Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "anna_t"

Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 20:57, 31 lip 2016

Do góry
kasja83 napisał(a)

I dosłownie Aniu przytulniej-bo gabion już osłania od wiatru, a wieczorem mam wrażenie oddaje ciepło z nagranych kamieni.Jak jeszcze ogarnę go roślinowo-to myślę będzie fajnie.

oj będzie...zobacz sobie u Magdy70 posadziła na tle gabionu fajne roślinki, czyscie chyba ale taki inny jakiś.mega to wyglada. zresztą na tle gabionu wszystko będzie mega, zazdro.......................
Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 20:55, 31 lip 2016

Do góry
ja bardziej od swany polecałabym ci the fairy jesli już. bardziej zwarta,swany ma tendencje do robienia "ośmiornicy", kwiaty na końcach, środek zielony. mam obie na moich mini skarpach
ale też bardzo podobająmi się skarpy zety, lubię połączenie ciemnej zieleni z limonką. trzecim pasem mogłaby byc tuje tuffet (jakoś tak :/)obok kosodrzewiny
Co z tym ogródeczkiem począć 20:33, 31 lip 2016

Do góry
Ewa różankę masz piękną nawet bez róz podoba mi się połaczenie tujek na nóżce z ml,zapinowałam sobie i zgapię ok?
zresztą wersje z różami też zapinowałam
w kwestii koloru na kopciuszkowej to moze kocimietka Ewa? da kolor i zapelni gdy reszty brak a gdy hortki i rozchodnik już szaleją to kocimietkę akurat scinasz i chowa sie za żywopłocik
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 20:19, 31 lip 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
Kasia extra ! pewnie taras od razu inny klimat ma..u mnie ta zadziałał żagiel, przytulniej jakoś

I dosłownie Aniu przytulniej-bo gabion już osłania od wiatru, a wieczorem mam wrażenie oddaje ciepło z nagranych kamieni.Jak jeszcze ogarnę go roślinowo-to myślę będzie fajnie.
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 20:12, 31 lip 2016

Do góry
Kasia extra ! pewnie taras od razu inny klimat ma..u mnie ta zadziałał żagiel, przytulniej jakoś
Szałwie czy lawendy? 19:59, 31 lip 2016

Do góry
super ławki
Choroby róż 19:51, 31 lip 2016

Do góry
to muszę zrobić oprysk choć róże tego nie wymagają, trudno profilaktyka będzie
dziękuję
Ogród z pergolą 19:47, 31 lip 2016

Do góry
kasja83 napisał(a)

Hej Aniu-połapać się nie mogłam,bo awatarek zmieniłaśCzyżby Twoje latorośla też używały groźby?Trochę mnie nie było-ale jak dobrze pamiętam do pracy będziesz teraz jakoś wracać?Kiedyś o tym pisałaś.

używa ale mam juz na nią sposob, mówię: skoro mówisz do mnie "musisz" to ja tym bardziej tego nie zrobie. a ona wtedy od razu mówi poproszę
do pracy wróce jak się Natka do złobka gdzieś dostanie a narazie się nie zanosi..
Ogród z pergolą 19:45, 31 lip 2016

Do góry
Sonka napisał(a)
Biało kwitnące to polecam Ci białe liatry, mają ładny pokrój, mało liści , małe wymagania glebowe, ładnie się rozrastają, godne uwagi, ja mam liliowe, też bardzo fajne.

fioletowe mam,musze upolować białe choć podobno krócej kwitną?
Ogród z pergolą 19:43, 31 lip 2016

Do góry
Filemon24 napisał(a)
Zapomniałam odpisać o wysokości hortensji moim zdaniem ta litte lime raczej nie osiągnie tych 150 cm ale głowy urwać sobie nie dam hehe może jeszcze jakby Bożenki z hortensjady zapytać ?
to 70 cm rośnie hortenjsa bobo - też bardzo ładna

niektóre roślinki podsypałam obornikiem granulowanym ale to tylko kilkanaście sztuk raptem ( bo większość albo nowo posadzone albo zmieniały miejsce i wolałam ich nie obciążać dodatkowo)

pytam bo myślałam ze masz dostep do świerzego i stosujesz, bo dostałam ostatnio kurzak
Ogród z pergolą 19:42, 31 lip 2016

Do góry
AnnaCh napisał(a)
Kochana zaspałam to ja z drugim dzieckiem
Jeżówki pokochałam wielką miłością od tego roku Hortki ponoć można ograniczać trochę cięciem.

hahahhaah to fakt ja w porównaniu do Ciebie to drzemke miałam
jeżówki i hortki rosliny idealne
Nawozy, nawożenie - czyli co dobrego jedzą nasze roślinki 19:36, 31 lip 2016

Do góry
gnojówkę z pokrzyw stosuję
chciałam po prostu do czegos wykorzystać ten kurzak bo to też eko a dostałam to szkoda wyrzucic
Ogród z pergolą 18:05, 31 lip 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

hahahahha dokładnie dobrze to ujełaś z zacięciem
mnie to bawi strasznie gdy mowi cos do mnnie i robi taką powazną minę i niby mi grozi "mamooo musisz mi włączyć bajki"

Hej Aniu-połapać się nie mogłam,bo awatarek zmieniłaśCzyżby Twoje latorośla też używały groźby?Trochę mnie nie było-ale jak dobrze pamiętam do pracy będziesz teraz jakoś wracać?Kiedyś o tym pisałaś.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 17:57, 31 lip 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
uuu Gosia aż tak Cię wnerwił? spokojnie do kąta wstaw na pół godziny,wyciszy się

nie on akurat zawsze jest mężczyzna idealnym
to siostra daje popalić

ale mu nudzi się.

Biało różowy ogród za płotem. 20:03, 30 lip 2016
Do góry
anna_t napisał(a)
Luki nie bądź taki zdradź plany

no własnie! ...cudami nie ma sie co martwic ..kazdy z nas ma w ogrodzie jakies cudaki
Nawozy, nawożenie - czyli co dobrego jedzą nasze roślinki 17:33, 30 lip 2016

Do góry
Anna_t

Teraz - jeśli chcesz na trawnik - zbierz sobie pokrzywę, odważ 1 kg/10 l wody i uszusz, lub wielokrotność tego. Wczesną wiosną nastawisz z takiej porcji gnojówkę i masz gotowy nie tylko nawóz. U siebie tak stosuję, a jeżeli się spóźniam zaraz słyszę, że cierpię na sklerozę.

Pozdrawiam
Nawozy, nawożenie - czyli co dobrego jedzą nasze roślinki 16:49, 30 lip 2016

Do góry

Informacja: Wątek został przeniesiony przez moderatora z Herbicydy

dziękuje Walery. czyli w ostateczności rozcieńczony i wiosną

Do góry

Anna_t

To nawóz bogaty w azot i potas oraz wapń, a niewiele w nim fosforu, czyli bardzo podobny w swym składzie do nawozów 'wiosennych' i tak też działa. przedawkowany - a łatwo to zrobić - pobudza wzrost grzybów, których nie łatwo się pozbyć. I to, że może być herbicydem jest prawdą. Wiele herbicydów o działaniu totalnym opiera się o związki azotowe /mocznik, amoniak/.

Pozdrawiam

Do góry

a moglabym prosić o przeniesieni do odpowiedniego wątku?
wiem że odkwasza glębę, myslałam nawozic tym tylko trawnik
spalić nie chcę, będę rozcieńczać

Do góry

witajcie
mam pytanie o kurzaka. robię "nawóz" z niego i dostałam 20l wiadro,wlałam do 200l beczki. aktualnie zbieram do beczki deszczówkę czy jak się beczka zapełni to mogę lać pod rosliny czy jeszcze rozcieńczać?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies