Lusia, z Leośkiem to sprawa ciężka bo on ma taki kolor, że kurna nic mi nie pasuje. Pójdą w to miejsce - tam gdzie kulka z trzmieliny w kierunku trzcinnika.
Wsadzę 3 szt, z przodu jest szałwia, w plecach ostróżki i dzwonki.
Obok rośnie maria tereska i na razie jej nie ruszam, bo ona na tej drugiej prostej już rośnie.
Aha pomylona to Ascot, czekam na drugą czy będzie Voyage
Agata
ŚŚ są ażurowe ... niczego nie zasłonią za bardzo, raczej stworzą klimat ... jedynie tylko mogą za jakiś czas ładnie przysłonić górne przestrzenie 1,5-3m.
Jak zobaczyłam to zdjęcie to pierwsze co przyszło mi do głowy to cisy a przy barierze finansowej nie wiem co doradzić? Berberysy zielone czy miscanty/trzcinniki też mi się tutaj widzą ale jednak cisy cały sezon robiłyby robotę
Ja kupowałam jesienią cisy takie 40cm z gołym korzeniem po jakieś 2,50zł. Myślę, ze za dwa lata będą już fajnym żywopłocikiem.
A jeszcze tak myślę Ty te ŚŚ to chciałaś jako żywopłot posadzić?
Bardziej funkcjonalne jednak cisy
Renia wiedziałam że tak będzie Stanie chyba na tym i kropa.
Cisy miałyby tworzyć barierę wzrokową. Świdośliwy będą rosły za nimi, właśnie takie ażurowe by nie zabierały za dużo światła. Mają zdobić na wiosnę, dawać owoce, a jesienią piękny kolor.
A żywopłot też może z nich być, u Vivy była dyskusja w tym temacie, bo ma takowy
Oj długo mi będzie czekać na niezły żywopłocik, tym bardziej że tam niżej jest jakieś 30 cm. Renia, pamiętasz gdzie kupowałaś cisy ?