Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4"

Ogródek Iwony II 21:34, 19 mar 2016
Do góry
Iwk4 napisał(a)
Oglądałam dziś bukszpany w Janinie. Były przesuszone. Nie zdecydowałam się na nie. Potrzebuję trochę na obwódkę. Jutro zobaczę, co mają w Obi.
Liczę na bukszpany i hiacynty.

kupiłam w zeszłym roku 1szt. bo mi brakło i melduje ze zdechł. te z Obi mi się wydaja najlepszej jakości ...po pierwszej zimie marnieją ale potem nie ma z nimi problemów
Ogródek Iwony II 21:33, 19 mar 2016

Do góry
To masz lepiej. Jedno do przodu
Ogródek Iwony II 21:29, 19 mar 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Dominiko, niestety nie. Było za zimno i najgorsze, że wiało. Po niedzieli już muszę znaleźć odpowiedni moment.
u mnie nie było tak najgorzej i ja psikałam
Lustro w ogrodzie 21:25, 19 mar 2016

Do góry
Kasiu, cudownie. Bajka. Pokazywałam właśnie córci i lustra nie widziała
Wygląda, jak ścieżka do tajemniczego ogrodu
Asi ogródek pod świerkami 21:18, 19 mar 2016

Do góry
Śliczne dekoracje. Jajo fajnie ci wyszło. Moje schnie. Jeszcze nie wiem, co z niego wyjdzie
Asi ogródek pod świerkami 21:15, 19 mar 2016

Do góry
Asiuniaa napisał(a)

Tak iwonka dobrze trafiła w mój gust - bardzo lubię twój ogród. jeszcze podoba mi się u Ciebie połączenie stipy i berberysa bagatelle. Co myślisz Iwonka żeby to umieścić na tej rabacie? Mam dużo sadzonek stipy

Nie widziałam tej inspiracji. Masz ją gdzieś zapisaną?

Myślę, ze dwa drzewa symetrycznie byś musiała posadzić, albo jedno wielopniowe
Ogródek Iwony II 21:12, 19 mar 2016

Do góry
Oglądałam dziś bukszpany w Janinie. Były przesuszone. Nie zdecydowałam się na nie. Potrzebuję trochę na obwódkę. Jutro zobaczę, co mają w Obi.
Liczę na bukszpany i hiacynty.
Ogródek Iwony II 21:10, 19 mar 2016

Do góry
Dominika11 napisał(a)
a psikałaś ???

Dominiko, niestety nie. Było za zimno i najgorsze, że wiało. Po niedzieli już muszę znaleźć odpowiedni moment.
Ogródek Iwony II 21:07, 19 mar 2016

Do góry
Mieszkam na wsi, wkoło lasy. Wydawało by się, że dzieci wrosły w takie klimaty. Dziś stwierdziłam, że są miastowe

Rano wysłałam moich synków do lasu ( wystarczy przejść 200 metrów drogą). Mieli do wykonania dwa zadania: przynieść mech i gałązki brzozy.

Po powrocie zameldowali:
-Mamy mech!!!
-A gałązki brzózek macie?
-Nie mamy!- odpowiedzieli.
Zdziwiłam się. -Jak to nie macie?
- Nie mamy, bo brzózki nie miały listków

Po południu, jak wracaliśmy z miasta, na skraju lasu ucięliśmy kilka gałązek. Stoją w wazonie. Przez tydzień powinny wypuścić te nieszczęsne listki
Ogródek Iwony II 20:59, 19 mar 2016

Do góry
Dominiko, patrz wyżej Troszkę podziałaliśmy. Dodatkowo przerzuciłam do końca pryzmę kompostową, mieszając nowe warstwy z obornikiem. teraz niech dojrzewa. otworzyłam też przerobiony kompost z jesieni. Zaczęłam wysypywać na nowe rabaty

Gosiu, witaj. meldunek przyjęty

Ogródek Iwony II 20:53, 19 mar 2016

Do góry
Sebek napisał(a)
I ja się melduję w nowym wątku Śliwka jeszcze rośnie?

Sebek, ja śliwki nie planowałam ściąć, tylko jej oprysk zrobić. Za ładna na ścięcie

Zbyszka dziś wykorzystałam do przełożenia krawężników, bo dwie rabaty powiększałam. Nawet nie marudził, że robota go lubi, bo powiedziałam mu, że muszę znaleźć miejsce na Irgę na pniu i wrzosy. Tam gdzie teraz rosną - będzie różanka w jego ulubionych kolorach

Nawieźliśmy na nową rabatę kompost, obornik, na części, gdzie będzie bukszpanowa obwódka - dosypałam glinę. Wszystko przekopane, wyrównane. Na wrzosy czeka kwaśna ziemia. Po niedzieli będę przesadzać
Ogródek Iwony II 20:47, 19 mar 2016

Do góry
Lista obecności odhaczona. Miło mi, że tyle osób tu zagląda.

No to teraz pora na sprawozdanie z dzisiejszego dnia

Robiłam jajo, ale balon mi się nie podoba. Jest okrągły jak piłka, a kupiłam aż 10. Wykorzystałam jeden, muszę poszukać bardziej jajowate.
Miałam robić rano ale jakoś wyszło, że zmiana kolejności nastąpiła. Godzinę temu się bawiłam. Jeszcze tężeje. Ale jak je postawiłam, to za mocno robi się płaskie. Powiesiłam na sznurowadle. Zobaczę, co z tego będzie Mam nadzieję, że nie pęknie za szybko
Ogródek Iwony II 20:25, 19 mar 2016

Do góry
ryska napisał(a)
Witaj Iwonko
Świetny wstęp.
Pozdrawiam i zdrowia życzę Tobie i Twojej rodzinie, bo wiem co to znaczy jak bliskie nam osoby ciężko zachorują.

Reniu, ty wiesz. Dziękuję za troskę.
Co ty Reniu na tej plaży robisz? Do ogrodu wracaj. Prządki trzeba robić
Ogródek Iwony II 20:23, 19 mar 2016

Do góry
Asiuniaa napisał(a)
Gratuluję nowego wątku. Pięknie Twój ogród się zmienił. Jaki to ogrom pracy. Efekt jednak jest niesamowity. Lubię Twój ogród. Dziękuję za rady u mnie. Będę cię jeszcze męczyć Iwonko jeśli pozwolisz. Widziałam dziś drzewa ładne i chciałabym na tej mojej rabacie drzewo dać lub dwa .

Asiu, dziękuję.
Możesz mnie troszkę pomęczyć, jeśli mi czasu starczy
U ciebie to chyba dwa jednakowe drzewa by pasowały. Muszę do Ciebie zajrzeć w wolnej chwili
Ogródek Iwony II 20:20, 19 mar 2016

Do góry
anka_ napisał(a)
Miedzian, słonko.... a u mnie śnieg pada.

No widzisz Ania, pokręcona ta pogoda. Każdy ma inną
Ogródek Iwony II 20:19, 19 mar 2016

Do góry
Karol99 napisał(a)
U mnie dzisiaj nareszcie słońce.

To ci Karol zazdroszczę.
Ja chyba na innej planecie mieszkam. Wszędzie był śnieg - u mnie deszcz. Wszyscy mają słoneczko - ja pochmurno, wiatry. Kiedy u mnie było słoneczko - u innych pochmurno. Nawet krokusy się nie chcą otworzyć. No trudno. Patrzę, że niektóre już leżą, jakby przekwitały, a nie miały okazji otworzyć kwiatów. Szkoda .
Ogródek Iwony II 20:09, 19 mar 2016

Do góry
Kasya napisał(a)
O, ja tez planuje miedzian bo póki co nie wieje

U mnie wiało niestety i było bardzo zimno. odpuściliśmy dziś, ale i tak w tym tygodniu muszę popryskać, bo za chwilę pąki będą pękać, a wtedy gdyby było plus 12 stopni - warto by było promanal zastosować. Co najmniej 3 dni odstępu musi być między opryskami

Kasia, a u Ciebie pogoda pozwoliła na oprysk?
Od nowa ... na przekór wszystkim 18:49, 19 mar 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Ha, ha
No właśnie ta gładź jest bardziej krucha i dłużej schnie
Ja wysłałam synka do sklepu, napisałam na kartce: gips budowlany, po czym przyniósł mi torebkę 5kg cekolu. Pytam się: co ja z nim mam zrobić? Oddałam do sklepu, z miasta córcia przywiozła gips budowlany. Jutro spróbuję. Ale jak mi balon wystrzeli w kuchni, to już się boję
a wiesz, że ta gładź dopiero wczoraj całkowicie zaschła i to w pojemniku na dworze. Kilka dni to trwało, przecież w życiu bym się na jajko nie doczekała a z gipsu pół godzinki i jajca stoją
Chaos oswajany 18:11, 19 mar 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

No, ale ma furtkę przecież. Zawsze może wpaść na kawę
Znam ten ból .. Dzieckiem jest się tak długo, póki się ma rodziców i teściów Zawsze potrafią zwrócić uwagę

True story Miło mi, że mnie odwiedziłaś, zapraszam częściej!
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 16:20, 19 mar 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Śliczne bratki w tych donicach. Hi, hi, po jedną sztukę pojechałaś? Jakoś nie wierzę Może jeszcze inną donicę musisz obsadzić ?

Ano pojechałam. Wystarczy już tych bratków. Bratki z przodu przy wejściu, w donicach czarnych oraz w skrzyniach.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies