Yenna, widzę postępy prac na placu i w ogrodzie

Shirasawy Aureum to jeden z piękniejszych klonów palmowych, trudno go sobie odmówić
Myślę jak dziewczyny, warto rozpocząć nasadzenia od żywopłotu i drzew. Ale to też nie takie proste, bo po pierwsze dobrze jest znać poziom docelowy działki, żeby rabaty żywopłotowe nie były za wysoko ani za nisko, po drugie mieć jakąś ogólną koncepcję, wiedzieć jakie żywopłoty i gdzie. I dobrze oczywiście wiedzieć, w jakiej odległości od ogrodzenia

Przejrzyj koniecznie listę drzew i różnych odmian, zobacz u dziewczyn które je mają (wpisujesz w wyszukiwarkę forumową nazwę rośliny i po spacji img - lub druga kombinacja img i nazwa rośliny - wyskakują Ci odpowiednie zdjęcia), jak rosną, czy podoba Ci się kolor, pokrój, przebarwienia na jesień.
Moje ulubione drzewa to klony, buk, grab, brzoza i ambrowiec. Uwielbiam też dąb, ale na niego trzeba mieć ogromną działkę. Drzewa ustawiają rabaty, tworzą szkielet ogrodu, reszta jest dopełnieniem. Poza tym bardzo szybko zmieniają pustą, pobudowlaną działkę w Twój, Wasz świat
Bardzo mi się podoba Twoje podejście do ogrodu

Powodzenia!