu jest Beatka (LyraBea). Po spotkaniu zostały tylko dwie. I dzieci je skonsumowały, hi, hi
Jak widziałam na fotkach, jakie ciasta Beatka potrafi wyczarować i udekorować, to ona powinna otworzyć cukiernię
Były też czekoladowe. Poszły w mig

Dziękuję dobra kobieto z informację. Już biegnę do odpowiedniego wątku się zaprzyjaźnić

Zdjęcia z Twojego ogródka jak zawsze oglądałam z wielką przyjemnością
Iwk4 23:35, 21 lip 2016

anabuko1 napisał(a)
Jaki porzadeczek w ogrodzie, na rabatach.Brawo!!
Jeżówki śliczne.
Ale kusisz tą śliczną Ascot ,oj, oj - cudna jest

Aniu, zielsko u mnie też rośnie. Teraz mam gościa i się nim zajmuję, więc w ogrodzie tylko siedzimy pod parasolem, kawkę i zimne koktajle pijemy i podziwiamy. A zielsko sobie rośnie, oj, rośnie
Jutro się z nim rozprawię w kamyczkach...

Ascot śliczna jest, a dziś mi się śnił łan różowych róż w takim pastelowym odcieniu...
Sadziłam przy tarasie. Do rana strasznie się zmęczyłam tym przemeblowaniem.
Najwięcej mam jeżówek tych zwykłych, one się rozsiewają łatwo. Do tych gatunkowych jeszcze nie dorosłam... to znaczy jeszcze nie byłam na etapie zakupu ...
Iwk4 23:43, 21 lip 2016

Gardener27 napisał(a)
Zazdroszczę Iwonko tego słonka Ja już go dawno nie widziałem ale podobno od czwartku u mnie ma być lepiej czyli bez deszczu
Pięknie Ci się zagęściły rabaty, kolorowo na nich tak jak lubię Oczu nie mogę oderwać od nowego trawnika, soczysta zieleń
Widzę że ML zakupiłaś Ja w tym roku odtworzyłem cała kolekcję ale jak mi znowu padną to już więcej w nie nie inwestuję

Zieleń trawnika, to zasługa trzech rzeczy: nawozu, deszczu i koszenia
Deszcz chyba najważniejszą rolę odegrał. Rok temu z podlewaniem nie dawałam rady i usychał. Teraz cieszy oczy. Rok drugiemu nierówny...

Dziś u mnie było bardzo gorąco i słonecznie. Uciekliśmy do wychłodzonego domu, jak termometr pokazał 30 stopni
Rabaty w drugim sezonie ładnie wyglądają. Najgorzej wyglądają młodziki, tam trzeba czekać na efekt ...

ML w sobotę przywiozła mi Ewa. Cudny okaz i bardzo mnie ucieszył. Już posadziłam za Red Baronem. Jeszcze jednego muszę dokupić. Mam w innym miejscu, ale nie będę go ruszać, by upały go nie zmarnowały
Tylko u mnie w szkółkach nie widziałam
Iwk4 00:01, 22 lip 2016

kompostnik12 napisał(a)
U mnie też strasznie pada.

Witaj, u mnie dziś nie padało. Słoneczko
Iwk4 00:02, 22 lip 2016

ren133 napisał(a)

A to widzę, że terracotta wymieszała się z czerwonym?

Renia, bardzo podoba mi się ten mix krwawnikowy