Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ren133"

W Kruklandii 15:38, 21 lip 2016

Do góry
Sebek napisał(a)
Odętkę posadziłem jakieś 7 lat temu - plewię do dziś

Ja sie wyleczyłam po pierwszym sezonie
Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 15:32, 21 lip 2016

Do góry
popcorn napisał(a)
Jola, spróbuję. Ale kwiaty już parę dni mają i pewnie oblecą wszystkie płatki...
Renia, zapraszam na śniadanko z borówami

Nooo tylko,że Ty śniadanko potrafisz o 6, 7 jeść ... a wiesz, że ja śpioch jestem Dziękuję KArola
A bywasz jeszcze w Zd?
W Kruklandii 15:30, 21 lip 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Co do grabow to jrsli liscie sa matowe,brunatne,suche troche to szpeciele.
Moje limki rosna i kwitna jak szalone.daje im agrecol do hortek.moze sprobuj

A ja z substrala nawóz do hortensji
Typografia ogrodu 14:24, 21 lip 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Moje skończyły roczek a jakie wysokie są teraz?
ponad pas.i mam ed dla Ciebie
Pogubiłam się po drodze... 14:14, 21 lip 2016

Do góry
ren133 napisał(a)
Zobaczymy - już przycięłam bo straszyły A rozsiałaś sobie nasiona z przekwitniętych kwiatostanów?
oczywiście że nie zapomniałam
Pogubiłam się po drodze... 14:12, 21 lip 2016

Do góry
Zobaczymy - już przycięłam bo straszyły A rozsiałaś sobie nasiona z przekwitniętych kwiatostanów?
Pogubiłam się po drodze... 14:07, 21 lip 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

To moje chyba już nie zdążą zakwitnąć
u mnie wcześnie zaczęły, kopiłam na targach ogrodniczych w kwietniu, pewnie były w szklarni trzymane i zaraz jakoś buchnęły. Reniu próbuj może się uda i za jakiś czas cieszyć cię będą znówwstyd się przyznać ale ja nawet nie wiem jaki one maja okres kwitnienia
Pogubiłam się po drodze... 14:00, 21 lip 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Kiedy przewidujesz kolejne kwitnienie?
Ja jeszcze swojej nie cięłam ... w ubiegłym sezonie kwitła non stop do września i ładnie wyglądała
nie wiem czy kolejny raz zakwitnie, myślę że za jakieś dwa, trzy tygodnie będzie wiadomo, a z tego co pamiętam z tamtego roku to pojedyńcze miała kwiatostany Reniu ja musiałam, ponieważ wszystko by zdusiła i ja muszę mieć jakąś wcześniejsza odmianę bo już przekwitła i źle wyglądała
Typografia ogrodu 14:00, 21 lip 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)

Tak sa niedlugo beda miały dwa lata uwielbiam je

Moje skończyły roczek a jakie wysokie są teraz?
Pogubiłam się po drodze... 13:58, 21 lip 2016

Do góry
amelia_b napisał(a)
Reniu jak dobrze pamiętam to po 20 czerwca wycięłam suche paskudne liście i kwiatostany

To moje chyba już nie zdążą zakwitnąć
Pogubiłam się po drodze... 13:56, 21 lip 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

A kiedy cięłaś?
Reniu jak dobrze pamiętam to po 20 czerwca wycięłam suche paskudne liście i kwiatostany
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:49, 21 lip 2016

Do góry
siakowa napisał(a)
oj coraz bardzej brakuje na forum zdjęć i uświadamiania innym że rośliny mają swoje kiepskie momenty...to nie do Ciebie i Twojej lawendy ...akurat mnie takie przemyślenie naszło...że forum zmierza do pokazywania tylko tego co ładne...a potem ktoś się wzoruje na wyglądzie rośłiny..która jest pokazana tylko w swoim 100% momencie...tworzy rabaty i doopasorry gosia

Widzę, ze mamy w tym samym czasie takie same przemyślenia
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:48, 21 lip 2016

Do góry
malkul napisał(a)

przy tych deszczach tez leżała, teraz wraca do normy

no to jednak tresowana
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:46, 21 lip 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)
Wszystko co wczoraj wycinałem w ogrodzie rzuciłam na trawnik bo M miał kosić. Czekałam pół dnia, nadrobił ligę polską, przespał się, trawnik dalej nie skoszony. Gdy wreszcie podjął ten heroiczny trud zaczęło padać.... I wiesz co pomyslałam , ze wole M niż gdyby go miało porazić prądem.... Myśle trawnik może poczekać do jutra ale deszcz się zlitował i przestał padać

Byłabym zołzą gdybym nie napisała ze w między spaniem a liga ugotował obiad
Ale nie byłabym sobą gdyby, nie oczekiwała ze skosi w 5 sekund po daniu przeze mnie sygnału....

Hi hi hi ... ja mam dokładnie tak samo z moim
Z Pszenicznej ... 13:17, 21 lip 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Agata
ŚŚ są ażurowe ... niczego nie zasłonią za bardzo, raczej stworzą klimat ... jedynie tylko mogą za jakiś czas ładnie przysłonić górne przestrzenie 1,5-3m.
Jak zobaczyłam to zdjęcie to pierwsze co przyszło mi do głowy to cisy a przy barierze finansowej nie wiem co doradzić? Berberysy zielone czy miscanty/trzcinniki też mi się tutaj widzą ale jednak cisy cały sezon robiłyby robotę
Ja kupowałam jesienią cisy takie 40cm z gołym korzeniem po jakieś 2,50zł. Myślę, ze za dwa lata będą już fajnym żywopłocikiem.
A jeszcze tak myślę Ty te ŚŚ to chciałaś jako żywopłot posadzić?
Bardziej funkcjonalne jednak cisy

Renia wiedziałam że tak będzie Stanie chyba na tym i kropa.
Cisy miałyby tworzyć barierę wzrokową. Świdośliwy będą rosły za nimi, właśnie takie ażurowe by nie zabierały za dużo światła. Mają zdobić na wiosnę, dawać owoce, a jesienią piękny kolor.
A żywopłot też może z nich być, u Vivy była dyskusja w tym temacie, bo ma takowy

Oj długo mi będzie czekać na niezły żywopłocik, tym bardziej że tam niżej jest jakieś 30 cm. Renia, pamiętasz gdzie kupowałaś cisy ?
Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 12:17, 21 lip 2016

Do góry
rozark napisał(a)
Zastanawiam się czy nie pojechać do rosarium.com.pl w weekend. Ma ktoś ochotę na wspólny wypad?

Ja myślałam, że Krysia pojedzie ale nic się nie odzywa
A w sobotę czy niedzielę myślisz?
Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 12:16, 21 lip 2016

Do góry
rozark napisał(a)

Teraz Pastelka zawiązuje pąki kwiatowe. Króluje na niej czerwień od nowych przyrostów. Pastella gdyby miała podsadzone nogi Pashminą pasowałaby jak najbardziej. Pashmina jest niższa, u mnie na razie taka do kolan, a Pastella jest wyższa i ma sztywne, nie pokładające się pędy. Obie białe z domieszką różu .

Kurczę a u mnie Pastella jakoś nie chce się bujnąć
Po przycięciu to jest do kolan ...
Bardziej przydałaby się wyższa róża
Ogród Mirelli 12:14, 21 lip 2016

Do góry
ren133 napisał(a)
Uff nadrobiłam Widzę, że nie byłam jedyna cytując zdjęcie z motylami
Ale zakochałaś się na całego widzę w jeżówkach
Pięknie wszystko się u Ciebie rozrasta
Ja mówię nie buszowi ... już wiem, ze z bylinami trzeba ostrożnie ... chyba jednak wolę trzymać wszystko w ryzach ... tak jak w życiu

Renia ja też mówiłam nie, ale jeżówki tak mi się podobają, że powstał busz
Tyle jeszcze bym ich chciała, ale miejsca już brak
Ogród Mirelli 12:11, 21 lip 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Śliczne zdjęcie

Renia każdego dnia tyle motyli i jeszcze więcej. Fajny widoczek mam z tarasu
Z Pszenicznej ... 11:22, 21 lip 2016

Do góry
AgataP napisał(a)
Ponieważ zostałam wywołana do tablicy więc zdjęcia Mordoru dziś.

Od tej strony będzie wejście, śliwa na wprost do wycięcia

Nad tym się głowię jak zasłonić podjazd - na obecną chwilę myślę nad świdośliwami i...no właśnie?
cisy ( ale niestety musiałabym kupić małe około 40-50 cm, bo na większe mnie nie stać) lub trawy....

Widok z drugiego końca

Agata
ŚŚ są ażurowe ... niczego nie zasłonią za bardzo, raczej stworzą klimat ... jedynie tylko mogą za jakiś czas ładnie przysłonić górne przestrzenie 1,5-3m.
Jak zobaczyłam to zdjęcie to pierwsze co przyszło mi do głowy to cisy a przy barierze finansowej nie wiem co doradzić? Berberysy zielone czy miscanty/trzcinniki też mi się tutaj widzą ale jednak cisy cały sezon robiłyby robotę
Ja kupowałam jesienią cisy takie 40cm z gołym korzeniem po jakieś 2,50zł. Myślę, ze za dwa lata będą już fajnym żywopłocikiem.
A jeszcze tak myślę Ty te ŚŚ to chciałaś jako żywopłot posadzić?
Bardziej funkcjonalne jednak cisy
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies