Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Pogubiłam się po drodze...

Pogubiłam się po drodze...

amelia_b 13:54, 21 lip 2016

jolka napisał(a)
Bardzo przyjemnie się u Ciebie zrobiło Amelcia, świeżo i zwiewnie, tak jak Dziewczyny piszą I nie rozumiem, dlaczego u mnie się nigdy szałwia nie wysiała Mam ją już trzeci rok, i po drugim kwitnieniu nigdy nie obcinam.
A tu nic

Jolu dziękuje ja gdybym na forum nie widziała u dziewczyn siewek szałwii to pewmie bym wyplewiła, coś mnie jednak tchnęło ze to jakieś takie liście ma podobneja w tamtym roku wycinałam pojedyncze kwiatostany, w tym trochę poszłam na łatwiznę i ciachnęłam po całości ale szczerze ci powiem że nie podoba mi się taki sposób cięcia bo roślina wygląda nie estetycznie, u mnie już szałwia kwitnie od nowa pojedynczymi kwiatostanami
amelia_b 13:56, 21 lip 2016

ren133 napisał(a)

A kiedy cięłaś?
Reniu jak dobrze pamiętam to po 20 czerwca wycięłam suche paskudne liście i kwiatostany
ren133 13:58, 21 lip 2016

amelia_b napisał(a)
Reniu jak dobrze pamiętam to po 20 czerwca wycięłam suche paskudne liście i kwiatostany

To moje chyba już nie zdążą zakwitnąć
amelia_b 14:00, 21 lip 2016

ren133 napisał(a)

Kiedy przewidujesz kolejne kwitnienie?
Ja jeszcze swojej nie cięłam ... w ubiegłym sezonie kwitła non stop do września i ładnie wyglądała
nie wiem czy kolejny raz zakwitnie, myślę że za jakieś dwa, trzy tygodnie będzie wiadomo, a z tego co pamiętam z tamtego roku to pojedyńcze miała kwiatostany Reniu ja musiałam, ponieważ wszystko by zdusiła i ja muszę mieć jakąś wcześniejsza odmianę bo już przekwitła i źle wyglądała
amelia_b 14:07, 21 lip 2016

ren133 napisał(a)

To moje chyba już nie zdążą zakwitnąć
u mnie wcześnie zaczęły, kopiłam na targach ogrodniczych w kwietniu, pewnie były w szklarni trzymane i zaraz jakoś buchnęły. Reniu próbuj może się uda i za jakiś czas cieszyć cię będą znówwstyd się przyznać ale ja nawet nie wiem jaki one maja okres kwitnienia
ren133 14:12, 21 lip 2016

Zobaczymy - już przycięłam bo straszyły A rozsiałaś sobie nasiona z przekwitniętych kwiatostanów?
amelia_b 14:13, 21 lip 2016

Ensata napisał(a)
AAAAAAA, jarzmianki na nowo Ci kwitna? Przepiekne, to Claret?Lawenda fachowo ogolona. Ja swojej tez nie tne, ladnie wyglada, a po zeszłorocznym cieciu nie zakwitła juz
Gosiu kwitną, nawet ładniej jak na początku, to jest Jarzmianka Star of Treasure, przynajmniej miała taka być.
amelia_b 14:14, 21 lip 2016

ren133 napisał(a)
Zobaczymy - już przycięłam bo straszyły A rozsiałaś sobie nasiona z przekwitniętych kwiatostanów?
oczywiście że nie zapomniałam
amelia_b 14:15, 21 lip 2016

anabuko1 napisał(a)
To rabatówki na tej pięknej rabacie ??
A jarzmianki też śliczne.
Ja w tym roku też nimi( kwitnieniami) się cieszę po raz pierwszy
pozdrówki zostawiam
dziękuje Aniu, róże okrywowe NN
jolanka 22:33, 21 lip 2016

Amelka, kupiłam te zielone róże Widziałam w szkółce sadzone razem do donicy po trzy Tworzyły bardzo fajną "kulę" różaną

Jarzmianki mi bardzo chorują. Usunęłam chore liście i mam nadzieję, że nowe będą zdrowe