Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Milunia w ogrodzie - z widokiem na rozlewisko 15:31, 01 cze 2021

Do góry
Milunia w ogrodzie - z widokiem na rozlewisko 15:31, 01 cze 2021

Do góry
Dużo czosnków jeszcze w pąkach

Przerwa na kawę... 15:29, 01 cze 2021

Do góry
inka74 napisał(a)

patrzę na tę pierwszą fotę jakoś tak z rana i przecieram oczy, że anabelki kwitną, haha dopiero drugi rzut oka przestał płatać figle
Milunia w ogrodzie - z widokiem na rozlewisko 15:28, 01 cze 2021

Do góry
MiluniaB napisał(a)
Siedzę i podziwiam

Jest co podziwiać kochana! Z tej perspektywy czosnki wyglądają jak drzewka! Cuuudo
Ogrod stewardessy 15:17, 01 cze 2021

Do góry
Tak to najprawdopodobniej zostanie rozwiązane, choć eM twierdzi, że przez szparagach na dole koty będą mogły swobodnie wyjść i nie będą skakać po płocie.

Czy któraś zna się na hortensjach Anabell?

W marcu kupilam przez internet 3 sztuki. Wtedy nie miały jeszcze lisci, więc zaufałam sprzedawcy i wykopałam je do ziemi. Teraz wyglądają tak:

Powiem szczerze, mi to na Anabell nie wygląda.
Mam jedną i ona wygląda tak:

Ma zupełnie inne liście.

Czy jest możliwość, że to jakaś inna odmiana?
Przeszukałam internet i niestety nie znalazłam odpowiedzi na moje pytanie.
Chcialabym mir pewność zanim napisze do sprzedawcy.
Wiem, że za miesiąc lub dwa sprawa się wyjaśni ale ja nie chce tak długo czekać.
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 15:05, 01 cze 2021

Do góry
Kasia_CS napisał(a)

Wracam do domu z łupami

Jaki widok!!! Hahaha jak bym zobaczyła dziewczynę z taką torba od razu bym zagadała bo uznałabym za swoją!
Ogród Basi 14:54, 01 cze 2021

Do góry
basia3012 napisał(a)
Dzisiaj takie roślinki kupiłam. I zabrałam się za sadzenie ich na wyliniałym wrzosowisku. Wyliniałe bo już mało tam wrzosów zostało. Teraz to nie wiadomo jak nazywać ta rabatę?

Basiu, świetne roślinki wybrałaś
Będzie kwitnąco.
Pozdrawiam
Ogród w dolinie 14:48, 01 cze 2021

Do góry
Wróciłam, a tu taka niespodzianka.

Rój pszczół. Uciekł.

Ale na szczęście właściciel się znalazł i przyszedł po nie.
Trochę się martwiłam, bo zawisły na jabłonce przed wejściem do domu.

Wilczy ogród 14:44, 01 cze 2021

Do góry
Magleska napisał(a)

Proszę mi tu zaraz meldować jaka to żurawka ma takie piękne kwiatostany? Jakaś krwista?

Te twoje klony to mnie rozbrajają, fantastyczne są.
Własny Vengerberg 14:43, 01 cze 2021

Do góry
Yenna, widzę postępy prac na placu i w ogrodzie Shirasawy Aureum to jeden z piękniejszych klonów palmowych, trudno go sobie odmówić
Myślę jak dziewczyny, warto rozpocząć nasadzenia od żywopłotu i drzew. Ale to też nie takie proste, bo po pierwsze dobrze jest znać poziom docelowy działki, żeby rabaty żywopłotowe nie były za wysoko ani za nisko, po drugie mieć jakąś ogólną koncepcję, wiedzieć jakie żywopłoty i gdzie. I dobrze oczywiście wiedzieć, w jakiej odległości od ogrodzenia Przejrzyj koniecznie listę drzew i różnych odmian, zobacz u dziewczyn które je mają (wpisujesz w wyszukiwarkę forumową nazwę rośliny i po spacji img - lub druga kombinacja img i nazwa rośliny - wyskakują Ci odpowiednie zdjęcia), jak rosną, czy podoba Ci się kolor, pokrój, przebarwienia na jesień.
Moje ulubione drzewa to klony, buk, grab, brzoza i ambrowiec. Uwielbiam też dąb, ale na niego trzeba mieć ogromną działkę. Drzewa ustawiają rabaty, tworzą szkielet ogrodu, reszta jest dopełnieniem. Poza tym bardzo szybko zmieniają pustą, pobudowlaną działkę w Twój, Wasz świat

Bardzo mi się podoba Twoje podejście do ogrodu Powodzenia!

Słoneczny Ogród 14:43, 01 cze 2021

Do góry
SlonecznyOgrod napisał(a)
Majowe fotki ze Słonecznego

Królują fiolety

Daria, dużo pięknych zdjęć wstawiłaś Nie wiadomo, które cytować
Kalina robi wrażenie, "majowa" hortensja
I połączenie orlików z łubinami i wszystko w odcieniach niebiesko fioletowych , cudnie, jest co podziwiać w maju

Ten biały kwiatek to chyba śniedek, tak chyba ostatnio ktoś pisał

Pozdrawiam serdecznie

Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 14:32, 01 cze 2021

Do góry
Agatorek napisał(a)

Cudnie, tak sielsko

Jajecznica świetna

to jednoroczne kwiatki u nas nazywaja sie Spigelei Blume czyli jako sadzone no podobne przeciez. Same sie rozsiewaja i dosc dlugo kwitna. Pszczoly je uwielbiaja.

Haniu u owiec ok. mamy pare malych i lada dzien beda nowe. kaczka tez powinna lada dzien cos miec, jedno jako w inkubatorze tez piszczy bedzie sie dzialo
W ogródku Martki 14:30, 01 cze 2021

Do góry
Hej Martka Wycieczka super, zakupy super Tak, tak to moje słowa róże i hortensje muszą być bo to królowe ogrodu
Artemis i Ascot mam. Ascot to u mnie różany numer 1
Jeżeli chodzi o sadzenie to u mnie rosną w rodzimej i nawiezionej ziemi. Róże są żarłoczne - każde dobro do dołka będzie im służyło. Możesz dać obornik granulowany. Sądzi się przykrywając miejsce okulizacji czyli trochę niżej niż w doniczce. Pięknie będą Ci rosły i cieszyły oko - świetnie, że zaczynasz różana przygodę i wiem, że na tych egzemplarzach nie poprzestaniesz

I jeszcze z moich notatek ogrodowych ściąga, gdybyś chciała dać im do towarzystwa byliny. U mnie że względu na różne kolory róż nam posadzoną tylko stopę i rozplenice little bunny - dosadzę jeszcze gracki jako najwyższe piętro

Ściąga

Wszystkiego po trochu 14:23, 01 cze 2021

Do góry
mirkaka napisał(a)

A co tam w lesie kwitnie? Ten łan jaśniutki?

Rododendrony wspaniałe, zazdroszczę, zwłaszcza że moje w tym roku strajkują. Mam bardzo mało kwiatów. Chyba za sucho miały w zeszłym roku w okresie zawiązywania pąków.
Działka prawie w Borach Tucholskich 14:18, 01 cze 2021

Do góry

mak o przecudnej urodzie -kolor pośredni między tymi dwiema piwoniami

Moje ogrodowe wzloty i upadki 14:02, 01 cze 2021

Do góry

Kochani, za tym łukiem z bukszpanu planuje posadzić hortensje anabelle 2x po sztuki. Czytałam o odmianie anabelle strong o silniejssych pędach. Chciałam ja nabyć A Pani sprzedająca poinformowała mnie że strong występuje tylko o kwiatach różowych. Czy to prawda? Bo mi zależy na białej.czy to znaczy że pozostaje mi tylko kupić zwykłą anabelle.
Moje ogrodowe wzloty i upadki 13:50, 01 cze 2021

Do góry

Moje ogrodowe wzloty i upadki 13:42, 01 cze 2021

Do góry
Moje ogrodowe wzloty i upadki 13:39, 01 cze 2021

Do góry
Moje ogrodowe wzloty i upadki 13:38, 01 cze 2021

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies