u mnie wcześnie zaczęły, kopiłam na targach ogrodniczych w kwietniu, pewnie były w szklarni trzymane i zaraz jakoś buchnęły. Reniu próbuj może się uda i za jakiś czas cieszyć cię będą znówwstyd się przyznać ale ja nawet nie wiem jaki one maja okres kwitnienia
nie wiem czy kolejny raz zakwitnie, myślę że za jakieś dwa, trzy tygodnie będzie wiadomo, a z tego co pamiętam z tamtego roku to pojedyńcze miała kwiatostany Reniu ja musiałam, ponieważ wszystko by zdusiła i ja muszę mieć jakąś wcześniejsza odmianę bo już przekwitła i źle wyglądała
Renia wiedziałam że tak będzie Stanie chyba na tym i kropa.
Cisy miałyby tworzyć barierę wzrokową. Świdośliwy będą rosły za nimi, właśnie takie ażurowe by nie zabierały za dużo światła. Mają zdobić na wiosnę, dawać owoce, a jesienią piękny kolor.
A żywopłot też może z nich być, u Vivy była dyskusja w tym temacie, bo ma takowy
Oj długo mi będzie czekać na niezły żywopłocik, tym bardziej że tam niżej jest jakieś 30 cm. Renia, pamiętasz gdzie kupowałaś cisy ?
Agata
ŚŚ są ażurowe ... niczego nie zasłonią za bardzo, raczej stworzą klimat ... jedynie tylko mogą za jakiś czas ładnie przysłonić górne przestrzenie 1,5-3m.
Jak zobaczyłam to zdjęcie to pierwsze co przyszło mi do głowy to cisy a przy barierze finansowej nie wiem co doradzić? Berberysy zielone czy miscanty/trzcinniki też mi się tutaj widzą ale jednak cisy cały sezon robiłyby robotę
Ja kupowałam jesienią cisy takie 40cm z gołym korzeniem po jakieś 2,50zł. Myślę, ze za dwa lata będą już fajnym żywopłocikiem.
A jeszcze tak myślę Ty te ŚŚ to chciałaś jako żywopłot posadzić?
Bardziej funkcjonalne jednak cisy