Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Dwa ogrody 17:46, 21 lut 2014

Do góry
Mariola... lilie daj do chłodnego pomieszczenia.. może być zimno.... byle nie poniżej zera.. jakby miały ruszyć z wegetacją, to lepiej je posadzić do gruntu nawet teraz.. i zakopczykować, nakryć gałązkami..
W zeszłym roku posadziłam do donic bo spadł w marcu śnieg.. i były liche ... ze wskazaniem na beznadziejne.. trzeba było rozgarnąć śnieg i zakopć do gruntu.. Przemrożone lilie ładniej kwitną.

Laguna śliczna...
Dwa ogrody 16:30, 21 lut 2014

Do góry
Czytałam że lilie dostałaś :nie wiem jak zapakowane - na pewno do garażu do zimnego trzeba dać - ja bym do doniczek powkładała z lekko wilgotną ziemią i do zimnego i ciemnego niech czekają - tak zrobiłam rok temu - może się okazać że w marcu dasz do gruntu

pozdrawiam
Ogrodnik Mimo Woli cd 16:21, 21 lut 2014

Do góry
Urszulla napisał(a)
Tak krokusy w bylinach to świetna sprawa
masz ich łany, choć rzeczywiście potrzebowałabyś kupić całe wiadro żeby pokryć cały pas

Ula w środku rosną lilie i liliowce.. dlatego nie sadziłam tam krokusów
Jak latem wykopałam trochę cebulowych z innego miejsca (poszerzałam rabatę) to cebulek malutkich było pełne wiadro.. to był szok... a teraz nie pamiętam gdzie to poupychałam.... ale niedługo się pokażą i przypomną
Pszczelarnia 13:58, 21 lut 2014

Do góry
Ach ja też wciąż o takiej łące marzę.... tylko ciągle się noszę gdzie coś takiego choćby mini zrobić... Tu kilka inspiracji dla ciebie... choć jeśli myślisz o tym dłużej, to pewnie już się naoglądałaś....

http://www.pinterest.com/pin/478577897874308965/

spójrz tu są nawet narcyze, mikołajek... lilie...

http://www.pinterest.com/pin/478577897872612842/

A tu cynie i kosmos....

http://www.pinterest.com/pin/478577897872535655/

Tu nie mam pojęcia ale chyba jakieś dzwonki... fajna jest też rzeżucha łąkowa, u mnie na wiosnę jest jej peeełnooo... i jest przeurocza... fajna, bo wcześnie zaczyna swój koncert barw....

http://www.pinterest.com/pin/478577897874509079/

I tu jeszcze ciekawe...

http://www.pinterest.com/pin/153403931031925256/

A tu nawet rudbekie wyglądają łąkowo...

http://www.pinterest.com/pin/147563325264967671/

Sorki, jeśli trochę ci napaprałam w postach... ale tak lubię temat łąki kwietnej......
Ogrodnik Mimo Woli cd 11:30, 21 lut 2014

Do góry
Tu tyle krokusów, a ja nie mam nawet jednego to chyba wstyd... ale obecnie widze same plusy z tego, że mam mało cebulowych, bo już wczoraj dwie lilie poszły się....
Byliny tak samo już powycinałem, ale przesadzać to się jeszcze troszke obawiam Troche mnie ta pogoda drażni, wszystko można by już zrobić, zaczynać rewolucje, ale trzeba wylewać ciągle na głowe wiadro zimnej wody, żeby zbyt się nie rozpędzić, a też jeszcze nigdzie nowych roślin nie kupie
Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 20:13, 20 lut 2014

Do góry
Dziwaczek superowy taki wesoły Mysle, ze bardzo pasuje do Ciebie Powojnik Blekitny Anioł tez piekny No i bratki juz masz?? Ciekawe czy juz gdzies mozna kupic bratki? Bo chetnie bym sobie posadzila do donicy przed dom A lilie Martus same sie rozmnazaja jak tylko maja miejsce, gorzej u mnie bo sadze je do donic, jesienia te najstarsze poprzeadzalam i bylo pelno cebulek i ciekawe czy mi zakwitna. Lilie za bardzo nie lubia przesadzania. Pozdrawiam serdecznie
Ogrodowy spektakl trwa ... 19:18, 20 lut 2014

Do góry
Rench napisał(a)
U Ciebie wiosna zaczyna rządzić całą gębą

Złote róże śliczne, też mam sentyment do biegów narciarskich

Odnośnie lilii,nawet nie wiedziałam,że się tak nazywa. Kupiłam ją w zestawie na jakiejś promocji.
Była piękna,ale czy na następny rok znowu zakwitnie,tego nie wiem.
U mnie lilie zazwyczaj sa jednoroczne Własciwie nigdy nie powtarzają kwitnienia,chyba je wyjadają nornice, bo kiedyś wykopałam koszyczek z wygryzionymi dziurami od spodu.
Co roku kupuję nowe.
Tylko lilii Św Antoniego nie ruszają

to masz faktycznie jakiego darmozjada - ja mam lilie w koszyczkach i raczej są - zobaczymy w tym roku
a akurat lilia Antoniego u mnie nie kwitnie. Kupiłam na targu jakieś 7 lat temu - zakwitła może ze 2 razy i tyle - co prawda rozrosła się bardzo i na jesieni rozsadziłam i dałam w inne miejsce - zobaczymy co będzie
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 18:17, 20 lut 2014

Do góry
Jak przez całą 'zime' bolał mnie tylko kręgosłup od siedzenia to dzisiaj przypomniałem sobie, że mam mięśnie. Cały dzień na podwórku, jak to przyjemnie zamienić wysiłek psychiczny na fizyczny.
Dzisiejsze prace:
- żywopłot z ligustra bardzo mocno przycięty,
- kolejna częśc trawnika wygrabiona,
- wycięte trawy,
- 2 rabaty oczyszczone,
- wykopałem też lilie z rabaty do przeróbki i dobrze, że zrobiłem to dzisiaj, bo niestety dwie zniszczyłem, wszystkie miały już małe kiełki i bez żadnych uszkodzeń wykopałem wszystkie pomijając dwie ostatnie, które były już prawie przy ziemi, złamałem pędy trudno się mówi. Jutro pokaże co wykopałem, niektóre cebule większe od mojej pięści będzie trzeba je posadzić w nowe miejsca.
Planuje zacząć przekłądać kostke na obrzeżach, najgorsza praca byłaby z głowy.
Do soboty muszę wyciąć 20 letniego sumaka, połamał się w ostatnich latach i brzydko wygląda, a pień cały popękany od złamań.
Liliowo i kolorowo:) 17:57, 20 lut 2014

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)

No to zapewne jak zobaczysz to zamowisz A dla róży przeznacz troche miejsca bo pieknie się rozrasta i trzeba ją do podpory wiązac A z uporzadkowaniem to mysle, ze nie przesadze bo to bym nie była ja

Danusia pooglądałam te lilie-są cudowne,ale poczekam -u nas na targach,bazarach też jest duży wybór,powiem Ci szczerze że wogóle nie znam się na liliach-nie rozrożniam ich -muszę o nich trochę poczytać Dzięki za informacje o róży-będę teraz wiedziała że potrzebuje trochę miejsca.
Baaaaardzo serdecznie pozdrawiam i życzę ślicznego,zgodnego z Twoimi upodobaniami i charakterem uporządkowania ogrodu
Ogródek Anity 09:11, 20 lut 2014

Do góry
Anito ale dałaś nam kolorami po oczach super

Piękne lilie klematisy ten liliowiec też ładny chyba mam taki sam piszę taki sam bo mnóstwo jest do siebie podobnych czasem różnią się tylko wielkością kwiatu mój ma średni kwiat
Ogródek Anity 08:58, 20 lut 2014

Do góry
Iwonko
Jeśli nornice nie zjadły to wyjdą! Lilie są fajne, bo mało miejsca zajmują i w ziemi i na rabacie, więc miżna poupychać , szczególnie jak ma się wrażenie, że już nic sie nie zmieści
Ogródek Anity 08:53, 20 lut 2014

Do góry
też kupilam pink regale
Jesienią 1 raz wsadziłam lilie czekam również z niecierpliwością
Ogródek Anity 08:41, 20 lut 2014

Do góry
I takie lilie

Mam nadzieję, że przetrwały i zakwitną
cebulki lilii i tulipanów funkie żurawki 07:57, 20 lut 2014

Do góry
Dawid napisał(a)

No nie wiem... z tą firma to bym raczej uważał. Kupiłem dwa lata temu i nie zgadzały się prawie wszystkie dalie, w większości lilie i częściowo tulipany. Potem dokupowałem w tamtym roku - z prośbą że się nie zgadzało rok wcześniej, miło być ok. i znowu nie było, zwłaszcza dalie !

A ja tyle roślinek nakupiłam u nich w tym roku i czekam na przesyłkę. Szkoda, że wcześniej o tym nie wiedziałam.
cebulki lilii i tulipanów funkie żurawki 21:58, 19 lut 2014

Do góry
Alfaro napisał(a)
Nati, jeżeli chcesz cebulowe z pewnej ręki , to poszukaj sklepu z cebulami BENEX.
Ja w sumie to już kilkaset cebul u nich kupiłem .
I zawsze kupuję miksy i jakieś megapacki.
Jak na razie jestem bardzo zadowolony.

A z cebul, gdybyś miała ochotę to mieczyków białych mam na tyle dużo, że mogę się wymienić.

Michał

No nie wiem... z tą firma to bym raczej uważał. Kupiłem dwa lata temu i nie zgadzały się prawie wszystkie dalie, w większości lilie i częściowo tulipany. Potem dokupowałem w tamtym roku - z prośbą że się nie zgadzało rok wcześniej, miło być ok. i znowu nie było, zwłaszcza dalie !
Kwiaty z ogródka Marty :) 20:38, 19 lut 2014

Do góry
witaj

podoba mi się u Ciebie kolorowe azalie i lilie urzekające kwiatami
lawenda zachwyca , w tym roku też ją sadzę nie mogę się doczekać
Pszczelarnia 18:44, 19 lut 2014

Do góry
Na łące to ja lubię i lilie i czosneczki i jeszcze tyle lubiem ...
Jak to fantastycznie jak się ma gdzie wymyślać
Będę podglądać twoje kolejne pomysły Pszczółko - powodzenia.
Tulę
martek
Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 18:34, 19 lut 2014

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
Piękne fioletowe lilie..takich wcześniej nie widziałam.Zostawiam serdeczne pozdrowienia.

Bogusiu ja też pierwszy raz je ujrzałam i od razu ....wiesz co Kupilam!
Pozdrawiam
Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 16:16, 19 lut 2014

Do góry
Piękne fioletowe lilie..takich wcześniej nie widziałam.Zostawiam serdeczne pozdrowienia.
Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 23:20, 18 lut 2014

Do góry
Danusia to są moje pierwsze pelne lilie,nawet nie wiedzialam że takie są,a ja dalii nie mam dużo z tego samego powodu co Ty,ale zawsze się na jakieś skuszę Moje pojemniki:

tu w bali

tu w baniaku

w doniczce

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies