Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z Pszenicznej ...

Z Pszenicznej ...

AgataP 09:43, 21 lip 2016

Wendy79 napisał(a)
Agata, paczka poszła. Spodziewaj się jutro...

Aga normalnie jesteś miszczu Pewnie już opitoliłaś z chwastu cały warzywniak, idę zaraz zajrzeć
AgataP 09:57, 21 lip 2016

tulucy napisał(a)
Pięknie masz

Dopasowałaś coś do Leosia w końcu? mój będzie sam - samotne trio dookoła byliny, a gdzieś w tle Gartentraume, bo mi się nie chce jej ruszać

Lusia, z Leośkiem to sprawa ciężka bo on ma taki kolor, że kurna nic mi nie pasuje. Pójdą w to miejsce - tam gdzie kulka z trzmieliny w kierunku trzcinnika.
Wsadzę 3 szt, z przodu jest szałwia, w plecach ostróżki i dzwonki.
Obok rośnie maria tereska i na razie jej nie ruszam, bo ona na tej drugiej prostej już rośnie.
Aha pomylona to Ascot, czekam na drugą czy będzie Voyage

ren133 11:08, 21 lip 2016

AgataP napisał(a)

Renia to desperacja pcha mnie do tego, lubię patrzeć na ładne otoczenie wokół siebie niż na hałdy ziemi i chwasty
Już jest lepiej więc i ciśnienie powoli schodzi... mam kilka miejsc które zostawiam sobie na później, lubię zimą plany tworzyć

Buziaki

ren133 11:22, 21 lip 2016

AgataP napisał(a)
Ponieważ zostałam wywołana do tablicy więc zdjęcia Mordoru dziś.

Od tej strony będzie wejście, śliwa na wprost do wycięcia

Nad tym się głowię jak zasłonić podjazd - na obecną chwilę myślę nad świdośliwami i...no właśnie?
cisy ( ale niestety musiałabym kupić małe około 40-50 cm, bo na większe mnie nie stać) lub trawy....

Widok z drugiego końca

Agata
ŚŚ są ażurowe ... niczego nie zasłonią za bardzo, raczej stworzą klimat ... jedynie tylko mogą za jakiś czas ładnie przysłonić górne przestrzenie 1,5-3m.
Jak zobaczyłam to zdjęcie to pierwsze co przyszło mi do głowy to cisy a przy barierze finansowej nie wiem co doradzić? Berberysy zielone czy miscanty/trzcinniki też mi się tutaj widzą ale jednak cisy cały sezon robiłyby robotę
Ja kupowałam jesienią cisy takie 40cm z gołym korzeniem po jakieś 2,50zł. Myślę, ze za dwa lata będą już fajnym żywopłocikiem.
A jeszcze tak myślę Ty te ŚŚ to chciałaś jako żywopłot posadzić?
Bardziej funkcjonalne jednak cisy
Pszczelarnia 12:03, 21 lip 2016

I jest głos Reni za cisami... .
AgataP 13:17, 21 lip 2016

ren133 napisał(a)

Agata
ŚŚ są ażurowe ... niczego nie zasłonią za bardzo, raczej stworzą klimat ... jedynie tylko mogą za jakiś czas ładnie przysłonić górne przestrzenie 1,5-3m.
Jak zobaczyłam to zdjęcie to pierwsze co przyszło mi do głowy to cisy a przy barierze finansowej nie wiem co doradzić? Berberysy zielone czy miscanty/trzcinniki też mi się tutaj widzą ale jednak cisy cały sezon robiłyby robotę
Ja kupowałam jesienią cisy takie 40cm z gołym korzeniem po jakieś 2,50zł. Myślę, ze za dwa lata będą już fajnym żywopłocikiem.
A jeszcze tak myślę Ty te ŚŚ to chciałaś jako żywopłot posadzić?
Bardziej funkcjonalne jednak cisy

Renia wiedziałam że tak będzie Stanie chyba na tym i kropa.
Cisy miałyby tworzyć barierę wzrokową. Świdośliwy będą rosły za nimi, właśnie takie ażurowe by nie zabierały za dużo światła. Mają zdobić na wiosnę, dawać owoce, a jesienią piękny kolor.
A żywopłot też może z nich być, u Vivy była dyskusja w tym temacie, bo ma takowy

Oj długo mi będzie czekać na niezły żywopłocik, tym bardziej że tam niżej jest jakieś 30 cm. Renia, pamiętasz gdzie kupowałaś cisy ?
AgataP 13:21, 21 lip 2016

Pszczelarnia napisał(a)
I jest głos Reni za cisami... .

Pszczółko wiedziałam że ten pomysł jest najlepszy, ale lepiej posłuchać najpierw kilku mądrych niż zrobić od razu coś głupiego

Dziś znalazłam sobie takie miejsce w ogrodzie że pół dnia mogłabym tam siedzieć i patrzeć na rabatę... chyba muszę tam ławkę wkomponować

Dla Ciebie motylarnia, siedzą na jeżówkach po 3 sztuki, bzyczkom na plecach siadają

AgataP 13:22, 21 lip 2016

Floksy, jeszcze nie wszystkie się rozwinęły. Jest słonko i ciepło, zapach się niesie przywołując wspomnienia...

AgataP 13:27, 21 lip 2016

A tutaj powinnam mieć ławkę by patrzeć na wszystko I pomyśleć, że wiele nasadzeń jest dopiero z wiosny tego roku.

AgataP 13:30, 21 lip 2016

Werbena od Reni przymierza się do rozkwitu. Super na tyłach zgra się z liatrą